OKvirji pa kar po starem

Piton

Guru
11. apr 2022
1.955
21
113
Vse to je brez veze, ti moraš narediti zakonodajo da do tega spoh ne bo prišlo. Cigana pač drugače kot po denarnici ne moreš udarit ker pisane kazni pri njih nima nobenih učinkov
Ma kašna denarnica neki?
To zastop sam palco.
Če palca ne nuca, vzameš večjo palco.
Pa ne pozabit na strpnost.
Ker morš bit strpen tud do mene in ostalih dolenjskih neandertalcev, ki se jim stemni pred očmi, ko jim omeniš cigana.
Tud mi smo ljudje aveš?

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.119
4.459
113
Ne, ta polnoletn fotr je naredu KD, ker je porival 13-letnico, najmanj to.
Če je ožji sorodnik, bi se pa še kej našlo.
Mlada mamica se ne bo več "spominjala" kdo je otrokov oče. Inkriminirani oče bo rekel, da je tisto deklico zlorabil nek čivil...
Lahko genetski test kaj reši?

tomi

Guru
1. sep 2007
19.279
10.349
113
MB
Ok, ena moja laicna ad hoc.

Socialni transferjev, bilo kakih, ni za povratnike. Vkljucno z otroskimi dodatki, ce otroci ne hodijo v solo in tacajt kradejo po stacunah. Velja tudi za slovenske in vse otroke. Da bo kaka zelja vzgajat otroke in me samo izgovore iskat za njih...

Alkohol, droge ipd niso olajsevlana, ampak otezevalna okoliscina. "Sem bil pijan, pa nisem vedel, kaj delam" ne more vzdrzat. Tvoj problem, sam je notri vlival.

Velja za rome, albance, migrante, Slovence, vse po vrsti.
Previdno tovarisica.

to so neke ideje ki bi dajale signal da hocemo postat urejena drzava.

Pa da osebna odgovornost obstaja.

medtem pa ze od nastanka drzave volimo kontra … :D

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.869
864
113
Teli ukrepi odpirajo vrata za trkanje na vsa vrata, tudi tvoja. Glede na trend, bodo trkali na tvoja, ne Romska. Pod pretvezo resevanja romske problematike, skandiramo za vecjo represijo nad sabo.

Vedno poslusamo, kako Slovenec nekaj ne sme, Cigan pa nekaznovano lahko. Kaj če bi to najprej spremenili in nehali ovirati? Da tudi cigan ne sme? Se več, kako trend malo obrnemo in smo pri Ciganih se toliko bolj dosledni?

Vsi govorijo, da zakonodajo že zdaj imamo, samo izvaja je nihče ne, ko pride do Ciganov. Kako je potem lahko resitev ostrejsa zakonodaja, če se to ne spremeni. Ostrejša bo samo za druge, oni pa po starem.

Točno, dajmo zaostrit zakonodajo in jo potem izvajat samo na tistih, ki se nam ne uprejo (fizično ali pravno).

Po domače malega: Človeka jeb... v glavo, pri velikih kriminalcih (tudi gospodarskih) pogledat stran.

Potrebujemo dodatek za povratnike. Lahko uporabimo, kar zgodbo o pšenici in šahovnici. Vsakič naslednjič je kazen x2.

Univerzalni odgovor zakaj razne komisije (smo pozabili, da so lani ustanovili eno specialno za romsko tematiko) niso rešitev:
Sin končno prevzame očetovo odvetniško pisarno in že prvi dan se očetu pohvali, kako boljši je od njega.
"Oče, jaz sem že v enem dnevu razrešil sodni primer, ki si ga ti reševal celih 20 let."
Oče nejevoljno odgovori:
"Ja dragi sin, ampak jaz sem od tega primera dobro živel 20 let, ti si pa vse zapravil že v enem dnevu."

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.305
808
113
tam ko se terc po tori rola
Vseh so polna usta, kaj vse bo treba urediti, narediti... da bi se romska problematika nehala.. Dejansko pa zakoni so napisani, le izvajati jih je treba brez razlike. Včerajšnji shod je bil lep prikaz, kam nas vse skupaj vodi in kaj je v ozadju... Veliko udeležencev je prišlo zaradi tega, ker se bojijo, da romska problematika eskalira... veliko, oziroma precej, pa s točno določenim namenom... rušenje oblasti. Saj se je pa iz vzklikov dalo razbrati, kaj je na stvari. Upam, da večina Slovencev nima spomina zlate ribice in zna sešteti ena in ena...

