Oljni madeži na tlakovcih

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Obstaja na tem planetu sploh kakšno učinkovito sredstvo/metoda za odstranitev madežev motornega olja iz tlakovcev ali asfalta?
cry12bpy.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Nekje sem prebral, da amerikanosi to delajo s coca colo.
Probaj pa poročaj
grin1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Zadnič sm vidu v BauHaus-u neko čistilno sredstvo za tlakovce je bilo pa neke roza-rdeče barve...
zdej če bi tebi to očistilo se pa ne upam trdit...
Ni hudič da kaka ultra kemija nebi to spravla stran
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Mah, kje pa .. to se vžre not
smirk-1.gif
res mora bit neka ultra zadeva da to dobi vn..
Če je zadeva sveža pomaga un pesek ki ga uporabljajo cestarji, če je pa zadeva posušena mora bit pa kj "strong"
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
C & C pomaga vrjetn če je zadeva sveža in kokr vem to se uporablja v primeru krvi (by Gasilci) in ne v primeru olja in madežev!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Poliješ z razmaščevalcem (aka detergentom) v malce močnejšem razmerju kot se ga uporablja drugače, pretiravat ne ker dobiš kontra učinek (detergent deluje samo v v povezavi z vodo). Lahko uporabiš tudi pralni prašek oz. celo bolje da ga ker je močnejši. Počakaš 1h vzamaš visokotlačni čistilec (če je na toplo vodo toliko bolje) in madež gre stran. To deluje če narediš stvar takoj ko se madež pojavi ...

Če pa parkiraš vedno na istem mestu in ti kaplja olje tam že 5 let ne boš spravil to ven z ničemer. Najlažje je tlakovece zamejat!
evil.gif

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Hvala, izgleda obetavno. Sem naročil, pa bomo sprobali.
wink-1.gif

z veseljem.. upam, da bo delovalo... mogoče samo še to... če imaš starejše madeže večkrat ponovi... jaz sem jih imel in v prvo niso čisto zginili.. pri svežih madežih pa ni problem.. se delovanje vidi takoj....

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Evo dobil, sprobal....NI efekta, niti z večkratnim nanosom.
frown-1.gif
No kakorkoli, dejstvo je, da itak nisem pričakoval čudežev, saj so nekateri madeži precej stari. Bomo pa čidtilo ponucali kje drugje, zagotovo bo še kje prav prišlo..tudi prodajalec me je prijetno presenetil, saj sem v paketu dobil tudi zanimivo gobico za poliranje avtomobila.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
ja če so madeži stari je to res problem... sej pravim.. pri meni je bilo enako... ampak pri svežih madežih pa mi je takoj šlo stran... mogoče bi moral imeto to prej
smile-1.gif
)

aja.. kakšna pa je ta gobica za poliranje??

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
V Bauhausu na avto oddelku sem zadnjic videl nek sprej za odstranjevanje teh madezev na tleh. Natancno pa zal nisem pogledal, da bi videl, ali pise, da je tudi za tlakovce.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Uporabnik001 pravi:
aja.. kakšna pa je ta gobica za poliranje??

ah, se opravičujem, ni bila gobica, poslali so gratis 500 ml polirno čistilo za avto, gobica pa ni bila del tistega poslanega paketa..sem gledal napačno škatlo
stupid-1.gif