Okulistični pregled

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Zdravo,

mene zanima, kam je ok iti na pregled na koncesijo v Ljubljani oziroma okolici.

Poleg tega me zanima glede podaljšanja vozniškega dovoljenja, ki ga bom imel konec leta. Bom takrat moral še enkrat opraviti okulistični pregled ali bo ta ok?

Hvala za nasvete.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Za vozniski gres na medicino dela in te tam napotijo se do okulista. Povprasaj pri kontroli, ce ti lahko napise tudi za voznisko, ampak mislim da ne bo slo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
a) Zdajle narediš okulistični pregled, dobiš izvid, ki ga shrani. Naredi si še kakšno kopijo.

b) Ko boš šel konec leta k zdravniku medicine dela, vzemi s sabo zgornji izvid. Ko te bodo vprašali, kdaj si bil nazadnje pri okulistu, jim daj v roke originalen izvid (običajno pri kopijah malo jamrajo). Včasih ti ga vrnejo, včasih pa dajo v tvojo kartoteko pri zdravniku medicine dela.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če potrebuješ okulistični pregled za podaljšanje vozniškega dovoljenja, te bodo radi vzeli v vsakem zdravstvenem domu. Ta pregled imenujejo "usmerjeni okulistični pregled" in ti zanj zaračunajo 42 evrov.
Vem iz prve roke, ker sem tak pregled moral opraviti pred 14 dnevi. Ko sem nazadnje podaljševal vozniško, je veljal pregled pri okulistu, ki dela pri kakem optiku in ti za pregled računa kakih 20 evrov, sedaj pa to ne velja več.