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

irwin

Guru
13. mar 2008
1.693
525
113
OK, legalno se z buldožerji zapeljemo čez Žabjak. Kaj pa po tem?
Ne po tem ampak pred tem...
Vecina zemljisca trenutnega naselja je lastnistvo morsa oz vecina.
Drzava naredi blokovsko naselje se familije podpisejo pod najemnisko ali lastnisko stanovanje in voila..
Imas popis folka kdo je kdo in jasno pravna drzava deluje tako kot za ostale davkoplacevakce.
Ja vem, utopicne ideje. Sploh zadnji odstavek.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.037
1.491
113
Titograd
Vseh so polna usta, kaj vse bo treba urediti, narediti... da bi se romska problematika nehala.. Dejansko pa zakoni so napisani, le izvajati jih je treba brez razlike. Včerajšnji shod je bil lep prikaz, kam nas vse skupaj vodi in kaj je v ozadju... Veliko udeležencev je prišlo zaradi tega, ker se bojijo, da romska problematika eskalira... veliko, oziroma precej, pa s točno določenim namenom... rušenje oblasti. Saj se je pa iz vzklikov dalo razbrati, kaj je na stvari. Upam, da večina Slovencev nima spomina zlate ribice in zna sešteti ena in ena...
Tako je, zakonodaja je, ampak če se je izvaja.... če je res 15 to, da je 15 dolenjk nosečih in starih manj kot 15 let, je to pedofilija ki se jo pri nas kazensko preganja. Lepo DNK test osumljenca, seved av okviru preiskave, ko se dokaže da je foter, nima več kaj praskat in zanikat. V čuzo...

Pa mogoče še stare, ker so hčerko itak prodali...

• Všeč mi je
Reactions: sad in Pepe

delter333

Guru
21. maj 2010
2.210
1.967
113
Notranjska
Komplet naš sistem temelji na denarnih kaznih za prekrške. Kako boš dal cigotu kazen, če nič nima.
Kazni in prekrški bi se lahko seštevali ko je nekdo zapufan pri državi preveč, gre odsedel, nekaj takega je naredil Klemen ampak tisto je bilo prostovoljno, lahko bi bilo pa tudi neprostovoljno. Vse se da sam usest se je treba in spisat taka pravila katera udarijo po anomaljih, ali so to romskih, ilegalcev ali klenih Slovencev. Teh anomalji je vedno več še mularija se pretepa do smrti obična, če lahko temu tako rečem. Ko bomo stari in se komaj premikali pa še po kruh v trgovino ne bomo upali.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.037
1.491
113
Titograd
To včeraj v NM je izgledalo lepo na prvi pogled, na drug pogled pa vidiš, da so se vmes pomešali idijoti, ki bi naredili sranje da se pomaga rušiti vlado (po befelu tistega, ki ima itak na vesti Ambrus plus onega brezdomca izpred 3-4 let), sedanja vlada pa hoče ugajati in napoveduje nek šutarjev zakon... spet, brezveze. Zakonodajo ki jo imamo se niti ne izvaja, pa bi marsikaj dosledno izvajanje rešilo. Predstava za javnost. Oboji delajo vse, da se nič ne bi spremenilo, ker jim ciganski denar z tem statusom quo paše. Samo ene svije bi rade prišle za korito, pri katerem so druge svije.

Alter raziskovalno novinarstvo bi lahko pogledalo, kdo točno dobiva kak "romski" dodatek na dolenjskem, pa tudi v LJ... Mislim da bi bilo število oseb kar precej visoko, verjetno ne samo par sto ljudi, ampak kar par tisoč

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: sad in BuDi

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.300
2.311
113
In kaj točno je narobe, če se zruši to nesposobno in pokvarjeno vlado? Za moje pojme bi morale biti že zdavnaj predčasne volitve.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.106
5.242
113
To včeraj v NM je izgledalo lepo na prvi pogled, na drug pogled pa vidiš, da so se vmes pomešali idijoti, ki bi naredili sranje da se pomaga rušiti vlado (po befelu tistega, ki ima itak na vesti Ambrus plus onega brezdomca izpred 3-4 let), sedanja vlada pa hoče ugajati in napoveduje nek šutarjev zakon... spet, brezveze. Zakonodajo ki jo imamo se niti ne izvaja, pa bi marsikaj dosledno izvajanje rešilo. Predstava za javnost. Oboji delajo vse, da se nič ne bi spremenilo, ker jim ciganski denar z tem statusom quo paše. Samo ene svije bi rade prišle za korito, pri katerem so druge svije.

Alter raziskovalno novinarstvo bi lahko pogledalo, kdo točno dobiva kak "romski" dodatek na dolenjskem, pa tudi v LJ... Mislim da bi bilo število oseb kar precej visoko, verjetno ne samo par sto ljudi, ampak kar par tisoč
Če si včeraj gledal PooPTV....

Ko je Jani Muhič intervjuval župana pa kolega od Šutarja....

Je vmes bilo rečeno da je nekaj policistov tudi si pri ciganih sposojalo denar..... mogoče tudi zato terenska neučinkovitost....