OKvirji pa kar po starem

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.727
3.548
113
Lublana
Obišči stran
Izogibam odgovoru? Si prizadet? Ravno to ti skušam dopovedat da si ti edini, ki trdi da ga ima, nimajo ga pa dolenjci, zato sploh tale tema in vse piz.darije. Ker nimajo za soseda super soseda s katerim tako lepo sobivaš ampak cigote.

Da so ga pa nekako napol našli prekmurci. Kar bi namseto bruhanja v usta in vžiganja lahko tudi sam prebral.

Pa kakšne salte in prevale ti zdaj delaš. Kaj klinac jaz trdim? Kaj in kje? Očitno imata ti in Kučan recept, ki se ji reče volja. Povej že enkrat o kakšni volji je govora?

Pa dajmo takole. Recimo, da sem v zgradbi kjer živim jaz tisti poseben sosed, ki redno ob vsaki priliki vlomi v klet kakšnega soseda in poberem kar rabim. Grem v kolesarnico in si vzamem kolo po želji, kakšnega prodam, kakšnega samo uporabim in zavržem. Imam redno preglasne zabave v stanovanju in če mi kdo pride na vrata ali pokliče policijo, ga naslednji dan s prijatelji za kazen oklofutamo. Občasno še malo vlomim v sosedove avtomobile, jim poberem kakšne gume ali pa zgolj naredim škodo na njih za kazen, ker niso prijazni do mene...
Torej kakšno voljo do mene bi morali moji sesedi/žrtve pokazati, da bi se jaz umiril in bil nekak normalen sosed, ki ne dela problemov?

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Matey in Kamele0N

henkl

Majstr
18. nov 2019
542
345
63
Pa kakšne salte in prevale ti zdaj delaš. Kaj klinac jaz trdim? Kaj in kje? Očitno imata ti in Kučan recept, ki se ji reče volja. Povej že enkrat o kakšni volji je govora?

Pa dajmo takole. Recimo, da sem v zgradbi kjer živim jaz tisti poseben sosed, ki redno ob vsaki priliki vlomi v klet kakšnega soseda in poberem kar rabim. Grem v kolesarnico in si vzamem kolo po želji, kakšnega prodam, kakšnega samo uporabim in zavržem. Imam redno preglasne zabave v stanovanju in če mi kdo pride na vrata ali pokliče policijo, ga naslednji dan s prijatelji za kazen oklofutamo. Občasno še malo vlomim v sosedove avtomobile, jim poberem kakšne gume ali pa zgolj naredim škodo na njih za kazen, ker niso prijazni do mene...
Torej kakšno voljo do mene bi morali moji sesedi/žrtve pokazati, da bi se jaz umiril in bil nekak normalen sosed, ki ne dela problemov?
Voljo do mlatenja:fredi:
1762183467141.png

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.329
2.326
113
Pise socialni transferji. OD je tudi socialni transfer... Saj pise v tabeli vse...

Ne vem, gledam za nas primer. Mi s tem denarjem ne prezivimo meseca...

To je pac glede visine. Ampak za delo sposoben clovek, ne vem, zakaj bi se moral sploh zanasati na transferje. Pobere se prevec, da se lahko tukaj ama vse potala in nic ne zasluži in potem mora nekdo drug, ki sicer dela in nekaj zasluži, prositi za svoj transfer, ker se mu v startu toliko pobere.

Gledam prvi stolpec. Zakaj se višina spreminja s številom otrok? Izrecno sem govoril o socialni pomoči.

Logično je, da se povečuje 2. stolpec.

jello

Guru
22. sep 2008
10.951
4.233
113

Če bi prebral članek, ki si ga sam citiral ti ne bi bilo treba nič fantazirat.

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.404
4.178
113
Ljubljana
hmpg.net
Kdaj bo Inšpektorat RS za okolje in prostor začel rušiti nelegalno zgrajene objekte in vrnil zemljišče v uporabo lastnikom ?

Otroke, ki ne hodijo v obvezno OŠ, mora CSD staršem vzeti zaradi zanemarjanja, kaj se tu dogaja ?

Kam gre denar od otroških dodatkov ?

FURS že kaj gleda, od kod ciganom denar za osebna vozila, s katerimi se prevažajo ?

Nekateri imajo tudi prave vile, od kot denar, če so na socialni denarni pomoči ?
Zakon o Gradnjah (ZG-1) 104. člen (tretjič že tole pišem)

104. člen (odlog izvršbe zaradi nesorazmernosti posega inšpekcijskega ukrepa v dom)
(1) Če v objektu, za katerega je bil izrečen inšpekcijski ukrep odstranitve ali prepovedi uporabe objekta, prebiva inšpekcijski zavezanec ali posameznik (v nadaljnjem besedilu: predlagatelj) in zanj objekt predstavlja dom, lahko predlagatelj v postopku izvršbe do izvršitve inšpekcijske odločbe vloži predlog za odlog izvršbe zaradi nesorazmernosti posega inšpekcijskega ukrepa v dom.
....
živi v objektu iz prvega odstavka tega člena neprekinjeno več kot eno leto pred začetkom postopka inšpekcijskega nadzora;
on oziroma osebe, ki skupaj s predlagateljem prebivajo v objektu iz prvega odstavka tega člena, niso imetniki stvarne ali obligacijske pravice, ki jim omogoča nastanitev v drugem primernem stanovanju;
objekt iz prvega odstavka tega člena leži na zemljišču, ki je v lasti predlagatelja, razen če je predlagatelj predstavnik deprivilegirane ali ranljive družbene skupine in v primeru ustanovljene stavbne pravice na zemljišču, na katerem leži objekt, in
objekt iz prvega odstavka tega člena leži na zemljišču, ki ni na zakonsko določenem varovalnem območju gospodarske javne infrastrukture ali v zavarovanem območju, določenem v skladu z zakonom, ki ureja ohranjanje narave, ali vodovarstvenem območju, določenem v skladu z zakonom, ki ureja vode.
....
Zato se ne ruši. ZAKON!

