OKvirji pa kar po starem

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.006
8.112
113
Kakšne ukrep pa se ti zdi smiseln?
Cigani plačilne naloge pred policajem raztrgajo in vržejo po tleh.
30 let so jih utapljali v denarju in ujčkali na vrh možnih nivojih, rezultatov ni.

Mene bolj zanima, kdo jim je odobril denarno socialno pomoč, za katero moraš biti aktiven iskalec zaposlitve, pisati prijave in hoditi na razgovore, ki jih zavod najde (ter biti prijavljen na Zavodu za zaposlovanje).
Tam so precej trigger happy, shot first and ask later, ko je treba brisati ljudi iz evidenc.
Mešaš nadomestilo za brezposelnost in denarno socialno pomoč.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113
Nič ne meša. Pustimo invalide in trajno nezmožne za delo. Eden od pogojev za socialno je, da si prijavljen na zavod in aktivno iščeš zaposlitev. Vsaj za normalne ljudi. Bolj je vprašanje, če na zavodu upa odjaviti cigana in, če ga kdo na razgovoru upa zaposliti.

Če ne jo vzamejo in se 3 mesece ne smeš ponovno prijaviti.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in Matey

erikson

Guru
25. avg 2007
24.873
8.362
113
Na Valu 202 so danes veliko poročali, da je FURS brez predhodnega soglasja CSD vzel denarno socialno pomoč. Bodo pa to prioritetno reševali prihodnji teden pri Mescu.

Zavrnil je tudi očitke nekaterih predstavnikov centrov za socialno delo, da ima Furs dolžnost, da pred izdajo takega sklepa obvesti pristojni center za socialno delo. Kot je dejal, so skladno z zakonom zgolj dolžni naknadno obvestiti centre za socialno delo, da so take sklepe izdali. Naslednji teden se bodo v zvezi s tem udeležili sestanka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Furs lahko skladno s Šutarjevim zakonom v primerih, ko ugotovijo, da posameznik razpolaga s premičnim ali pa finančnim premoženjem večje vrednosti, ki znatno presega dohodke, ki jih je v preteklih letih napovedal, začasno zaseže to premoženje. Pooblastilo bodo začeli izvajati v naslednjih tednih, je napovedal.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.992
6.603
113
Če bi FURS za vsako izterjavo moral dobiti dovoljenje od CSD, bi bili vsi cigani imuni izterjav.

Rekorder ima 577 prekrškov, vsaj tolikokrat so ga dobili in obravnavali, kaj boš z takim ? Seveda je toliko prekrškov naredil po nesreči.
Nobelova nagrada ?

Nekateri lahko naredijo po 50 in sto in več prekrškov na leto, tako da teh stvari tudi z vsemi mehanizmi, ki jih v okviru davčne izvršbe imamo, ni mogoče niti sproti poplačati. Kot primer lahko navedem največjega prekrškarja v državi, ki ima trenutno v izvršbi več kot 570 prekrškov, torej konkretno 577 prekrškov," je pojasnil Grum**.

**Direktor Fursa Peter Grum

Na podlagi Šutarjevega zakona razglašeni tvegani območji v Ljubljani in Novem mestu​

Varnostno tvegani območji v Ljubljani in Novem mestu​

Petrič je pred mikrofoni pojasnil, da bodo varnostno tvegano območje v Ljubljani, ki vključuje del od Metelkove ulice proti železniški postaji, začeli nadzorovati s tehničnimi sredstvi. Kot je dejal, tega še niso storili, saj v povezavi s tem ukrepom urejajo podrobnosti, kot sta obveščanje občanov in način izvedbe za "zagotavljanje varstva osebnih podatkov". Za ta ukrep sicer potrebujejo tudi presojo preiskovalnega sodnika.

Na drugem varnostnem tveganem območju, to je v romskem naselju Brezje-Žabjak pri Novem mestu, so doslej izvedli varnostno akcijo. Ustavili so več kot sto vozil, preizkusili 13 voznikov z alkotestom in izdali 18 plačilnih nalogov, je pojasnil Petrič na današnji skupni novinarski konferenci policije in Finančne uprave RS (Furs) o zagotavljanju varnosti.

