Okolju prijazni avtomobili

jezek

Guru
24. jul 2008
4.835
2.097
113
Ja ja, spet skrajni primeri, ki se zgodijo parkrat na leto.

Sedaj so nove težave, da je preveč elektrike iz obnovljivih virov na razpolago.
Zakaj misliš, da imamo negativne cene skoraj vsak dan, ko je sonce na višku.

No skoraj vsak dan bi se lahko avti polnili čez dan na parkirišču pred službo in zvečer nekaj odali nazaj v omrežje.
V Franciji se že dela to.
Nemci zaostajajo zaradi birokracije, Ker bi ti omrežnino računali ko polniš in ko oddajaš, tak pa to ne gre.

Blokarji pa lahko tudi lepo polnijo pred Lidli , Aldiji, Bauhausi Edeki....
Ker po navadi greš parkrat na teden po nakupih.

Aja tam se postavljajo polnilnice od 150 kw pa do 400 KW.

Isto pri Jodlarjih.
Parkrat na teden po nakupih? Jaz grem v soboto. 8.00. 825 sem ze doma.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.035
7.336
113
Evo…tesla to the rescue…

torej za namen lokalne hrambe elektricne energije: Megablock

Megablock is our pre-engineered medium-voltage block:

• Designed for 20 MWh AC, 25-year life & over 10,000 cycles 91% round-trip efficiency at medium voltage, inclusive of auxiliary loads
  • Ambient operating temperature range, from
  • 40C to 60C
  • 23% faster to install with up to 40% lower construction costs
  • Site-level density of 248 MWh AC-per-acre, with all clearances needed for installation and service

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.732
8.027
113
pri taščici
Evo…tesla to the rescue…

• Designed for 20 MWh AC, 25-year life & over 10,000 cycles 91% round-trip efficiency at medium voltage, inclusive of auxiliary loads
  • 40C to 60C
  • Site-level density of 248 MWh AC-per-acre, with all clearances needed for installation and service
Ce ne drugega, sem skepticen do 25 let....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.316
2.347
113
Saj lahko imaš.
Vzememi paket z dinamičnimi cenami.

Samo ne jokaj zvečer ob 8 ko boš delal večerjo in bo cena 40 cent/ kwh.

Če pa lahko svoje potrebe pokriješ med 10 in 16 uro pa lahko imaš skoraj zastonj.

In zakaj točno bi jaz to hotel imeti?

Boljše vprašanje je zakaj ti nimaš tega paketa? Ti tukaj trdiš kako so negativne cene super in daješ predloge kako to izkoristiti. Torej, zakaj nimaš? Če pa je zastonj

Steve

Guru
13. avg 2007
10.316
2.347
113
Evo…tesla to the rescue…

• 40C to 60C

Je pa jim treba eno priznati ... Pravljic, ki ne bodo nikoli zaživele in služijo samo futranju beliverjev in predvsem pumpanju delnice, pa jim nikoli ne zmanjka

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.640
4.941
113
In zakaj točno bi jaz to hotel imeti?

Boljše vprašanje je zakaj ti nimaš tega paketa? Ti tukaj trdiš kako so negativne cene super in daješ predloge kako to izkoristiti. Torej, zakaj nimaš? Če pa je zastonj
Ker nimam morem delat takrat.
Avto pa lahko polnim ponoći.

Če bi pa lahko bil podnevi doma pa bi imel.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.047
10.315
113
Cene v živo (24/7) | Od katere ure je cenejša elektrika? https://share.google/dQzNf8OxFw9jV9OSb

Jutri čez dan bo negativa.

Torej sonček dela..
Ti lahko prvi začneš in se odklopiš iz omrežja, skupi s tvojim somožganikom darjanom. Boš hitro videl skrajne primere parkrat na leto. Tko nekak deluje Nemčija s svojimi sončnimi megaviški. Pa je večino prometa še vedno na nafto, kje je leto 2035 ko bo še ves promet in vse ogrevanje in kuhanje na štromu (če verjameš v Smrkce).

sad

Guru
24. avg 2007
22.348
11.141
113
Ker nimam morem delat takrat.
Avto pa lahko polnim ponoći.

Če bi pa lahko bil podnevi doma pa bi imel.
Kak te pa to, da še nimaš vserešitvene baterije aka strokovno rečeno zalogovnika energije?
Mal čudno to ne, pričaš nekaj, delaš drugo. A obstajajo čisto enostavne rešitve in še država ti slapne keš v obraz. Pa še služil bi lahko z njo.
Čisti win-win. Kdaj ti jo montirajo? :fredi:

• Haha
Reactions: kalbo

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.054
12.623
113
Zakaj pa samo takrat ko je sonce na višku? Aja točno, ker takrat ko je tema ali oblačno je pa še vedno treba atome cepit al pa premog kurit. Ampak pustimo malenkosti zaj. Smo le celina znana po tem, da je sonce 365dni v letu.

Zanimivo mi je, da Impol je celi prekrit s sončnimi paneli, še po parkingu nadstreški. A še vseeno ma svoj dovod štroma not. Zakaj milomater. Bi ja dali tistih par baterij, da še nočno izmeno pokrijejo pa te ko je dež.

Poglej priponko 101191 Elektrike kolko češ
Kaj te neja tega dol vržejo
Poglej priponko 101192
tole je bogi izplen v Impolu, glede na to kolk nucajo, sploh, ker gredo počas iz plina na elektriko. (sploh po ruskem izletu v UA)