OLED TV

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.900
12.468
113
tak kot piše, prvi je 2 leti star OLED, Bravia5 je nov miniLED, x85L je pa lansi LED model. Zdaj pa denarnica naj pove. Jaz bi zbiral med prvima dvema če že. Ja pa v tem cenovnem rangu še LG kot alternativa. 55 OLEDa dobiš za manjši dinar.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

televizor

Forumski Philips zastopnik
29. jul 2022
247
-16
28
Kolegi, pozdravljeni!

Tud jaz bom počasi moral zamenjati trenutno še delujočega nizozemca. Nekako se nagibam k sony ju. Ima kdo izkušnje z njihovimi TVji? TV je kr v uporabi za gledanje, poslušanje muzike itd.. Skratka iščem nekaj za naslednjo dekado... .Diagonala tja do 55 inčev (več ne gre zaradi placa) , budget dobrega jurija lahko tud par stotakov čez

morda zna kdo povedati kake so razlike med temi 3 zadevami ?

Tukaj gre za tri različne tehnologije..

OLED: ima najboljšo kakovost slike, perfektno zatemnjevanje na nivoju vsakega pixla, perfektni nivoji črne, neskončen kontrast, zelo dober barvni spekter ( WCG), odlični vidni koti, odlična svetilnost predvsem pri modelih najvišjega ranga, tanka oblika samega televizorja.

Minusi: Mogoč pojav vtisnjene slike, zaslon lahko odbija vpadlo svetlobo, občutljiv za montažo in transport.

MINI LED: Odlična kakovost slike vendar slabša kot pri OLED televizorjih, še nekoliko boljša svetilnost od OLED televizorjev, odličen za gledanje podnevi, odlično zatemnjevanje na nivoju razpoložljivih segmentov, odlični globoki nivoji črne, odličen barvni spekter, zelo dobri vidni koti.

Minusi: Rahel svetlobni sij okrog osvetljenih objektov na temni podlagi (npr. v meniju) možno tudi pri sami sliki.

FALD: V glavnem na vseh področjih nekoliko slabši od MINI LED televizorjev. Še vedno zelo dobra svetilnost, barvni spekter, zelo dobro zatemnjevanje itd..

Ne dosega pa tako globokih nivojev črne kot OLED ali MINI LED in same svetilnosti in kontrast.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.970
67
63
tak kot piše, prvi je 2 leti star OLED, Bravia5 je nov miniLED, x85L je pa lansi LED model. Zdaj pa denarnica naj pove. Jaz bi zbiral med prvima dvema če že. Ja pa v tem cenovnem rangu še LG kot alternativa. 55 OLEDa dobiš za manjši dinar.
OLED je model 22, in je star 3 leta, kar pomeni, da ima vgrajen panel starejše generacije, in ne EX panela, zato ga odsvetujem. Če ga pa primerjaš z LGejem, pa dobiš LG lanski model z EX panelom za polovico cene Sonyja, letošnji LG model pa za tretjino nižjo ceno. Oba LGeja imata kar nekaj boljših lastnosti. Kar se tiče miniLeda, pride v poštev pri zelo svetlem prostoru, in mislim, da to ne rabiš. Tretji LED pa ima vgrajen še 8bitni panel, kar ne omogoča ravno najboljše slike. Poleg tega pa konkurenca nudi podobne TVeje vsaj 200-300€ ceneje.