Olje iz friteze namesto dizla

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja sej vozi se pa zastonj! Večje hitrosti pa itak ne rabi saj naše kolone se v večini primerov premikajo še bolj počasi tak da ni panike!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz sem v golfa IV natočil olje sicer ni bil uporabljen ker sem ga dobil cca 50l free. Malo sem za j.. ker sem delal v razmerju 50:50 pa je bla mal prehuda, malo težje je užigal pa folku sem malo skomine delal...Mcdonalds.press.
Od fotra sodelovc že več kot 1 let tanka tako olje samo malo več nafte da zraven, pa nima nobenih problemov.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
hysterical-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/namesto-bencina-olje.html

Tega modela poznam, se že kakih 10 let vozi z oljem iz fritez (gre okoli po gostilnah in pobere olje). Pa ni to enako prepovedano kot kurilno olje?

Drugače pa ima res neko staro mercedesovo garo, pa avto gre nekje max 80 km/h.

V nemciji je to stara praksa, avto pa zaradi tega ne gre nic slabse.
zmaga.gif

Ta stari mercedes lahko gre samo na olje brez dodanega dizla, tudi kak golf 2 gre za ostale avte pa so potrebne manjse predelave.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
To se pravi bi moral tudii 30 let star kmetijski traktor laufat na olje?
Na kaj se ga filtrira, na koliko časa je potrebno menjati filter "nafte"

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
odvisno kako pumpo ima traktor.
Rabljeno olje mora biti sfiltrirano na 1 mikron, sicer bos vsaki drugi teden menjaval filter goriva.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To je enako kot da bi na kurilc vozil, ker ne plačaš davka....

Ravno tako kršiš zakon....

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ma kaki! Če se voziš na odpadno olje je za državo to tako, kot če se voziš na vodo!

Nalivaj iz friteze brez skrbi
cool-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pokaže dva dunajca in tri porcije pomfrija...

Ne, mašina ne tehničnem pokaže, da je čas za malico, orodje popada na tla in vsi gredo v Zdenko bar na pivce in južino.
smile-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Rabljeno olje mora biti sfiltrirano na 1 mikron, sicer bos vsaki drugi teden menjaval filter goriva.

Če ni direktni vbrizg, potem bi šlo brez problemov, ja. Deutz in Zetor se mi zdi, da imata direktni vbrizg. Imt nima. Za druge nimam pojma.

btw, kot so moji kolegi na začetku mojih poskusov z oljem predivdevali; v 50.ooo km sem imel na avtu precej tipičnih okvar zaradi rastlinskega olja, npr zvita felga, počeno vetrobransko steklo, poseden pant na vratih, nedelujoče centralno zaklepanje, auspuff ...
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Se ne spoznam toliko na "vbrizge" Traktor Fiat,dva cilindra star 35 let, "Bosch pumpa"(podobne imajo najbrž Štore in univerzal,samo da imajo ti 3 cilindrer...), ob priliki lahko naredim sliko, če ti kaj pomaga....

Kje dobiti "filte"r za filtriranje na 1 mikron?
rolleyes-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri nas se lastnik pizzerije že dve leti vozi na "fritezo", zadevo tanka v Fiat Scudo (ima 3) in z nobenim ni težav, le naftni filter menja 1x mesečno, strošek par €.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz..

Če se ne motim, je tole protizakonito. Zakaj? V avto se sme tankati zgolj tekočina, ki je temu namenjena. V kolikor se tanka olje, je treba imeti homologirano
stupid-1.gif
Jp, šele takrat imate žegn države, da je vse ok. Pa je lahko cenejše in okolju prijaznejše - v kolikor nimate homo to verjetno ne bo zakonito. V takšen času pač živimo.

In kot je nekdo prej omenil, to je isto kot kurilc al pa plin. Saj laufa avto na to, samo ni pa kurilc pogonsko gorivo in ni zakonito. Kazni sledijo. Razen, kot sem napisal, ni homo izveden
rolleyes-1.gif

Aja, pa še nekaj - vidim, da gre dosti osebnih vozil na črpalkah tankat nafto na mesto, ki je namenjena z atovornjake. Saj cena je ista, ampak kvaliteta nafte pa ni
wink-1.gif
tako da raje razmislite, v katero vrsto se postavite .. Mi je pa to povedal delavec, ki dela na bencinski ..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
itak so pistole za kamione debelejse in v marsikateri avto ne stlacis not.