Okvara gondole na Krvavcu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Pretirana drama medijev.

Tisti, ki so morali čakati eno uro na avtobus, naj sami probajo organizirati par avtobusov za praznik.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
2h imas peš do cerkelj po cesti za motorna vozila, ce vmes v vsaki gostilni ustavis na jegru. Oz 1h cez gozd. V treh urah kolikor je cakala povprecna emonca si v Skarucni oz. Smartnu pod smarno.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.605
113
Iskajoč brata
Eh.... slovenska smučišča. Kar sem videl in kar berem delajo s smučarji kot svinja z mehom.....
Po 2h čakanja do nakupa za karto, pol prog zaprtih - cena karte ista, 2 vožnje na uro in še na smučišču moraš vozit kot na južni delu obvoznice ob 4 popoldan....

Trenutno se sin uči smučati, zato me smučišča vidijo med tednom. Za vikend ni vredno....

To ne leti na Krvavec, ampak na splošno....

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
Pretirana drama medijev.

Tisti, ki so morali čakati eno uro na avtobus, naj sami probajo organizirati par avtobusov za praznik.

ni fora čakanja na avtobus ampak njihova neorganiziranost

mislim da je bil samo 1 redar gor, gondola je crknla okol 14h, nobenih informacij

okol 16-17h se je nabrala gužva, pol so z nekimi terenci in kombijem začel furat do Kriške, folk se kregu, dru itd... od Kriške pa potem avtobus do dol

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Evo, te stopamo... S Krvavca, smuči na ramo, pancarji na noge, palce v roko, 3h do Šmarne gore...
Do skarucne imas iz krvavca (gondole) tocno 20km hoje. Z 20kg ruzakom in tezkimi gojzarji sem prisel veckrat v manj kot 4h, ampak cez gmajno dol po potkah, ok sem malo pretiraval, ampak moras point razumet. Daje pa 3/4 odraslih smucarjev nabutanih po koncu dneva z jegri pa ni moj problem. Une z otroci pa razumem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Kdor je bil tam, mu gotovo ni bilo lahko.
Ampak, delati neko hudo dramo iz tega? Gre za privatno podjetje, nekih takih situacij prav veliko niso imeli zadnja leta, ne gre za neko kritično infrastrukturo.
Po drugi strani imamo poleti kar nekaj situacij na avtocesti, kjer javne službe, ki imajo organizirano pripravljenost, niso sposobne ob nesreči več ur sprostiti prometa. Kaj točno hudiča pa je tam problem? Reševalci in pogrebniki verjetno v eni uri opravijo, kar lahko. Kaj pa se potem dogaja? Včasih je res problem kak tovor, pogosto pa gre samo za osebna vozila, kjer odstranjevanje ni ravno raketna znanost in problem.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

zakon

Guru
16. maj 2008
8.750
799
113
toti Maribor
Kdor je bil tam, mu gotovo ni bilo lahko.
Ampak, delati neko hudo dramo iz tega? Gre za privatno podjetje, nekih takih situacij prav veliko niso imeli zadnja leta, ne gre za neko kritično infrastrukturo.
Po drugi strani imamo poleti kar nekaj situacij na avtocesti, kjer javne službe, ki imajo organizirano pripravljenost, niso sposobne ob nesreči več ur sprostiti prometa. Kaj točno hudiča pa je tam problem? Reševalci in pogrebniki verjetno v eni uri opravijo, kar lahko. Kaj pa se potem dogaja? Včasih je res problem kak tovor, pogosto pa gre samo za osebna vozila, kjer odstranjevanje ni ravno raketna znanost in problem.
Baje zaradi razjasnitve prometne nesreče in iskanje krivca:evil:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
zaseka
Danasnjim smucarjem je se do avta tezko iti pes. Bo treba tekoci trak kot na letaliscih narediti.
Sem v 5 ali 6 razredu tudi sam po sportnem dnevu na rogli s smucarsko ooremo maširl.pes domov skupaj z opremo na rami iz Domžal. 6km.
Verjemi da na rogli nisem jegra pil ampak se gonil cel dan gor pa dol, ker solska smucarija je bila edina poleg tiste po domacih travnikih.
Da danes stars ne pride po otroka v solo in da mu rece da naj pride pes domov(sem klical s poste domov, ce pride foter po mene!) Bo csd prej doma kot otrok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Pepe: si kdaj videl policijske skice prometne nesrece?
Ko sem videl skico svoje nesrece sem bil presenecen nad detajli in podatki na njej. Take skice ne naredis v 5 minutah.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Hanzi : Nismo v srednjem veku, da bi te skice morali delati na terenu. Danes obstajajo fotoaparati, droni, laserski metri, lidarji in še marsikaj.
Če bi šlo za zasebno inštitucijo, bi verjel, da take reči delajo na terenu, ker je lažje dokazati opravičenost izvedenih del in izstaviti fakturo kot za delo na svoji lokaciji. Verjamem, da pri policiji ne gre za to in samo manjka nekoga, ki bi imel voljo, da definira ustaljene postopke povsem na novo.
Dejstvo je, da ob malo hujši nesreči na avtocesti čaka bistveno več ljudi na rešitev kot jih je na Krvavcu, pa ni nikoli nobenega dramatičnega članka na to temo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen