Malo poglej, kdo dejansko kupuje G-je.Normalno, G je za prave moske. Pravi moski ne dira EV ni štapom
Velika večina se jih po Hollywood Boulevard-u in podobnih mestnih džunglah

Malo poglej, kdo dejansko kupuje G-je.Normalno, G je za prave moske. Pravi moski ne dira EV ni štapom
Tole bo pa verjetno pošlo zelo hitro. Več kot pol manj sredstev na voljo, ob tem, da bo že vrsta čakajočih, ki so ''izviseli'' na prejšnjem razpisu.
Me prav zanima, če se jim bo stran 19.6 ob 12.00 sesula.
Malo poglej, kdo dejansko kupuje G-je.
Velika večina se jih po Hollywood Boulevard-u in podobnih mestnih džunglahvozi. In ironija je, da je za tam, električni bolj primeren.
Ne rabiš biti ironičen in zajedljiv.Ne razumeš ti tega. Subvencije se prilagajajo povpraševanju. In ko bo tega denarja zmanjkalo, bo potem takoj zunaj nova runda. Sicer spet pol manjša, ampak nima veze.
Bo pa zanimiv pogled v prihodnost. Ptičji kup dreka je lepo sinhroniziran z eko terorizmom. In denarja zmanjkuje. Naslednje leto so volitve. In mi imamo radi nove obraze. Če se pojavi en novi desni, ki je proti temu, kot je trend po eu, se bodo subvencije komplet ukinile. Tudi verjetno davčna prisila za podjetja. Kot v avstriji recimo. Upa kdo napovedat koliko bi bilo potem prodanih evjev pri nas? Jaz bi rekel max 3%
Te tvoje stranke bodo čez 3 leta manj navdušene, ko bodo prodajale ta EV vozila, ker bodo vredna drobiž, pa še nobeden jih ne bo hotel kupiti.Ne rabiš biti ironičen in zajedljiv.
Jaz bi rekel, da bo večji, ker se bodo enostavno cene prilagodile. Ni več poti nazaj. Enako kot se je zgodilo s klimami in avtomatiki. EVji so po mojem mnenju že sedaj primerni za praktično vse družine, ki imajo možnost polnit izven javne polnilne infrastrukture, za drugi avto. In vidim pri mojih strankah, ko gredo enkrat na EV, jih večina tudi ne pomisli več na ICE. Veliko jih je šlo za drugi avto na EV in čez leto, dve so ga kupili še za prvega.
Recimo v Nemčiji je trenutni EV delež 18,8% in se veča. Brez subvencij. Če ne drugega bodo raje proizvajalci manj zaslužili (še znižali cene EVjem), kot plačevali milijardne kazni za CO2.
Germany: BEV Registrations Surge by 54% in April 2025 | European Alternative Fuels Observatory
alternative-fuels-observatory.ec.europa.eu
A ti res misliš, da takim voznicam zvok kaj pomeni?
To pa delno drži, sploh za Covid nakupe. Glede izgube vrednosti. Recimo glede prodaje je pa tako, da imam tudi veliko strank, ki so kupile rabljene EVje. Tako da, strah počasi izginja in EV postaja normalna opcija. Seveda pa bo stranke Covida izjemno bolela tudi dvotretjinska izguba vrednosti v nekaj letih. Po drugi strani je pa to izjemna možnost za nakup poceni avta.Te tvoje stranke bodo čez 3 leta manj navdušene, ko bodo prodajale ta EV vozila, ker bodo vredna drobiž, pa še nobeden jih ne bo hotel kupiti.![]()
No, saj vemo kdo so ciljna klientela GWagnov. In to sigurno niso fantje v pajkicah. Tole kar si pa nalepil, je vseeno velika možnost, da avto ni njen, oziroma je od moža, ki ve kaj kupuje kot vozilo za po Bulevarju.
Pusti vzhod, pisal sem za Slovenijo.
Te razumem in delim mnenje. Žal je pa tako, da je recimo Polo z 1.0 mlinčkom in nekaj opreme ravno tako 25.000 eur. V zadnjih petih letih so se žal cene spremenile.
In recimo 2020 je bila cena električarja skoraj x2 glede na podobnega ICE. Sedaj so cene že skoraj poravnane, s subvencijo pa so EVji velikokrat celo cenejši. Tudi zato, ker so cene ICEjev konkretno dvignili. In jaz samo upam, da se ne bo zgodil še en tak skok, ker potem bo dejansko veliko voznikov ostalo brez možnosti nakupa novega vozila. Tako da, naj cene EVjev še kar malo padejo.