Otroci, ki ne hodijo v OŠ niso nujno zanemarjeni in jih CSD ne more kar tako vzeti, lahko začne postopek, ampak je treba delat:)

FURS ne gleda od kod Zokiju denar, od kod Snežiču vila, sedaj naj pa gleda cigane?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.519
6.338
113
Zakon o Gradnjah (ZG-1) 104. člen (tretjič že tole pišem)

104. člen (odlog izvršbe zaradi nesorazmernosti posega inšpekcijskega ukrepa v dom)
(1) Če v objektu, za katerega je bil izrečen inšpekcijski ukrep odstranitve ali prepovedi uporabe objekta, prebiva inšpekcijski zavezanec ali posameznik (v nadaljnjem besedilu: predlagatelj) in zanj objekt predstavlja dom, lahko predlagatelj v postopku izvršbe do izvršitve inšpekcijske odločbe vloži predlog za odlog izvršbe zaradi nesorazmernosti posega inšpekcijskega ukrepa v dom.
....
živi v objektu iz prvega odstavka tega člena neprekinjeno več kot eno leto pred začetkom postopka inšpekcijskega nadzora;
on oziroma osebe, ki skupaj s predlagateljem prebivajo v objektu iz prvega odstavka tega člena, niso imetniki stvarne ali obligacijske pravice, ki jim omogoča nastanitev v drugem primernem stanovanju;
objekt iz prvega odstavka tega člena leži na zemljišču, ki je v lasti predlagatelja, razen če je predlagatelj predstavnik deprivilegirane ali ranljive družbene skupine in v primeru ustanovljene stavbne pravice na zemljišču, na katerem leži objekt, in
objekt iz prvega odstavka tega člena leži na zemljišču, ki ni na zakonsko določenem varovalnem območju gospodarske javne infrastrukture ali v zavarovanem območju, določenem v skladu z zakonom, ki ureja ohranjanje narave, ali vodovarstvenem območju, določenem v skladu z zakonom, ki ureja vode.
....
Zato se ne ruši. ZAKON!

Otroci, ki ne hodijo v OŠ niso nujno zanemarjeni in jih CSD ne more kar tako vzeti, lahko začne postopek, ampak je treba delat:)

FURS ne gleda od kod Zokiju denar, od kod Snežiču vila, sedaj naj pa gleda cigane?
Glede rušitve:
ustava RS 14 člen, velja v dobrem in slabem !

Vsi so pred zakonom enaki.

Otroci: csd niti ne začne postopka ugotavljanja, because cigani.

Furs: pusti sedaj Snežiča, on je dvojni doktor in ima zakonodajo naštudirano v nulo, dolenjski cigani so tema.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.264
7.901
113
Musar pravi, da so zavozili.

Direktor SOVE je danes na Knovs-u povedal, da so nekateri pripadniki romske skupnosti povezani z mednarodnimi kriminalnimi združbami. Pripadniki romske skupnosti naj bi bili tudi med udeleženci nasilnega protesta, ki je bil 5. novembra 2020 v Ljubljani. Takrat so izgredniki metali različne predmete in uničevali javno lastnino ter napadali policiste, novinarje in druge protestnike.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.962
31
113
4:0 je vodil še preden je citiral in komentiral članek ki ga je pobruhal namesto prebral, šest nula po tem ko sem ga spomnil da je pušča na primorskem, za končnih sedem nula pa da se je po treh fantazijskih spisih končno odločil da ga je prebral.
Tist kar je napisu ko še ni blo 26:0 (pri 0:0) je čist jasno in korektno napisan.
Kwa pa tebe napenja, pa ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
10.951
4.233
113
Mene napenja vihanje nosu nad prekmurci, češ kaj se majo oni za prilagajat (če odštejem da je bil prvi polčas prepričan da sploh ne govori o prekmurcih). Lahko jim samo čestitaš da imajo nekakšen "mir na trhlih nogah", ki jim lahko vsak trenutek eksplodira nazaj v ksiht. Mir v narekovajih, ker to za ostale pokrajine v katerih ni cigotov niti približno ni mir, ampak kvečjemu stanje, ki se mu reče "hvala qrcu da ni slabše".

Po njegovem receptu bi tak mir trajal točno 0 dni.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.024
683
113
43
povsod malo
Mene napenja vihanje nosu nad prekmurci, češ kaj se majo oni za prilagajat (če odštejem da je bil prvi polčas prepričan da sploh ne govori o prekmurcih). Lahko jim samo čestitaš da imajo nekakšen "mir na trhlih nogah", ki jim lahko vsak trenutek eksplodira nazaj v ksiht. Mir v narekovajih, ker to za ostale pokrajine v katerih ni cigotov niti približno ni mir, ampak kvečjemu stanje, ki se mu reče "hvala qrcu da ni slabše".

Primorska? Štajerska? Koroška? Gorenjska?
Te na hitro iz glave se redko omenja.
Ok Gorenjska pa Brezje na Gorenjskem, ko romajo k Mariji Pomagaj se poveča vse za žblj % za tisti teden, dva.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.962
31
113

zgleda smo bral različne komentarje

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.951
4.233
113
Ne, samo gledali smo drugo tekmo. Eni tisto v pušči na primorskem kjer sem v prazno steno z loparjem nabijal jaz, eni pa tisto v dravljah na dolenjskem, kjer je žogo v avt brcal sixpek.

• Haha
Reactions: Kamele0N