Ja bi ti verjel če nebi bilo ravno obratno. Dobiš večji popust na te lizinge/kredite kot pri skeširanju. Od česa banka zasluži ne vem, ampak očitno imajo neko kalkulacijo zadaj (mogoče prodajalci ker več prodajo in posledično manjšo maržo kompenzirajo z večjo količino).0% kredit na obstaja, to je samo popust skrit v obrestni meri.
To je zato, da če je nižja cena na našem trgu je zaklenjena na Leasing, da avta ne moreš naprej prodati na trgih z višjo ceno.Ja bi ti verjel če nebi bilo ravno obratno. Dobiš večji popust na te lizinge/kredite kot pri skeširanju. Od česa banka zasluži ne vem, ampak očitno imajo neko kalkulacijo zadaj (mogoče prodajalci ker več prodajo in posledično manjšo maržo kompenzirajo z večjo količino).
Ja bi ti verjel če nebi bilo ravno obratno. Dobiš večji popust na te lizinge/kredite kot pri skeširanju. Od česa banka zasluži ne vem, ampak očitno imajo neko kalkulacijo zadaj (mogoče prodajalci ker več prodajo in posledično manjšo maržo kompenzirajo z večjo količino).
Ja če voziš Twingo ta z 10kwh/100km.8€/6=1,33€
Razlaga: trenutni avto ima strošek goriva 8€/100km. Torej lahko računam pri EV na strošek 1,33€/100km?
Glih reklame nimam namena delat za znamko s katero se vozim, da se ne bi kdo zgražal, porabo pa ima 4,2 na regionalkah, 4,4-4,5 na AC. Mestne vožnje je pa ta avto deležen zelo malo.Ja če voziš Twingo ta z 10kwh/100km.
Drugače pa realno tam dobra 2€ na 100 km.
Sedaj pa ti meni povej kateri avto danes gre z 8€ /100 km
Octavia diesel sem najnižje spravil čez Avstrijo na 4,4l/100 km. 4,4*1,883€ = 8,28€. Pa še to samo po AC čez tunele lagano.
Po mestu je bližje 5,8 do 6litrov
lahko tudi nič, če si želiš tako izračunati8€/6=1,33€
Razlaga: trenutni avto ima strošek goriva 8€/100km. Torej lahko računam pri EV na strošek 1,33€/100km?
Me je pa presenetil tale podatek 2€, sem bil prepričan, da je vsaj 4€ ali več.
Škoda da ni več paketa od E3, ko je bila MT po 2 centa..Ker imam namenski elektro priključek izključno za EV in ko zdelim celoten mesečni znesek s pretočenimi kW na števcu Elektra je znesek za prejšnji mesec ob porabi 442 kW NT in 2 kW VT ter večino časa ČB 4 in malo 5 = 0,166 €/kw oz. 2,822 €/100km pri porabi 17kW.
Več bi porabil elektrike, manj bi plačal po km.
PS: SuC od Tesle je večinoma med 0,42 in 0,45€/kW po celi nam dosegljivi EU, ponoči in ob akcijah manj kot pol tega.
Škoda je avto, Škoda je hit, zaleti se ji v rit.Škoda da ni več paketa od E3, ko je bila MT po 2 centa..
Pa v moji ceni je vse, ne samo gola cena elektrike.

Zanima je, če stopim do Hansa v salon in želim avto na keš ali lahko pri njem pridem ceneje skozi kot bi to pri Janezu in ali bi celo prišel na nižjo ceno, kot mi jo Janez hoče vsiliti pri financiranju.To je zato, da če je nižja cena na našem trgu je zaklenjena na Leasing, da avta ne moreš naprej prodati na trgih z višjo ceno.
Ker prosti pretok blaga je samo na papirju.
Se pravi, da slovenski trgovec šmugler ne more z EU avti preveč jebat Hansa v Nemčiji in mu folcvagna prodati 30% pod ceno
Kjer je elektrika po 5¢ ali koliko že.saj lahko zračunaš...na netu imaš podatke za želen EV, potem pa vzameš elektro položnico v roke in malo računanja.