Ravno par postov zgoraj je clio15 omenil kitajca ki bo po subvenciji stal 12k?Wtf? 1500€*12 = 18 000€
Kaj dobiš električnega za tole? Spring? Ravno cene avtomobilo so zdivjale med korono.... in se niso vrnile nazaj
Če sem jaz proizvajalec evjev in mi povpraševanje noro raste, zakaj bi spuščal cene? In od kot bi naj naenkrat prišlo to močno povpraševanje po aktualnih cenah?Ne Steve, ko ne bo več subvencij bodo pa cene, redne, že toliko padle, ker bo toliko višje povpraševanje.
Torej če gre prodaja gor od kod tebi težnja, da se spustijo cene? Očitno imajo ljudje dovolj € da kupijo tudi za 50k EV.Če sem jaz proizvajalec evjev in mi povpraševanje noro raste, zakaj bi spuščal cene? In od kot bi naj naenkrat prišlo to močno povpraševanje po aktualnih cenah?
Cene se spuščajo ko je prodaja nikakva. Kot zdaj recimo.Ampak so še vedno previsoke.
Tvoje blodnje kot ponavadi ne delajo v realnem svetu
Ne Steve, ko ne bo več subvencij bodo pa cene, redne, že toliko padle, ker bo toliko višje povpraševanje.
Edino če bo trg pokazal, da se ne rabi cenejših avtov in so trenutne cene čisto ok...pač plače gredo gor, ob 1500 povprečne plače imaš nov avto not v manj kot 1 letu...se še spomniš koliko časa si moral v stari jugi šparat za avto?
Sicer so mene v gimnaziji še pred internetom učili, da je izjavila nekaj podobnega - če peki ne morejo speči dovolj kruha, naj jedo torto/potico, pa očitno sedaj internet pravi drugače:Sicer off, ampak tega ni nikoli ona rekla. Lepota interneta je, da lahko vse vzameš za resnico, če paše v agendo, tako kot bedarije o propadu tesle tu ali kako EV pada prodaja...
Omg omg.... Akcija.... To pa je za 19k že kar falat avtaŠe cenik.
Če kupiš osnovnega, te po odbiti subvenciji pride 12800€.
Ta ima pa praviloma večji doseg, kot ljudje z razumom, ki niti ne sodelujejo. Pa smo tam kje smo danes.Lepota interneta je dejansko to, da ima vsak debil pravico do izražanja mnenja, pa čeprav bi bilo večino časa mnogo bolje, če bi ga zadržal zase.
bolš od springa z večjo in bolj trpezno baterijo...Omg omg.... Akcija.... To pa je za 19k že kar falat avta
Osnovnošolska matematika vam res ne gre.
Torej dejstvo je, da brez subvencij so evji mrtvi. Tudi vsi vi tukaj, ki ste najbolj glasni, ste do svojih zgonjenih uvoženih iz Nemčije prišli samo zaradi subvencij. Brez tega jih nebi kupili.
Hitra matematika, koliko denarja bi potrebovali letno, da vzdržujemo 100% ev vozni park: 50k x 7500 = ca. 0.4 miljarde €. Za eno mikroskopsko malo slovenijo!!
Ampak ja, eu kuponi bodo rešili ta problem. Aja čakaj, kdo bo jih plačeval, če bomo vsi evje vozili?
Aja tukaj je še tudi masterplan eu, da se bomo z miljardami oborožili zdaj do zob, da ruse končno potisnemo do Vladivostoka. Ta denar bo tudi prišel iz kuponov? Ali bomo printerje spet zagnali na polno?