OLED TV

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.422
2.378
113
Sem se odločil za SAMSUNG QE65S90FATXXH. Pride drug teden, napišem vtise, ko ga dobim.

Nisem pa še imel plazme, tako da osebno težko primerjam (z LGjem recimo). Od 10 let starega Phillipsa bo pa sigurno boljši.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in urby20

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.422
2.378
113
Vse kar sem na netu prebral je qd-oled manjši riziko glede burn-in kot na woled. Verjetno je pa isti k. Tako Samsung kot LG imata že sama vgrajene zaščite, drugače pa v mojem primeru, ko je priklopljen PC bo gor screensaver in avtomatski izklop po 1 uri (ali izklop monitorja v Win ali izklop TVja v nastavitvah, to še ne vem).

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.003
67
63
Vse kar sem na netu prebral je qd-oled manjši riziko glede burn-in kot na woled. Verjetno je pa isti k. Tako Samsung kot LG imata že sama vgrajene zaščite, drugače pa v mojem primeru, ko je priklopljen PC bo gor screensaver in avtomatski izklop po 1 uri (ali izklop monitorja v Win ali izklop TVja v nastavitvah, to še ne vem).
Ali lahko posreduješ kakšno stran?

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.422
2.378
113

That said, while QD-OLEDs haven't been around long enough for conclusive data, RTings.com has been running a torture test and the Samsung S95C QD-OLED has shown basically no signs of burn-in, unlike its direct predecessor. The latest generation LG WOLED in that same test does show image retention, so right not it seems QD-OLED technology in recent models and going ahead will be much better for image retention, but only time in the real world will tell.

Mi je pa jasno kaj v teoriji trdi tudi LG.

Kot že rečeno, ne dajem veliko na te ocene in bom sam pazil, da do tega ne pride.