Torej slabih 6% tržnega deleža po tvoje popolnoma nekonkurenčnih vozil, ki si jih nihče ne želi in ki so predraga. Hm, torej 6% kupcev v Nemčiji je po tvoje bedakov?Aja glede nemčije in te "eksplozivne" rasti. Bi človek pomislil da zdaj pa švabi masovno kupujejo evje in to kljub temu, da ni subvencij?? So švabi končno spregledali??
Resnica je daleč od tega.
5 min guglanja razkrije sledeče: 70% teh nakupov je na podjetja. Zakaj? Zaradi davčne "prisile" seveda. Privat kupcev je še vedno za vzorec
Ni potrebe po kontekstu. EV šele prodira in trend je jasen. Zate je 6% v Nemčiji znak, da so EV pred propadom, zame je znak, da pridobivajo tržni delež in po mojem mnenju ga bodo še naprej. Vsekakor je to daleč od tvojih 3%, pa čeprav v Sloveniji. In ja, če bodo subvencije v Sloveniji zaključene, bo verjetno konkreten padec prodaje EVjev, potem se bo pa zgodila Nemčija in sicer konstantna rast. In ti gledaš sicer samo privat osebe, ampak tržni delež je 18%, pa čeprav s subvencioniranjem prodaje preko olajšav podjetjem. Ampak enako je pri nas, itak jih večina kupi na podjetje.Tako, vsakemu svoje. Kdo je rekel da so bedaki? Ti, ne jaz. Mene baš boli kaj kdo dela s svojim denarjem.
Zdaj pa postavi to v kontekst: 6% v eni izmed najbolj bogatih držav na svetu. Mislim da to pove vse in je nadaljna debata nepotrebna. Čez 1 leto? Glede na to kako Nemčiji kaže, bo prej 5% kot 7%.
Ok, pri C3 je očitno razlika lepa, ampak ravno prava, da s subvencijo pride cena konkurenčnaGlede c3 pa prosim ne seri na pamet darjan style idiotizmov. Oglej si cenik in se še enkrat oglasi. Oba imata točno iste nivoje opreme, zelo podobne kw in edina razlika je res avtomatik. Če si ga kdo res želi, vzame hibrid verzijo, ki je še vedno 5.5k cenejša od evja. Za mene to še vedno ni bistveno manjša razlika.
mtl počasi postaja mali darjanNi potrebe po kontekstu. EV šele prodira in trend je jasen. Zate je 6% v Nemčiji znak, da so EV pred propadom, zame je znak, da pridobivajo tržni delež in po mojem mnenju ga bodo še naprej. Vsekakor je to daleč od tvojih 3%, pa čeprav v Sloveniji. In ja, če bodo subvencije v Sloveniji zaključene, bo verjetno konkreten padec prodaje EVjev, potem se bo pa zgodila Nemčija in sicer konstantna rast. In ti gledaš sicer samo privat osebe, ampak tržni delež je 18%, pa čeprav s subvencioniranjem prodaje preko olajšav podjetjem. Ampak enako je pri nas, itak jih večina kupi na podjetje.
Ok, pri C3 je očitno razlika lepa, ampak ravno prava, da s subvencijo pride cena konkurenčna.
Če subvencije ne bo več, sem prepričan, da se bo cena EVja ustrezno korigirala. Enako kot se je v Nemčiji. Morda bo vmes par mesecev mrtvila, dokler prodajalci ne ugotovijo, da bo smiselno prodati nekaj za nižjo ceno, ker alternativa bo pa 0. Se lahko lepo vidi, kaj se je dogajalo s ceno ID3 in ID4 recimo.
.... Tudi sam sem si naredil excel tabelco...
Naš člov'k...
Sem lahko blagajnik? PLS!društvo, klub? ustanovni člani?![]()
pokazi execl file, pa se potem jabe odloči če si kvalificiran.Sem lahko blagajnik? PLS!![]()
glej to je ena skrajnost, da sam šraufša samo nujo, s sabo voziš magar cel voziček orodja in podobno... druga skrajnost je, da te boli K skeširaš 100k€ za nov avto pa drajsaš. Pri obeh primerih ne rabiš XLS.Nikoli ne das toliko za dele, kot je cena novega.
saj pravi dec sam sraufa ne?