OLED TV

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.312
3.053
113
Jaz imam še 32 inčne LGje stare ko svet in še vse deluje. En daljinec se je razbil in sem na Aliexpress kupil enakega za par €. Tudi 42 Panasonic plazma noče crknit.

55 inčni Phillips je pa crknil.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.929
11.360
113
MB
V bistvu se nočem postavljat na nobeno stran, ampak LG televizorje uporabljam kakih 30 let in v vsem tem času je enkrat plazma nekaj zezala in jo je mojster v MB zrihtal, pa seveda ene tri daljince smo morali zamenjat - predvsem zaradi obrabe gumbov in posledic gravitacije.
Tudi s Hisense nimam težav (nok-nok).
mojster v mb je zgubil zastopstvo. ;)

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.070
83
63
Do sedaj imel 5 led/oled tv jev od Philipsa od 2007 naprej (plazma) in vsi delali BP ( zadnja dva ta bila OLEDa).
Philips je šele pred dvemi let rešil problem z burn-inom. Starejši modeli so utrujali z regeneracijo po nekoliko daljšim gledanjem TVeja. Moteče je tudi, da moraš daljinca direktno tiščat v TV, da prime. Nekaj povsem drugega je Magic Remote od LGeja.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
2.070
83
63
Ne vem če Ambilight odtehta nakup Philips škarta od TV . :cool:
Nekdo, ki je imel že celo vrsto Fhilips OLEDov, zadnji model 805, je zgoraj nekje zapisal: "LG mi žal ne sede :)". Kar pomeni, da Philipsu močno zaupa, LGeju pa ne. Ta model OLED805 ima vgrajen panel iz LGejeve 3 leta stare proizvodnje panelov. LG namreč vsako leto, koncem leta, zelo poceni razproda vso staro zalogo panelov, tako da vedno v TVeje naslednjega leta, vgrajuje izboljšane panele iz tekoče proizvodnje.

"The Philips OLED805 uses the same OLED panel as last year's OLED804.
There are no surprises with the OLED panel, as it's the same as the 2019 model. It features four sub-pixels: white, blue, red, and green. The blue and green sub-pixels are relatively thin rods, while the red sub-pixel is larger to support a higher peak brightness while maintaining a color temperature close to 6500 K. Unlike some other manufacturers, Philips has been using the exact same structure for three years now. OLED technology still offers the best viewing angles on the market, with brightness loss at 45° limited to 20%. Naturally, there's no variation in black levels, as the sub-pixels are individually switched off."