Narobe razumeš to "igračko". Žal je električni Q7 igračka, ker resen človek si tega ne omisli in takim EVjem res nisem naklonjen. Je pa precej EV na trgu, ki sem jim zelo naklonjen, že ID serija mi je bližje, pa od malih jajčk do Tesle recimo. To je eno, drugo pa tip je pobral ženo šele ob 5. uri popoldne, ker se vedno boji da bo kaj zamudil na firmi, vedel je kam gresta in da morata bit zjutraj na sejmu, vedel je, da se moja ne mara vozit z njim ponoči, ker kinka za volanom, pa se je pred bajto vseeno usedel v "igračko" in ne v dizelski Q7, ker je z EV obseden, kot darjan. To je edini razlog, zakaj sem imenoval EV igračka. Upam da se zdaj razumemo.
Ok, vse jasno.

Lahko vsaj razčistimo ali je šlo za starega e-Trona ali že novega Q8 e-Trona ali morda celo Q6. Za slednjega sicer dvomim. Prva dva (sploh prvi) sta pa precej požeruha ja.
Mestnih avtov se nikjer več ne rabi. Normalen ljubljančan naredi več km na teden kot jst v rovtah, zakaj torej mestni avtov? Pa v Milanu je enako če ne še huje. Če si 20 let nazaj tam stal v koloni in iskal mini parkplaz po ulici za bočno parkiranje ... no tega ni več. Ulice kjer je bil plac za bočno parkiranje je danes zaprta cona za promet, kar je večjih ulic je pa tam eko-linija (pas za vozila javnega prevoza in taxije). Kdor ima avto ima plačan parkplatz ki ni kot nepremičnina zaračunan po tolorisu vozila, zato se raje kupi nekaj večjega.
Danes se za taka vozila kot je twingo uporablja termin "drugi avto", torej avto ki je lahko tudi vsak dan v uporabi, ampak ko se dejansko rabi avto obstaja še nekaj boljšega (večjega/dražjega). Sedaj pa povej svoji dragi da boš ti s teslo Y sam hodil na šiht 30km stran, ona pa v twingu vse otroke razvažala pa špežo kupovala ... evo, takoj se doplača vsaj renault 5 če ne celo 4 (in večinoma "drug avto" imajo ljudje v predmestjih, spalnih naseljih, skratka nek višji sloj ...).
Trg malih EVjev ima smisel ko narediš fenomen "VW hrošča", torej poceni in zanesljiv delovni voz za proletarce. Mestna jajca tipa twingo niso to, so predragi za premalo tega kar dobiš oz. stopničko višje so precej boljša vozila. Za proletarce pa kot vedno omenjam itak obstaja smao en trg, to je trg rabljenih vozil ... temu noben (niti rabljen) EV ne konkurira in še dolgo ne bo.
Semantika torej. Najsibo mestni avto ali drugi avto, je isto. Ne vem sicer kje ti živiš, ampak teh po tvoje ''drugih avtov'' se še kar precej proda, le da ne v obliki majhnih jajčkov, ampak mini SUVjev ala T-Cross, Kamiq, Captur, itd. Vmes se najde še kakšen Polo, Clio, Yaris, itd.
ŠE glede precenjenosti: nič kaj posebej naložen Kamiq z avtomatikom in 1.0 trivaljnikom je hitro 25 tisočakov. Recimo Yaris se začne pri 20.000 tisočakih. Tako da Twingo za 20 tisočakov po mojem mnenju ni tako hudo precenjen. Da niti ne omenjam vseh ostalih prednosti EVja za jajcanje po mestu ali primestju. Ker ko enkrat te ljudje preizkusijo, potem ti hitro postane jasno, zakaj so EVji tako zaželjeni za drugi avto. In ravno to nišo bodo pokrili in po mojem mnenju porinili trenutno slabo prodajo EVjev naprej, ti manjši EVji.
Danes mislim da se da drugačnost dobit v 100 in 1 obliki in ni twingo nič posebnega. Sploh pa ne razumem sedaj renaulta s temi retro prijemi v EVjih, zgleda kot da je edina niša kjer se da EVje prodajat in konkurirat kitajcem retro scena.
Ti ne razumeš, tukaj na forumu sta se pa že dva pofočkala, da bo očitno žena dobila nov avto

.
Jaz mislim, da bo Twingo kar uspeh, ker če pa ta ni drugačen od velike večine ostalih EVjev, ob katerih skoraj bruhaš ali pa so čista sintetika (vsi isti, le malo drugače zaobljeni), potem pa res ne vem, kaj je.
In kot sem že v prejšnjem postu napisal: mislim, da je Renault izbral pravo karto in sicer oblikovno nostalgijo prenešeno v moderni današnji čas. In po mojem jim je uspelo. Poleg tega, se pa vsaj petka še odlično pelje.