Kje so se izgubile Roje, kjer so Strojani ?

nacek

Guru
13. okt 2012
3.187
778
113
Nič ne meša. Pustimo invalide in trajno nezmožne za delo. Eden od pogojev za socialno je, da si prijavljen na zavod in aktivno iščeš zaposlitev. Vsaj za normalne ljudi. Bolj je vprašanje, če na zavodu upa odjaviti cigana in, če ga kdo na razgovoru upa zaposliti.

Če ne jo vzamejo in se 3 mesece ne smeš ponovno prijaviti.
Pol se pa pejt

• Žalosti me
Reactions: motofrik

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.950
1.373
113
Pol se pa pejt

Poznam bistveno več takih, ki jim ZZZS za vsako figo vleče bolniško za 4 ure v nedogled... Izsiljevanje psihiatrije je ogromno... Pozdravilo pa bi jih to, da bi jih določili za delo za polni delovni čas, da jih sistem ne bi več ujčkal...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.403
888
113
tam ko se terc po tori rola
Zapor bi morali tudi računat stroške.
Zapor bi moral biti zapor, ne hotel all inclusive. Od jutra do večera delo, pa čeprav kamenje tolčt s pol kilskim kladivom... Še jaz, ko sem dva meseca bil v Rogozi (prometna, napihal, poškodba pa le moj avto in manjkajoč zob sopotnice -štoparke, pred 40 leti), sem osem ur delal v kovinarski delavnici. Pa naj si plača bivanje z delom, pa kazni iz tega...

• Všeč mi je
Reactions: Svobodnjak

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
689
-5.214
28
Zapor bi moral biti zapor, ne hotel all inclusive. Od jutra do večera delo, pa čeprav kamenje tolčt s pol kilskim kladivom... Še jaz, ko sem dva meseca bil v Rogozi (prometna, napihal, poškodba pa le moj avto in manjkajoč zob sopotnice -štoparke, pred 40 leti), sem osem ur delal v kovinarski delavnici. Pa naj si plača bivanje z delom, pa kazni iz tega...
PRAVILA MORAJO VELJATI ENAKO ZA VSE Svoboda Aktualno 27. Januar 2026 #59 »Šutarjev zakon deluje. Vzpostavlja red in pravičnost tam, kjer je bilo tega predolgo premalo,« poudarja poslanec Svobode Lenart Žavbi. Zakon jasno postavlja načelo, da pravila veljajo enako za vse, kar je temelj zaupanja v pravno in socialno državo. Po besedah poslanca je prav enakost pred pravili ključna za visoko stopnjo družbene solidarnosti in učinkovito delovanje socialne države. »To je prava pot k družbi, v kateri nihče ni nad zakonom in v kateri sistem deluje pravično za vse,« dodaja. Učinki zakona se umeščajo v širši kontekst dosežkov tega mandata, v katerem je vlada okrepila socialno varnost ljudi med drugim z uvedbo dolgotrajne oskrbe in dvigom minimalne plače nad prag tveganja revščine. Gre za jasen dokaz, da so sistemske spremembe možne, ko so vrednote pravičnosti, solidarnosti in odgovornosti postavljene v središče politike.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.675
18.285
113
PRAVILA MORAJO VELJATI ENAKO ZA VSE
No zdaj pa to počaaaasi preberi vsaj 100x in pa enako predlagaj svojemu sončnemu božanstvu.

irony.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.783
5.613
113

Na podlagi Šutarjevega zakona razglašeni tvegani območji v Ljubljani in Novem mestu​

Varnostno tvegani območji v Ljubljani in Novem mestu​

.

Kje so se izgubile Roje, kjer so Strojani ?

Ne tolk Roje.....tam so pospravljeni....

Prej Lj-Brod....Tacen....Šmartno kjer harajo med bajtami in redno preverjajo če so vhodna/dvoriščna vrata zaklenjena....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.675
18.285
113
Cigani bodo kradli, da bodo lahko preživeli? Kot da zdaj pa ne kradejo ali da zdaj kradejo zgolj za hobi/povečanje premoženja in ne za preživetje? Kaj dejansko je cigo torej mislil s tem "opozorilom"?