Ja, seveda... si pa naiven malo bolj kot moj mali 10 letnik. Njemu lahko to razlagaš, meni pač ne rabiš.plačal sem spanje, sranje, zajtrk, poljnjenja pa dodatno ne! mujcek!
ti si mislil bi pameten, pa se ti v tem primeru ni glih posrečlo.Ja, seveda... si pa naiven malo bolj kot moj mali 10 letnik. Njemu lahko to razlagaš, meni pač ne rabiš.
Staro. EU komisija že teži glede obdavčenja plug-in hibridov ravno zaradi tega. Ali kot so ti že odgovorili, če gre za služben avto, je firma pokasirala davčno olajšavo, voznikom službenega avta se pa ne ljubi zajebavat s filanjem, ker imajo itak gorivo "zastonj" in se ves čas vozijo na ICE.Nateg, nič novega kar ne bi vedeli.
![]()
Priključni hibridi onesnažujejo skoraj toliko kot bencinski avtomobili
Analiza 800.000 evropskih avtomobilov je pokazala, da je onesnaževanje okolja priključnih hibridov skoraj petkrat večje, kot so to prikazali laboratorijski testi.www.rtvslo.si
Jaz ga tako grajam, da ga ob mojem branju ne bos nikdar kupil.Šel sem na testno vožnjo z Y in potem študiral.... Če bi rad cca nov avto za 10.000 km letno, avtomatik, pa da ima vsaj 600l prostora, upoštevajoč stroške servisov/popravil... pa da bi po 8 letih zanj še vedno nekaj dobil
Ne glede na pogon bencin/hibrid/bev... se mi zdi Standard Y za 35K po subvenciji, kar dobra izbira. Kaj mislite?
Hanzi ti vem da ga imaš, morda s prve roke
Hvala
Samo komentiram, ker eni živijo v praljicah.Kako ne, ce vedno roko dvignes. V vsaki temi, naj bo izzvano ali ne...
lahko pa pred izletom v hotel kupiš električarja na fafo, zastonj polniš v hotelu, pa potem ko prideš domov avto prodaš. Opasna. Verjetno ne pušniš dosti ali? je to pol kesla dizla, je tolk vredno?Cena je enaka, ali polnis ali ne. Kdo je zdaj bolj glup? Oni, ki misli, da je zastonj ali oni, ki placa polnjenje za svoj dizl?
Ne trdim da je najboljša... predlog?za 10000 na leto , je Y dobra izbira oziroma avto za 35k€... jap jap. dobra mogoče, ekonomična zagotovo ne.
Kup Y če ti je Ok in ti ni predrag + kar veš o EV in ICE,....ne poznamo tvojih navad , vseh źelja in omejitev.........pa koliko časa ga misliš imetiNe trdim da je najboljša... predlog?
pa ne mi o Daciji, naj bo vsaj spodoben avto
lahko pa pred izletom v hotel kupiš električarja na fafo, zastonj polniš v hotelu, pa potem ko prideš domov avto prodaš. Opasna. Verjetno ne pušniš dosti ali? je to pol kesla dizla, je tolk vredno?
Odlično, sam ne padam na hype in cenim realen pogled. Ja šparanje... od vsega mi je najbolj žal debelejših stekel in prezračevanja sedežev ostalo me ne gane.Jaz ga tako grajam, da ga ob mojem branju ne bos nikdar kupil.
Je pa res, da bi verjetno druge znamke se bistveno bolj.
Pac povem brez dlake na jeziku kaj ne moti.
Pac nimam TSLA delnic in si to lahko privoscim.
Se to, zadnja standard izvedba je "oskubljena" verzija mojega.
Ne vem kako se bodo obnesli sedezi iz blaga.
V starem Y so plastični (pravijo jim usnjeni) brez hlajenja. Poleti tece od tebe in sedeza, pozimi te zebe nelaj casa ce ne vklopis prej gretja.(Mozno prek telefona).
Yupiner ima hlajene (prezracevane?) sedeze. Verjetno so boljsi poleti kot nehlajeni, se vedno pa so vroci ce sonce naziga na njih.
Steklene steehe jaz ne pogresam, sploh ie ne bi imel. Poleti bistveno pripomore k kuhanju.
Ce ze, bi moral biti v precnem nosilcu pri senčnikih reže za hlajenje obmocja nad glavo. Tam imas poleti lahko 10C več kot v obmocju trebuha(nog).
Streha pokrita s platnom pri standardu mogoce nekoliko omili to vrocino.jaz sem v (belem) avtu videl najvec v Ljubljani l. 69C. Pa ne gledam pogosto temperature. Zunaj je bilo okoli 30.
Ce bi na balkanu pustil avto na soncu pri zunanjih 40+ bi imel notri ?
Zatemnil sem si tudi zgornjinrob sprednjega stekla. Al imam sivo mreno, al pa je enostavno steklo previsoko in imam sencnik po dveh letih bolj usran od prstov kot prej pri polnoletni alhambri z 10x vecjo kilometrino.
Zavesice spredaj in folija spodaj na zadnjih vratih must have.
Zavesic nisem nikdar tlačil v 30letih na avte.
Standard ima 18" feltne. Ne vem širine.
Tesla pri vseh " pretirava s sirino felten (baje niza porabo). Z voznjo ob robniku si najprej s feltno v robniku in ne z gumo.
Kaj to pomeni, ves?!
Pa rajdni krog ima ob rwd verjetno vecji kot 5.5m dolg fwd kombi katerega v službi preganjam. Tako da tu bos velikokrat se ustel.
Dobre stvari tinpa pisejo novinarji in delničarji TSLA oziroma muskovi verniki.
Pozimi je regneracija pri catl lfp zanic. Ne vem kaj ima standard
....
dacia je nemški avto leta, v budget segmentuNe trdim da je najboljša... predlog?
pa ne mi o Daciji, naj bo vsaj spodoben avto