OLED TV

tomi

Guru
1. sep 2007
19.191
10.272
113
MB
AI pravi tole:

OLED televizorji (pa tudi veliki LCD-ji) se priporočajo transportirati pokončno in ne ležeče predvsem zaradi varnosti same matrike in konstrukcije. Razlogi:

1. Tanka in krhka matrika
    OLED paneli so izjemno tanki (nekateri manj kot 5 mm) in zelo občutljivi na pritisk in zvijanje. Če televizor leži, je večja verjetnost, da se zaradi lastne teže ali vibracij zaslon rahlo upogne. To lahko povzroči mikrorazpoke ali trajne deformacije.
  2. Tveganje neenakomernega pritiska
    Ko televizor leži, lahko majhni delci, nepravilnosti podlage ali celo lastna embalaža ustvarijo točkovni pritisk na zaslon. Pokončno stoječ se težišče porazdeli ob robovih, kjer je okvir močnejši.
  3. Vibracije in udarci med transportom
    Med prevozom (avto, tovornjak) pride do tresljajev in sunkov. V ležečem položaju se sile prenašajo na sredino zaslona, kjer je najbolj šibek. Pokončno se udarci prenašajo na spodnji rob (kjer je konstrukcija ojačana).
  4. Priporočila proizvajalcev
    Skoraj vsi proizvajalci (LG, Sony, Philips, Samsung) v navodilih izrecno zahtevajo transport pokončno. Če ga kdo prevaža leže, lahko ob morebitni poškodbi garancija ne velja.

Skratka: pokončna lega zmanjša možnost, da se panel zvije, poči ali trajno poškoduje.

Moje vprašnje pa je, kako TV transportirati? Pokončna lega je nemogoča v praktično vsakem avtomobilu.
naročiš dostavo. ;)

tomi

Guru
1. sep 2007
19.191
10.272
113
MB
tole sem verjetno že lepil tu ?

IMG_5840.JPG

tak da, vse gre :D

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.049
12.620
113
ne, ampak da ti skatla dol pade z rok, pa ni več tako neverjetno. In to 2x 3x zapored. , sicer vračaš nazaj, ampak antli pa so.

tomi

Guru
1. sep 2007
19.191
10.272
113
MB
a ti tv nosis overhead? škatla se ponavadi tišči ali pelje na vozičku, tak da ne vem kam tebi 40 kg škatle padajo tolk, eni so celo na paletnih podstavkih.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.832
1.079
113
"rentaš kombi, ce je 75ka... haha drugače pa embalažo pustiš v trgovini."

Če pa že pustiš embalažo v trgovini potem je pa še najboljše na vlak....pa vtikač v vtičnico in med vožnjo gledaš kakšno mehiško nadaljevanko da čas prej mine. :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.170
3.662
113
Primeš z levo roko, pa pomagaš z desno roko (lahko tudi kontra), pa fajn je če ti še ena pomaga z obema rokama; jo položiš v avto na spuščene zadnje zize. Ven pa po obratnem vrstnem redu. Ne pozabi ziz postavit na svoje mesto.

Matr no, pa kolko ste stari?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.132
486
83
46
dolenska
Prejšnji teden sem pripeljal domov 65. v rav4 gre jedva. Moreta bit pa dve osebi. Ne zaradi teže, to je okol 30 kg. Ker je pač velik. Vzel sem Hisense U8. Vem, ni po alter standardu a sem zaenkrat zadovoljen.

Prejšnji teden sem pripeljal domov 65. v rav4 gre jedva. Moreta bit pa dve osebi. Ne zaradi teže, to je okol 30 kg. Ker je pač velik. Vzel sem Hisense U8. Vem, ni po alter standardu a sem zaenkrat zadovoljen.
hisenseov edini problemje da se jih sestavlja v slo....glede na to kaj hodi ven iz jožetove fabrike.....če bi bilo vse made in prc bi bili precej boljši igralec. Sem jih tudi sam mel ogledane samo ko piše da so sestavljeni pri nas..no go. raje kak TCL

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.049
12.620
113
nič, je pa kitajski jajc, ne tič ne miš. se lomi na hardweru in softwaru, to je problem, škoda sicer.

ne vem zakaj Sonije pri nas ne sestavljajo :evil:

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe