OLED TV

Clancy

Majstr
20. avg 2007
860
416
63
Sem malo zadaj, ker nisem dolgo spremljal scene... Ali niso LED, QLED, MiniLED dejansko LCD z različno osvetlitvijo? Oziroma ima vsak proizvajalec le svoje komercialno ime, tehnologija pa je več ali manj ista?
Izstopa edino LG-jev OLED, ki pa je dejansko čisto druga tehnologija.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.978
11.781
113
oled je oled, ostalo pa lcd z led osvetlitvijo scena z različnimi forami takimi in drugačnimi. Sonijev flag ship je še vedno LED osvetlitev kolikor mi je znano, torej ne OLED.

5. avg 2011
1.061
198
63
Okolica Ormoža
v teoriji, v praksi pa ni nujno da kjer se ena tehnologija konča se druga začne, je precej prekrivanja.

imaš kvalitetne običajne lcdje ki polulajo vstopne qlede.

pol mas razne minilede, ki imajo po 6 (sešt) dimming con, se pravi ... pač reče se mu miniled ker je fancy, tehnološko je pa spet slabše kot top lcd.
Strokovno razlago bi pričakoval precej drugače, kot :"pač reče se mu miniled, ker je fancy...":

tomi

Guru
1. sep 2007
18.922
10.131
113
MB
Strokovno razlago bi pričakoval precej drugače, kot :"pač reče se mu miniled, ker je fancy...":
pač marketing, ni tu neke strokovnosti.

quantom dot je samsungova tehnologija in tudi če delajo panele oem proizvajalci je manj variacij pri kakovosti kot recimo pri miniled tehnologiji, ki je pač leto dve nazaj dobila en tak buzz, ker se sliši podobno kot microled. imaš pa kakovostni razpon ogromen, oz sploh ni neke točne definicije kaj bi to naj blo, samo da ima tv lokalno zatemnjevanje.

imaš pa potem tu od nekaj con do nekaj tisoč, tak da je tudi končni rezultat 1 proti nekaj tisoč :D tisti zgoraj so svetli, kontrastni, dobra črnina, tisti z malo conami pa je bzw da jih sploh imajo, samo cena se viša na ta način.

edit: pa še en problem ma miniled, dober stane, tu pa ma problem da če stane isto kot oled se v 95 % pač ne proda.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.843
1.970
113
Kjer je veliko fiksnega teksta (PC, gaming) ima lahko mikroled še vedno prednost pred OLED. Problem je, da so kvalitetni še dražji od OLED.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo