OKvirji pa kar po starem

kemb

Majstr
7. okt 2018
739
753
93
Vse že imamo samo uporabljat je treba!
3. člen
(trajanje)
Obvezno osnovnošolsko izobraževanje traja devet let.
Z vstopom v 1. razred osnovne šole otrok pridobi status učenca.
Učenec zaključi osnovnošolsko izobraževanje, ko uspešno konča deveti razred.
Učenec izpolni osnovnošolsko obveznost po devetih letih izobraževanja.
4. člen
(izpolnitev osnovnošolske obveznosti)
Starši, skrbniki in druge osebe, pri katerih je otrok v oskrbi (v nadaljnjem besedilu: starši), morajo zagotoviti, da njihov otrok izpolni osnovnošolsko obveznost.
9. člen
(pravice romske skupnosti)
Osnovnošolsko izobraževanje pripadnikov romske skupnosti v Republiki Sloveniji se izvaja v skladu s tem zakonom in drugimi predpisi.
50. člen
(obiskovanje pouka)
Učenec ima pravico obiskovati pouk oziroma se udeleževati drugih dejavnosti, ki jih organizira šola. Učencu šola lahko občasno zagotovi doseganje ciljev izobraževanja tudi v drugih oblikah organiziranega dela z učenci z namenom, da se učencem zagotovi varnost ali nemoten pouk.
Učenec mora redno obiskovati pouk v okviru obveznega programa in izpolnjevati obveznosti in naloge, določene z akti osnovne šole...............
......................v okviru dopolnilnega izobraževanja, ki se lahko izvaja med izvajanjem obveznega programa.
102. člen
(globa za prekrške za starše)
Z globo od 100 do 300 eurov se za prekršek kaznuje starše, če v roku, določenem v 96. členu tega zakona, šoli ne sporočijo sprememb podatkov, vsebovanih v zbirkah podatkov iz 95. člena tega zakona (96. člen tega zakona).
Z globo od 500 do 1000 eurov se za prekršek kaznuje starše, če:
- ne vpišejo otroka v osnovno šolo v skladu s 45. členom tega zakona;
- njihov otrok ne obiskuje pouka in drugih dejavnosti v okviru obveznega programa osnovne šole iz neopravičljivih razlogov (50. člen tega zakona);
- iz neupravičenih razlogov ne zagotovijo udeležbe učenca, ki se izobražuje na domu, na ocenjevanjih znanja v skladu z drugim odstavkom 90. člena in tretjim odstavkom 92.c člena tega zakona;
- ne zagotovijo učitelja za izobraževanje na domu v skladu s prvim odstavkom 92.a člena tega zakona.

In ciganje že leta delajo nepokorscino, politika pa bi za njih naredila vse, da lahko to nepokorscino nadaljujejo.
Pi domače..... je.be se jim za zakonodajo. In to na vseh področjih.
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.639
441
83
(H)ebe se njim, če njihovi otroci hodijo v šolo al pa ne. Tako ali tako stari ne vedo kje so. To, da dobijo € pomoči pod pogojem, da mularija hodi v šolo nima nobene koristi, da se bo mularija socializirala. Tudi če konča OŠ, bo potem nadaljeval življenje, ki ga živijo zdaj. Halooo... smo leta 2024... socializiraš lahko tiste domorodce, ki živi v Avstraliji na tistem otoku, ki nimajo stika s svetom. "Okvirji" so se pa zelo dobro po njihovih pravilih vklopili v družbi!! Tako da.... vse te lepe besede o nekem šolanju OŠ in vklop v neko družbo PROPADE v štartu. Tega nočejo, ker jim je tako lepše.
Edino zapor jih malo strezni. Ko pa mularija mladoletni dela sranja, naj pa starce zaprejo, kot odgovorne za svoje otroke. Pa da vidimo, če jih bodo starci še naprej nagovarjali h krajam, goljufijam, neredom, kriminalu, grožnjam...... itd.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Marxon

delavec44

Guru
17. dec 2012
1.881
1.180
113
Trenutno namenoma mladoletne pošiljajo v izvidnico, ker vejo da jim nič ne morejo, če jih dobijo. Kot si napisal, starše kaznovati, otroke odvzeti.
 
  • Všeč mi je
Reactions: zoom
22. jul 2007
13.075
1.443
113
123
Delanje otrok je njihov poslovni model, ker z glavarino od csd-ja se da fino živet, kriminal pa je njihov ekstra profit.
Če pa jih pri tem dobijo in gredo v zapor, pa je to poslovni rizik. ;)