Okvara gondole na Krvavcu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Hanzi : Nismo v srednjem veku, da bi te skice morali delati na terenu. Danes obstajajo fotoaparati, droni, laserski metri, lidarji in še marsikaj.

Dejstvo je, da ob malo hujši nesreči na avtocesti čaka bistveno več ljudi na rešitev kot jih je na Krvavcu, pa ni nikoli nobenega dramatičnega članka na to temo.
kAj od te opreme ima policaj v avtu, ki pride na prometno nesrečo? Dron? Lidar?
Je pa res da ob moji nesreči pred 20 leti ni bilo še nič od tega (fotkiči so bili, analogni še najbrž) . Še policijske fotke mesta dogodka nisem dobil s pošto. Skica pa je bila priložena.
Smučajo lahko samo še tisti, ki imajo "polno rit denarja". In takim mora iti vse po planu in pričakujejo da se jih bo streglo spredaj in zadaj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Policaj v nadzoru prometa v Sloveniji praktično ne rabi osebnega orožja, ki tudi ni zastonj in ga v vseh državah vsi policisti nimajo, rabi pa malo drugačno tehnično "oborožitev". Mogoče je treba razmišljati tako. Ali pa tako, da se ohrani obstoječe in najde denar za dodatno "oborožitev", ki hkrati povečuje storilnost in se v bistvu na dolgi rok izplača sama.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
Smučajo lahko samo še tisti, ki imajo "polno rit denarja". In takim mora iti vse po planu in pričakujejo da se jih bo streglo spredaj in zadaj
Tole je pa komentar kot da smo v ZDA, kjer je res drago za smučat in smuča samo elita in par revežev, ki živijo v bližini in so sponzorirani talenti....

Pri nas lahko vsaka povprečna družina smuča, če ima vsaj kukrtuk urejene finance.....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
Jaz mam letno za 2 odrasla in 2 otroka za 380eur. Skijamo vsako soboto in nedeljo od pol 3 do štirih praktično sami. Jaz pa skočim 2x tednsko od treh do štirih.
Pa niti bmw-ja al pa audija ne vozim. Tak da tudi plebejci še lahko smučamo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Katero smučišče ima tako poceni letne?
Vem, da ima Rogla za zaposlene v uniorju kar ugodno, ampak bi rekel, da je tudi za njih dražje od tvoje variante.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Tole je pa komentar kot da smo v ZDA, kjer je res drago za smučat in smuča samo elita in par revežev, ki živijo v bližini in so sponzorirani talenti....

Pri nas lahko vsaka povprečna družina smuča, če ima vsaj kukrtuk urejene finance.....
Taki komentarji ti samo povedo koliko "revežev" z minimalcem ali še to ne visi tukaj na forumu in so seveda blazno pametni. Povprečen Slovenček, ki mu gre na živce vsak, ki zasluži več in si upa privoščit neko lokalno smuko.

Prej pa berem koliko stane tedenska smuka v Dolomitih v nekem ok hotelu na smučišču in se samo nasmehnem, saj bi naši slovenčki naredili kar harakiri, če bi kakšnega našega tam našli.

Res smo ubog narod.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Jaz mam letno za 2 odrasla in 2 otroka za 380eur. Skijamo vsako soboto in nedeljo od pol 3 do štirih praktično sami. Jaz pa skočim 2x tednsko od treh do štirih.
Pa niti bmw-ja al pa audija ne vozim. Tak da tudi plebejci še lahko smučamo.
Toliko stane dva dni družinskega smucanja. Brez nakupa opreme;) Z neko malico na smuciscu, da nisi ravno Čeh z nahrbtnikom. kot smo bili mulci ko smo jedli sendvice in pili caj iz termovske na sedeznicah, ker drugace ni bilo casa.
Kje dobis ti letno karto za ceno treh dnevnih ves samo ti.
Vem da ni treba dati za opremo jurja ali dva, ampak da lahko smucas tudi na opremi za 100 ali 200 evrov, ampak to potem nisi alter user.
Verjamem pa da je marsikomu sedaj zaradi podrazitev "tezko" placat ogrevanje stanovanja in cokolino za otroka, smucat pa se vedno hodi za en teden v francijo, vmes pa se vikende pri nas, pa dve skatli cigaret dnevno spusti cez nos. Zato se pa se najde denar.
;)
Prijetno smucanje
Upam da tudi sam se kdaj obujem pancerje.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Toliko stane dva dni družinskega smucanja. Brez nakupa opreme;) Z neko malico na smuciscu, da nisi ravno Čeh z nahrbtnikom. kot smo bili mulci ko smo jedli sendvice in pili caj iz termovske na sedeznicah, ker drugace ni bilo casa.
Kje dobis ti letno karto za ceno treh dnevnih ves samo ti.
Vem da ni treba dati za opremo jurja ali dva, ampak da lahko smucas tudi na opremi za 100 ali 200 evrov, ampak to potem nisi alter user.
Verjamem pa da je marsikomu sedaj zaradi podrazitev "tezko" placat ogrevanje stanovanja in cokolino za otroka, smucat pa se vedno hodi za en teden v francijo, vmes pa se vikende pri nas, pa dve skatli cigaret dnevno spusti cez nos. Zato se pa se najde denar.
;)
Prijetno smucanje
Upam da tudi sam se kdaj obujem pancerje. Pa ceprav za smucanje po travniku za hišo.
Jaz nikoli nisem smučal kaj dosti, je pa otrok odkril smučanje pred kratkim in blazno uživa. Ne bom mu odrekel te opcije, poznam pa cene malo bolje.

Celodnevna otroška karta je 22 eur, celodnevni najem opreme (smuči, pancerji, palice) je 17 eur (če se smuča veliko, se verjetno najem ne splača več, ne vem kakšne so cene opreme v trgovinah). Otrok torej smuča cel dan lahko za 39 eur, kar se mi ne zdi visoka cifra. Stvar se hitro poslabša z večanjem števila smučarjev seveda. Najem učitelja je 35 eur na uro. Tudi sendvič in topel čaj iz nahrbtnika paše zraven, ne vidim nič narobe s tem, če je smučanje prioriteta. Če pa je bolj prioriteta celotna izkušnja in uživanje v celotni ponudbi pa seveda paše posedet in pojest kaj pametnega.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Zato panpravim, da za lukovo ceno 380 evrov za druzinsko letno karto smuca druzina ravno dva dni.
Pa se ne sme dalec peljati, ker potem goriva preveč porabi.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Floki

Guru
6. sep 2007
10.094
3.173
113

Tudi v Ameriki se da "poceni" smučat samo pač ne greš v Aspen ali podobna mondena smučišča.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
Lej Hanzi da neoš več jokal. Nismo vsi iz epicentra osončja (beri LJ in okolica).

Če ti še razčlenim kak na računu piše:
odrasla 150€
odrasla 150€
otroška 39€
otroška 40.90€

1641654022832.png

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.388
5.669
113
Torej Hanzi?
Še vedno praviš, da lahko za 380€ familija smuča samo 2 dni?