Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.185
7.622
113
Cel tvoj post...
Posiljevanje...
Kaj bo leta 2035?...
Ukvarjam se s tem, ker prisila... Leta 2035...
Hočeš nočeš se s tem ujvarjaš...

Alo... Brezvezna tema, brezvezeni problemi, ki to niso...

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
154
73
28
imaš prav, zato se pa načeloma niti ne oglašam v tej temi.. Število mojih postov to zelo nazorno kaže :)
zgolj včasih me kaj rahlo "zmoti", ostalim postom se bolj ali manj nasmejim in berem dalje:)

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.390
1.943
113
41
Včeraj sem nažgal skoraj 800km po hrvaški AC. Torej celo hr po diagonali in potem še levo. Na komplet celi poti sem srečal točno 4 evje. Sem bil kar presenečen. 2 reveža in danske, enega švaba in enega našega.

Se spomnim 3 leta nazaj, takrat so švabi masovno lezli dol s svojimi novimi eqsi in etroni. O tem ni več ne duha ne sluha. To je bil peak ev čas.

In ta moja opažanja se perfektno skladajo z nepriljubljenim podatkom: 70% prodanih evjev v eu je na firmo. Privat kupcev je za vzorec.

Počasi me že malo skrbi kako bo s temi famoznimi prehodi in net zero sanjami.

Aja prevozil sem tudi celo BiH. 0 ev, 0 polnilnic. In tako izgleda praktično ves svet izven razvitega zahoda + kitajska

Po takem enakem znanstvenem postopku pa jaz letos opazam kar vec elektricarjev na Hrvaškem. Svabi majo polno ID4, očitno pa je pri hrvatih zdaj Tesla Y to kar je blo pred casom pri nas.. Frajer vagen.

Drugače ja, bogo imajo s polnilnicami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.351
7.724
113
pri taščici
kje si pa ti razbrala kakršnokoli stisko????
Seveda pa me zanima, s čim me bodo "od zadaj" čez n-let.. ampak "stiska" --- aaaah, daj no :)

je pa res, da je še nekaj časa do 2035, pa bomo videli, kaj bo.. Do takrat bo še brnel en bencinski 8 valjnik in en 4 valjnik
Saj bo tudi 2035 lahko se vse brnelo.
Samo mal bolj se bos namazal tam zadaj. Ti z 8 valjnikom, in mi z EV.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Steve

Guru
13. avg 2007
10.211
2.199
113
Po takem enakem znanstvenem postopku pa jaz letos opazam kar vec elektricarjev na Hrvaškem. Svabi majo polno ID4, očitno pa je pri hrvatih zdaj Tesla Y to kar je blo pred casom pri nas.. Frajer vagen.

Drugače ja, bogo imajo s polnilnicami.

Ta moj znanstveni postopek je bil sredi tedna. Mogoče je čez vikend kaj drugače.
Zanimivo je bilo, da je bilo na cesti tako na pamet 80% vzhodnjakov. Švabov in jodlarjev za vzorec. Zdaj ne vem ali so res v taki krizi (obojni recesija že 3. leto) ali pa planejo avgusta dol

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.351
7.724
113
pri taščici
Svabi se ne mislijo ukvarjat s skrbmi kje bodo filal na balkanu.
Zakurbla "bavarskega" sestvaljnika in gre na adriatic sea.
Pakiram za albanijo.
Z EV.
A dol imajo kako polnilnico?
A imajo sploh ze elektriko razen ob glavni ulici v Tirani in v Sarande?

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.286
1.121
113
veš v čem je point?
V tem, da nas posiljujejo s temi eko štrom konzervami in hočeš nočeš potem bereš te neumnosti, ker te zanima, kaj te čaka v prihodnosti..
Konc koncev tudi jaz berem to temo zgolj zato ker se notri več ali manj potrjuje vse tisto, kar si jaz mislim o tem. Če ne bi bilo to poslijevanje tja do 2035 in bi bilo dejansko prostovoljno, ne bi te teme niti povohal..

Kdo te posiljuje? Kupis kar zelis oz. imas na meniju. Trenutno imas kar nekaj opcij (bencin, dizel, strom, vodik, zrak...) in kupis kar ti ustreza. Predzadnji in zadnji sta sicer eksotika oz. test ampak prvi trije pa ze popolnoma zadovoljijo potrebe onih, ki jim ustreza. Glede posiljevanja pa razmisli s koliko stvarmi te dnevno posiljujejo pa smo kar tiho. Omejitve pri voznji, gradnji etc... Voziti moras po pravilih, gradis lahko kot ti predpisejo etc etc. To vas ne moti? Dajte no...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.875
160
63
Svabi se ne mislijo ukvarjat s skrbmi kje bodo filal na balkanu.
Zakurbla "bavarskega" sestvaljnika in gre na adriatic sea.
Pakiram za albanijo.
Z EV.
A dol imajo kako polnilnico?
A imajo sploh ze elektriko razen ob glavni ulici v Tirani in v Sarande?
:zmaga: Pa srečno pot
prenos.jpeg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.639
7.266
113

Ampak EV so bedarija ne?

»Najbolj učinkovit ukrep je zamenjati bivalno oz. delovno okolje v dneh, ko je koncentracija teh delcev največja. Za otroke in mladostnike, ki so v občutljivi fazi rasti pljuč, je priporočljiva zamenjava bivalnega okolja, kar pomeni, da večino dneva preživijo v okolju, kjer prisotnost teh delcev ni previsoka.«