Okolju prijazni avtomobili

sad

Guru
24. avg 2007
23.445
12.281
113
Glej v občini Lenart, obstaja celo par polnilnic, ki so v gremo na elektriko skoraj za ceno domačega priključka, sploh če gledaš da je v Voličini ena z 22kw in se nekaj napolni tudi v 2 urah.Poglej priponko 107652
Glej, EV butli boste vse delali za par centov prihranka. Jaz recimo nisem tako nor, da bom vozil na javno polnilnico in potem čakal ali pa se vozil s eskirojem domov in potem nazaj po avto. Ker recimo meni čas z družino pomeni več kot teh par centov. Vsakemu svoje. Jaz vem, da mi je EV kul, ker pridem domov, pritaknem in sem čez 1 minuto v družbi družine. Torej je meni kvaliteta življenja enaka. Da nimam te možnosti, tudi pod razno ne bi imel EVja.
Če tebi toliko pomeni teh par centov prihranka in tako hudo dobra vožnja z EVjem, v redu. Je... ga, smo pač različni. Razumem.
Nekateri ste pa enostavno debili, ko podajate take argumente. Ker nisem samo enkrat čakal na je... polnilnici, da sem prišel na vrsto, na teh poceni polnilnicah pa je verjetnost tega s povečevanjem števila EVjev, še toliko večja. Pa se vozi večkrat tja, v upanju na prosto polnilnico. Ti kar kofetkaj in čakaj, vmes ti gre pa življenje mimo.
Pa ne pozabit omenit še polnilnic v občini ZaTremiGoramiInTremiJezeri. Tam so ziher prazne, pa zastonj tudi.

• Haha
Reactions: jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.890
14.561
113
sej zato pa se mora pravo znamko kupit...pa je problemov blizu nule...drugače pa poznam ljudi ko so že letos na benz čakali pa se vozli okol pa vse sorte..kr žalostna zgodba..

na javni sem v pol leta enkrat za firbec tankal... brez čakanja. lazem, še testnega sem enkrat na javni, tudi brez čakanja. 10 minut.

sad

Guru
24. avg 2007
23.445
12.281
113
Jaz tudi na javnih filam v veliki večini bp.
Probaj pa tankat na cenejših polnilnicah v kakšnih blokovskih naseljih. Veliko sreče ti želim.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.946
5.656
113
Glej, EV butli boste vse delali za par centov prihranka. Jaz recimo nisem tako nor, da bom vozil na javno polnilnico in potem čakal ali pa se vozil s eskirojem domov in potem nazaj po avto. Ker recimo meni čas z družino pomeni več kot teh par centov. Vsakemu svoje. Jaz vem, da mi je EV kul, ker pridem domov, pritaknem in sem čez 1 minuto v družbi družine. Torej je meni kvaliteta življenja enaka. Da nimam te možnosti, tudi pod razno ne bi imel EVja.
Če tebi toliko pomeni teh par centov prihranka in tako hudo dobra vožnja z EVjem, v redu. Je... ga, smo pač različni. Razumem.
Nekateri ste pa enostavno debili, ko podajate take argumente. Ker nisem samo enkrat čakal na je... polnilnici, da sem prišel na vrsto, na teh poceni polnilnicah pa je verjetnost tega s povečevanjem števila EVjev, še toliko večja. Pa se vozi večkrat tja, v upanju na prosto polnilnico. Ti kar kofetkaj in čakaj, vmes ti gre pa življenje mimo.
Pa ne pozabit omenit še polnilnic v občini ZaTremiGoramiInTremiJezeri. Tam so ziher prazne, pa zastonj tudi.
Ti si butl sorry.
Dal sem samo primer, da se da če se hoče.
Zato pa že dolgo pravim, da je treba za jajca stisnit vse ki so pobrali bilo kakšna sredstva za postavitev infrastrukture in potem postavljajo oderuške cene.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.924
11.371
113
Ti si butl sorry.
Zato pa že dolgo pravim, da je treba za jajca stisnit vse ki so pobrali bilo kakšna sredstva za postavitev infrastrukture in potem postavljajo oderuške cene.
Po drugi strani pa jamraš kako država odpušča trošarine na nafto, ti bi filal pa še kar zastonj...auč....

PS: Pa si ti resno, pri polni zavesti mislil, da bo to še kar naprej poceni?

sad

Guru
24. avg 2007
23.445
12.281
113
Ti si butl sorry.
Da se samo EV butlom in nobenem drugem.
Pa dokler so bile brezplačne, še zastonjkarjem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.890
14.561
113
Jaz tudi na javnih filam v veliki večini bp.
Probaj pa tankat na cenejših polnilnicah v kakšnih blokovskih naseljih. Veliko sreče ti želim.
se ne spuščam v to, razen če bi bilo življ. pomembno...isto kot ne tankam v raznih discont, ekooli žepnih pumpah sumljivega porekla... 1:1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.654
7.662
113
jaz sem še v dizl časih se vozil tankat v AT ali maxim/petrol pumpe.

A penny saved is a penny earned. S tem da pač v primeru EV so prihranki pač v tisoč evrih :)

• Haha
Reactions: sajkek in aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
4.001
-1.582
63
Ne vem no, meni se ne da ukvarjat cele dneve, kje bom prihranil penny. Mi je prosti čas pomembnejši. Je pa enim brez družine verjetno vrhunec, ko prišparajo tist penny, ki ga itak porabi na poti do doma in za čike in kavo pri filanju. Dejmo šparat, pa naj stane kolikor mora.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.654
7.662
113
Tu je tudi EV v prednosti, razen posilečnih servisov, nekaterih znamk, nimaš redne menjave olje, ipd.

Baterije so še prikladen izgovor enih, ampak te so v promilah %. Nekdo bo pač najebal, so what, ostali pa bodo gladko ostali na eni bateriji.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.583
15.127
113
kod Džej-Zija
Tu je tudi EV v prednosti, razen posilečnih servisov, nekaterih znamk, nimaš redne menjave olje, ipd.

Baterije so še prikladen izgovor enih, ampak te so v promilah %. Nekdo bo pač najebal, so what, ostali pa bodo gladko ostali na eni bateriji.
Kaj si zdaj tu naflodral? Vsak dan loviš cente, a zdaj nam prodajaš prihranek časa pri servisih, ki jih jaz na Volvu delam 1x letno in še tu dobim nadomestni avto. Tako da za vse skupaj izgubim dve uri. Koliko pa ti zapraviš vsakodnevno pri lovljenju centov?

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.654
7.662
113
Nisem govoril o času, ampak o tem, da tebe pride letni servis par 100€ verjetn, medtem ko EV tega ne potrebuje (tesla), razen tiste znamke ki na tak način lupijo folk - mislim da hyundai, pa kak bmw/merc tudi sigurno.

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.137
9.285
113
Tesle ni treba servisirati, je treba samo skrbeti zanjo :aplauz:

Sicer so tudi pisali o DongFang Boxu, kako servis stane 200€ da priklopijo na racunalnik in zamenjajo potrošni material. Toliko sem nazadnje dal za olje+svecke+filtre pri sp delavnici.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.654
7.662
113
Vadim, kdo pač ni vešč tega, pa pelje na servis. Ampak imaš vsaj opcijo, da prideš skozi veliko cenej, kar pa pri bmw/merc/hyundai/kia/ipd nimaš. Ker je garancija pogojena s servisi.