Okolju prijazni avtomobili

Steve

Guru
13. avg 2007
10.785
2.981
113
Kako nabereš tak puf? Z lahkoto. Kako misliš da ima lahko nemški delavec za trakom 5000€ bruto? Do nedolgo nazaj so to plačevali kitajski dobički, zdaj pa puf.

Razvoj EV programa je stal mislil da okrog 150 miljard in ne pozabimo dieselgate kazni....se nabere.

Nagrade za upravo? Ista švabska logika kot postaviti na čelo koncerna človeka po tem, ko je uspešno uničil porsche.

Darjan omedleva ob podatkih o prodanih evjih. Kako gre to skupaj potem z apokalipso? Enostavno....številke so samo delček tega kar je religija obljubljala. Kapacitete so se gradile za večkratnik tega kar se proda. Ne pozabit člankov 5 let nazaj, ko so vsi razlagali o all EV od 2025, 28, 30 naprej

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.840
5.594
113
Sicer nima direktne zveze z to temo.
Ampak moj novi telefonček Xiaomi je briknil Škodino multimedijo ,da sem se včeraj peljal 700 km v temi in tišini.
Danes sem ga obudil ko sem mu ven spipal varovalko in zbrisal telefon ven ,da se več ne poveže.

• Žalosti me
  • Haha
Reactions: sajkek in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.546
14.446
113
pufi so blef za rajo.

mali človek si ne more prvoščit pufa, ker je takoj v krču in se nanjga pritiska, prvorazredni je pa to modus operandi. Recimo 21 hipotek na napremičnino..nepredstavljjivo , ampak recimo ne za Senico. in podobno.
Tako je z velikimi... Pač stari vek, mal drugače zapakiran. Skoz je isto.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.546
14.446
113
ne, ni Tesla
1784709873473.png

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.546
14.446
113
ni ravno plastika, zdaj je "in" tkanina na armaturi... ja tudi tesla ima to, pa volvo xc90 in po novem range rover... tako da.. hecno,

sem se pa par dni nazaj drajsal z GLC electric, top stroj, sicer kup detajlov spet direktno kopiranih od (vau vau vau) tesle, ampak pustmo to...bolj me preseneti cena, da se vrti okol 80 z zares čudnim paketom. Zanič sedeži z neko mikrofibro brez hlajenja (s kakšnim hlajenjem si že preko 80k) in si moker v hrbet v 10 minutah... potem precej kaotičen UI (vrhunski google navi in izgled sicer) ki je z informacijami kopija amerikanosa ampak precej bolj šaren in konfjuzn s čudnimi logikami... recimo, ele. nastavitev sedež na vratih s tipkami, (podraži izdelavo u 3 pm) , potem pa memory v nekem meniju na tablici... in podobne zgodbe... in tisti "tretji" zaslon, osnovne poante nismo ugotovili, zakaj bi to imel pred sovoznikom. Kljub temu sicer da je display cez celotono širino v eno (ni razdeljen) je tale vertikalna postavitev mal čudna. gledš nekak dol v tablic, koti ne štimajo, pač posiljen ta notranji dizajn... mogoče bo v Cju bolje izpadlo , ker se bo sedelo nižje. Pa trim z neko rezciklirano plastiko tudi izpade ceneno. Bolj za v kakšnega twingeja.

Pelje se vrhunsko, se pa pozna da je debel prašič. Poraba med 18 do 20 kwh, povprečno.

top avto, če bi stal 50 kilo. In hecno , da z nekaj prijemi bi to gladko lahko stalo 50kilo, brez da bi izgubil na nekem prestižu (razen po ceni)...je pa tud res, da tole nebi folgali štancat. Tako da tu smo.