Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.724
7.284
113
No..nekaj so seveda šalabajzer linki nekaj pa pač študije in znanstvene ustanove, linki

On the other hand, coffee is one of the best sources of other bioactive compounds, such as flavonoids and phenolic acids.

Seveda vemo kaj pomenijo flavonoidi za zdravje, tu ni kaj ugibat. "problem" kave je pač kofein, ki pa ne prestavlja problema za zdravo osebo, oz ji lahko nudi dodaten stimulans, ki pa ne škodi zdravju.

• Haha
Reactions: sad

Steve

Guru
13. avg 2007
10.235
2.232
113
Dokler bodo lahko delali samo ev, bodo prej vsi pocrkali. Včeraj je MB objavil kvartalske rezultate: -50%. In točno ti dobički se prelivajo v mrtvo črevo, imenovano razvoj EV. Ko bo tega denarja en dan zmanjkalo, tudi razvoja evjev ne bo več.

In potrošniki imamo še vedno tisto 3. možnost: postati Kuba in kupit nič. In točno tja gremo. Prodaja novih ICE strmo pada, prodaja ev ni niti omembe vredna in posledica je, da se vozni park stara. Poglej samo v kaki stari zgonjeni kanti se sam voziš, ker za novejšega nimaš.

In ne pozabit: vse to je by design. Ulitamivni cilj bruseljskega režima je, da se vsi vozimo s pecikli. Evji so samo vmesna pot do cilja

• Všeč mi je
Reactions: kajn

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.724
7.284
113
Torej bo raje imel folk nič, kot EVja? Dvomim...

glej če stvar škodi, se jo pač odstrani, avti so na cesti tako dolgo bili samo zaradi tega, ker ni bilo alternative...sedaj pa je tu in to še boljša. Razvoj pretiran ni potreben. elektromotorji so stari kot zemlja. Baterije edino, ampak tu je vprašanje cene/povpraševanja

azbestnih plošč tudi ne moreš več kupit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.398
7.762
113
pri taščici
Sem v državi ki ima baje edina v evropi 100% elektrike iz OVE (HE).
DC. Polnilnica lepo nafilala avto, usluzbenci prijazni, malo pivo med tem ko polniš 1.5€, pizza 6-8, cezar solata 6..
Uživajte pri sosedih. Jaz sem jim pustil slabih 30€ za cestnino in en pol toliko za elektriko (Tesli)
Ena izmed njihovih HE..

Priponke

• IMG_20250723_123253.jpg
    IMG_20250723_123253.jpg
    1,8 MB · Ogledi: 45
  • Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
22.116
10.819
113
Niti ne. Recimo glede EVjev. Vsi pametni in proti.
Ko je prišel prvi EV v naselje, se jih je v roku pol leta nabralo še nekaj. In še se jih nabira.

• Všeč mi je
Reactions: vogel in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.724
7.284
113
JS ima itak placilo potnih po karti javnega prevoza in si delajo s tem hud minus. Z EV mogoce pa celo dobijo nekaj nazaj, kar se tice pogonske energije…

sad

Guru
24. avg 2007
22.116
10.819
113
Kolko od teh je kot edini avto pri hiši pri folku, ki nima glih viška dnara?
Noben, ker imajo vsi vsaj 2 avtomobila. In EV je zamenjal enega od njih.
In noben ni vrgel viška denarja v EV, ampak je bil EV zaradi subvencije zelo podobne cene kot ICE.
Tisti, ki vozijo avtomobile za par jurjev kot edini avto, si pač žal ne morejo privoščiti EVja. Tak ko jaz ne Ferrarija.

• Všeč mi je
Reactions: Alesss in darjan

Steve

Guru
13. avg 2007
10.235
2.232
113
Tesla je iz norveškega, nemškega, avstrijskega in še katerega trga umaknila ultra zastarele modele S in X. Zakaj? Kdo bi si mislil...te stare šare več noben ne kupi. Tesla pa je bila tako polna sama sebe, da so mislili da lahko staro šaro prodajajo v nedogled. Šele letos so jim privoščili en minimalni face lift. Po 10 letih!!