Okolju prijazni avtomobili

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.813
1.528
113

Če prav razumem še - 3000 eur subvencije, avto je v garanciji do 160.000 ali 2030, za drugi avto pri hiši se mi zdi zelo solidna zadeva, čas polnjenja mi ustreza, vozil sem sicer bencinsko verzijo, ampak kakšnih hudih razlik najbrž ni s tem da je elektro verzija na papirju veliko bolj poskočna in odzivna, mogoče kdo z izkušnjami te gajbice?
Bejži od stellantisa. Če še tega neveš pomeni da se nisi dovolj informiral.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.506
4.869
113
Ja moraš Kitajskega imet, ker tisti od Mahle je problematični.

Baje se pa da prebrati iz njega če pogledaš pod pokrov motorja.

• Všeč mi je
Reactions: shift

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.846
7.310
113
V prvih sedmih mesecih tega leta je prodaja električnih vozil globalno zrasla za 27 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prodanih je bilo 10,7 milijona električnih vozil, četudi se je v Severni Ameriki zaradi spremenjenih političnih okoliščin rast ustavila. Največ električnih vozil so prodali na Kitajskem, sledi Evropa.

Na Kitajskem so prodali 6,5 milijona vozil, kar je 29 odstotkov več kot lani, še odstotno točko višjo rast je ob 2,3 milijona prodanih vozil beležila Evropa. V Severni Ameriki so prodali milijon električnih vozil, kar je vsega dva odstotka več kot lani. Preostali svet se šele prebuja, saj sicer beleži 42-odstotno rast, a skupaj znese le 0,9 milijona prodanih vozil.

V Sloveniji so v prvi polovici leta prodali 30 tisoč novih osebnih vozil, kar je šest odstotkov več kot lani. Popolnoma električna vozila so beležila 95-odstotno rast prodaje, skupno pa je bilo v Sloveniji registriranih 2700 električnih vozil.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Steve

Guru
13. avg 2007
10.258
2.250
113
Da si rahlo v pomanjkanju dekagramov tam zgoraj ni nič novega. In takim ljudem je že uporaba googla kvantna fizika.
Ampak verjetno pa bi vseeno bil sposoben vpisat tvoje vprašanje v chat gpt in dobiš odgovor? Rabiš link, ali bo šlo? Zna tudi slovensko

• Haha
Reactions: Najbolji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.514
7.821
113
pri taščici
V prvih sedmih mesecih tega leta je prodaja električnih vozil globalno zrasla za 27 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prodanih je bilo 10,7 milijona električnih vozil, četudi se je v Severni Ameriki zaradi spremenjenih političnih okoliščin rast ustavila. Največ električnih vozil so prodali na Kitajskem, sledi Evropa.

Na Kitajskem so prodali 6,5 milijona vozil, kar je 29 odstotkov več kot lani, še odstotno točko višjo rast je ob 2,3 milijona prodanih vozil beležila Evropa. V Severni Ameriki so prodali milijon električnih vozil, kar je vsega dva odstotka več kot lani. Preostali svet se šele prebuja, saj sicer beleži 42-odstotno rast, a skupaj znese le 0,9 milijona prodanih vozil.

V Sloveniji so v prvi polovici leta prodali 30 tisoč novih osebnih vozil, kar je šest odstotkov več kot lani. Popolnoma električna vozila so beležila 95-odstotno rast prodaje, skupno pa je bilo v Sloveniji registriranih 2700 električnih vozil.
Torej 2/3 Kitajska, v evropi pa slabo cetrtino (dobro petino). Kljub vsem subvencijam in carinam

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.318
7.721
113
Upam, da to ni s ChatGPTja, ker tip pojma nima. Vsaj tih bi bil, ce ne ve... Tak pa kot bi se z nakljucnim dedcem pogovarjala.