OKvirji pa kar po starem

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.566
3.909
113
davorinm.wordpress.com
Ta tema o romih na alterju je bila odprta 15 let nazaj. Verjetno je bila kakšna se na mobisuxu. Poglejte si uvodni post te teme. Vse jasno.

Dejstvo je da bo romska tema ena od pomembnejših za volitve. Tudi v Ljubljani je vse več napadov in ropov s strani uvoženih. Pa še nič ne zgodi. Zato me niti ne čudijo taksna zbiranja. (videno včeraj).

IMG_3786.jpeg

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.313
9.358
113
Kaj potem? Trdiš da se niso stepli že pred tem?
Ne, trdim da to kar si ti napisal ni res.

To da so se tepli ze prej se ne pomeni da je bil isti akter. In zakonodaja v sloveniji je taka da ce se stepes se ne pomeni da te policija lahko kar zapre.

In policija se mora drzat pravil sicer zadeve na sodiscu padajo. Ce pa te zanima mentaliteta obicajnih ljudi (pustmo cigane) glede tega pa si kako temo na alterju preberi kjer folk sprasuje a se da kako resit ker je dobil poloznico za radar pa je policaj mogoce narobe meril.

Dokler pravosodje funkcionira kot (ne)funkcionira lahko policija dela kar ji omogoca zakon.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.313
9.358
113
In, to je ful učinkovit ukrep, pridejo, potalajo položnice in grejo, narjen. Cigo se poserje in si s plačilnim nalogom rit obriše. Takoj ko se policaji poberejo sledi maščevanje tistim k so "pulcija paklical" .
To je ukrep ki ga doloca slovenska zakonodaja. Ko bo dolocala streljanje na mestu bo pa streljanje. Sam pol ni pritozbenega postopka pa mislim da bos med prvimi ki bos vpil da je to fasizem (ker bi tudi bil).

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.329
10.540
113
Ni vse črno belo. So znali že za časa Slovenije naložit v centru Ljubljane razgreteže v marice in peljat na Rožnik, kjer so jih spustil. Ni variante da se tisti večet spet stepejo.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.207
7.853
113

Po prvih informacijah naj bi moškega pred lokalom pretepla skupina pripadnikov romske skupnosti, a je policija za zdaj v zvezi z dogodkom prijela enega osumljenca, starega 20 let. Šlo naj bi za povratnika. Neuradno naj bi bil edini, ki je napadel moškega, a policija preiskuje tudi možnost, da je bil v napad vpleten še kdo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.329
10.540
113
Bistvo vsega je, da policija pride, popiše, mogoče odpelje enga in mrkne. Kar pa napadenim ne pomaga, kvečjemu škodi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.313
9.358
113
Ni vse črno belo. So znali že za časa Slovenije naložit v centru Ljubljane razgreteže v marice in peljat na Rožnik, kjer so jih spustil. Ni variante da se tisti večet spet stepejo.
Ja in ce to danes naredijo bo kaznivo dejanje protipravnega odvzema prostosti. Pa bomo mel v enem letu pol policajev obsojenih pa je.

ne leta 2025 hodit ven z idejami ki so po trenutni zakonodaji nezakonite.

Obstaja resitev: interventna sprememba zakonodaje kjer se ob razglasitvi dolocenega obmocja za “obmocje z varnostnim tveganjem” spremenijo pravila igre. In ce vstopis v to obmocje se strinjas s tem da se te lahko preisce brez posebnega razloga.

in ce je treba se ustavo ustrezno spremeni pa je.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.140
499
83
46
dolenska
Zdaj bi mogla Slovenija stopit skupaj. Seveda ne bomo, ker mamo preveč ciganskih zagovornikov. Seveda začuda nihče ne živi v njihovi bližini. Na vlado ni treba računat, ker si ne upa nič. Policaji ne smejo v akcijo, sodniki pa vidimo na kateri strani so. Edino slovenski narod lahko vse to reši. Če bi stopili skupaj. Resnica je in dejstvo je, da kater koli prijem bi se zdele zgodil, bi bil upravičen. Zakaj? Zato, ker se to dogaja in stopnjuje že par desetletij.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.633
1.360
113
Sej so jo ze porihtaval zato pa jih je ocitno eden dobil.
....potem tukaj zgleda da so dvoji obračunaval , najbolj nasrkal pa je tretji-nedolžen.
Očitno tudi k nam prihaja obračunavanje med tolpami,kjer velikokrat nastradajo nedložni.

..jbg...to ti je (prevelika)svoboda, demokracija, ....itd...vsak lahko dela kar hoče, sam dobrega odvetnika mora imet.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.329
10.540
113
Ja in ce to danes naredijo bo kaznivo dejanje protipravnega odvzema prostosti. Pa bomo mel v enem letu pol policajev obsojenih pa je.

ne leta 2025 hodit ven z idejami ki so po trenutni zakonodaji nezakonite.

Obstaja resitev: interventna sprememba zakonodaje kjer se ob razglasitvi dolocenega obmocja za “obmocje z varnostnim tveganjem” spremenijo pravila igre. In ce vstopis v to obmocje se strinjas s tem da se te lahko preisce brez posebnega razloga.

in ce je treba se ustavo ustrezno spremeni pa je.
Potem praviš, da po trenutni zakonodaji ni možno nič drugega kot izdaja plačilnega naloga in mrk s prizorišca, ko je jasno da bo za napadene samo še huje?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.313
9.358
113
Potem praviš, da po trenutni zakonodaji ni možno nič drugega kot izdaja plačilnega naloga in mrk s prizorišca, ko je jasno da bo za napadene samo še huje?
Majstr, ko policija zakljuci z obravnavo necesa in akterjev ni vec na kraju bi po tvoje morala poceti kaj? S kredo po tleh rozice risat?

Dejva spremenit dinamiko pogovora: ti povej kaj bi kdo moral narest jaz ti pa lahko razlozim zakaj to ni mozno.
Jaz sem v tej temi napisal kaj je prvi korak k resevanju, ti pa hodis ven z maricami pa roznikom pa itd.

pa sem v karieri nebroj ciganov zaprl in s tem nimam tezav. Tezavo pa mam da ti zelis (in ostali sodrzavljani) da delujem zakonito hkrati pa pametujes zakaj ne delujem nezakonito (ko je ocitno da je zkaonodaja neustrezna).

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in delter333