Če si offgrid, nisi nisi na omrežju. Takrat živiš, kot da je cel svet brez elektrike, in ta novica ne tangira teh ljudi. Koliko misliš, da je nemcev na offgrid?ker? pač tak moraš met narejeno... vikende tudi imajo offgrid.
Če si offgrid, nisi nisi na omrežju. Takrat živiš, kot da je cel svet brez elektrike, in ta novica ne tangira teh ljudi. Koliko misliš, da je nemcev na offgrid?ker? pač tak moraš met narejeno... vikende tudi imajo offgrid.
Aha... super, dobro da vem. Pa pridi k meni domov in mi pokaži to čudesno stikalo.ja, dokler jo ne rabiš, ko jo pa rabiš, pa jo prižgeš. Skrinja se ne bo sama od sebe hladila.
Ja... ko bo... takrat te nebo skrbel offgrid, bova oba nekje v zaklonišču konzerve fižola z zobmi odpirala.ko bodo obmolknile nuklearke in nafte nebo, bo vse offgird, če bo le možnost. Pa puška TM.
Za nas ni straha, smo safe. Imamo nukico, imamo šoštanj, imamo vodo in za kozmetiko še nekaj panelov po strehah. Propelerjev hvala bogu nimamo. Torej mix je kar ql.
Švabi so v svoji maniji razstreljevali hladilne stolpe TE in poplavljali rudnike premoga, ugaševali nukice,....zdaj pa po nekem čudnem naključju razvijajo doomsday plane, zaradi "strukturnih problemov".
Si je kdo 10 let nazaj upal samo pomislit, da na svetu obstaja država, ki dela načrten samomor, prebivalci te iste države pa temu početju ploskajo, volijo politike, ki obljubljajo uničenje?
Pojnt je, da se off grid kej dost ne boš vozila na elektriko, pa še kej druzga v bajt ne bo delal. To je moj pojnt darjanćetu in nič drugega.Trenutno je res, da so vec ali manj vse zvezane tako, da ce omrezje pade, SE tudi ne dela. Se bo pa drugace zvezal, ce bo treba. Vsekakor bi bila prilagoditev na izpade lazja, kot za tiste, ki nimajo nic. Vsi bi pa seveda mogli kar precej spremeniti navade in razvade. Ob pomanjkanju dostopa do energije, je pac najboljše, da jo cimmanj potrebujes, ostalo pa klestiš...
Tud nukica brez nafte ali plina ne dela, hint Brestanica.Za nas ni straha, smo safe. Imamo nukico, imamo šoštanj, imamo vodo in za kozmetiko še nekaj panelov po strehah. Propelerjev hvala bogu nimamo. Torej mix je kar ql.
Švabi so v svoji maniji razstreljevali hladilne stolpe TE in poplavljali rudnike premoga, ugaševali nukice,....zdaj pa po nekem čudnem naključju razvijajo doomsday plane, zaradi "strukturnih problemov".
Si je kdo 10 let nazaj upal samo pomislit, da na svetu obstaja država, ki dela načrten samomor, prebivalci te iste države pa temu početju ploskajo, volijo politike, ki obljubljajo uničenje?
Mi imamo vse to ja, ampak uvažamo pa še vedno. Lep podatek je tudi, da letos HE pridelajo ca. 40% manj, kot lani v istem obdobju. Zaradi nivoja Save je tudi NEK že zelo na robu tega, da zmanjša moč. Nismo mi nič preskrbljeni, larifari.
Malo preširoko razmišljaš.Pojnt je, da se off grid kej dost ne boš vozila na elektriko, pa še kej druzga v bajt ne bo delal. To je moj pojnt darjanćetu in nič drugega.