Okolju prijazni avtomobili

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
998
230
43
Očitno ne veš o čem pišem.

Večinoma so to ameriške "totalke", avti prodani na zavarovalniških dražbah brez možnosti registracije v ZDA, poljaki so specializirani za njihova "popravila" in legalizacijo v EU. Praviloma tak avto nima več Tesla garancij niti podpore, nekateri imajo blokirano hitro polnjenje,...
Ta v oglasu piše, da ima garancijo. Pa misliš, da bi poljaki dali dvojna kolesa zraven? Ta avto meni deluje kot en skrajno pazljivo vožen, od skrbnega lastnika, skratka kot nov. ;-))

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.337
5.535
113
Povsem možno, da lastnik performance!!! ne ve kje je bil avto narejen!? ;)
Moja opazka na ZDA/PL avte je letela na splošno ponudbo na Avto.net

V oglasu piše:
- Vozilo je bilo proizvedeno v ZDA.

Medtem preverba pravi takole:

Ta številka VIN (LRW3E7EC2MC434089) pripada vozilu Tesla Model 3.

Razčlenitev posameznih oznak v številki VIN:

• LRW (1.–3. mesto): Proizvajalec in država porekla — Tesla Shanghai, Kitajska (proizvedeno v tovarni Gigafactory Shanghai).
  • 3 (4. mesto): Model vozila — Model 3.
    Yeslak
  • E (5. mesto): Karoserija in volan — Limuzina s 4 vrati, volan na levi strani (LHD).
    Yeslakin še 1
  • 7 (6. mesto): Varnostni sistem in varnostne blazine — Type 2 varnostni pasovi, sprednje in stranske zračne blazine ter aktivni pokrov motorja za zaščito pešcev.
    TeslaTap
  • E (7. mesto): Vrsta pogona / baterija — Električni pogon / Litij-ionska baterija (v šanghajski proizvodnji pogosto predstavlja standardno NMC ali LFP tehnologijo).
    TeslaTapin še 1
  • C (8. mesto): Motor in pogon — Dual Motor Performance (pogon na vsa štiri kolesa - AWD).
    Yeslakin še 1
  • 2 (9. mesto): Kontrolna številka (Check digit) za preverjanje pristnosti VIN številke.
    TeslaTapin še 1
  • M (10. mesto): Modelno leto — 2021.
    Find My Electric
  • C (11. mesto): Proizvodni obrat — Gigafactory Shanghai, Kitajska.
  • 434089 (12.–17. mesto): Unikatna serijska številka vozila.
Vozilo je Tesla Model 3 Performance (Dual Motor AWD), proizvedeno leta 2021 v Teslini tovarni v Šanghaju.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
998
230
43
Prijazno, da si tole objavil, hvala.
Zdaj me pa zanima tvoj prvi vtis ob ogledu oglasa. Lopovščina zavita v celofan ali ne?