Cenim sarkazm. Sem govoril z kolegom ki se ubada z elektroniko. Pride do mene, bo pobral plato ven in bo zrihtal v službi. Imam občutek da bom prej prodal delujočega za 400 kot v okvari za 100
Ni bil namen zajebavanje ampak nasvet, da se ne ubadas s tem, ker bos na koncu v minusu. Vcasih je vedno bil kriv kondi na napajalniku...celo tako, da so nekateri serviserji kakega kar preventivno odcvikali ven... Ampak to je bil cas Loewejev in prvih plazem. Morda je bil problem v dizajnu, ali pa slabih kondijih. Zdaj je vecina Elna pa kak Nićikon, hkrati pa so tudi Đemikoni in Đakoti postali veliko bolj zanesljivi, ali pa so proizvajalci pogruntali kake izboljsave na svičerjih. Pri LGjih denimo veckrat gre napajalnik, ampak ne kondi ampak svicerski cip in/ali okoliske diode in upori. Tako sem se jaz nafukal z enim tvjem, ki sem namesto v smeti, ga mesece drzal pod posteljo in malo drkal med vikendi....najprej set LG za popravilo (Isvicer, diode)....pa ni pomagalo...nato nesel cel napajalnik na servis...vse ok, samo polotal vse spoje za drobiz...spet ni delalo...cez kak mesec prislo iz kitaja novo vezje....spet ni delalo. Ocitno je sel panel ali kaj podobnega. Simptomi pa isti tvojim. Nato sem (ene 120e kasneje) zadevo fuknil v kanto (brez kabla, seveda). Zato predlagam, da izgubljas cim manj energije s tem, ker bos iztrzil par evrov, na koncu pa ti bo kupec uletel nazaj s stvarno napako..... Ce pa ti kolega vse to dela gratis, in imas plac da se ti ta grdosija valja podrta vec dni nekje...pa srečno. Morda je RES samo kondi. (Ampak to lahko kolega ugotovi v 5 minutah verjetno..brez da ruva napajalnik..)