Ne moreš primerjati z baterijami v laptopu, ker je tukaj thermal management bistveno boljšiŠe vedno se graf lahko projecira na tole. Pač pogoji polnjenja/praznenja so drugačni, ampak padec kapacitete potek pa isto. En dan si na 20% drug dan si na mrtvemu avtu. Če me spomin ne vara imajo te stare tesle še tiste totalno neeekonomične 18650 celice noter, isto kot v laptopih, pa meni še noben ni po 20 letih in max. 1000 ciklih zdržal kaj več kot do posta v bios-u.
Kako kemija ne more biti random? Kaj pa razpolovni čas cezija in ostalih radioaktivnih elementov? Kdaj točno so se iz slučajnega procesa spremenili v determinističnega?Tako, kot se eni tukaj opirajo na podatke nekoga, ki mu je baterija odpovedala.
Verjetno pa je tesla vgradil tehnologijo ki deluje random? enim dela enim ne? kot je rekel Steve, je kemija naraven proces in ne more bit random. Celice crknejo edino, ampak to so redki primeri, največkrat zaradi zunanjih vplivov.
Jaz sicer najdem drug graf za litium baterije:
Poglej priponko 98561
Baterije so: Panasonic 18650 NCR cells with a capacity of 3400 mAh nominal capacity.
Ne govorim o tem tvojem čudežnem, ampak na splošno. Percepcija raje je, da baterije konkretno degradirajo
Pri tesli ne rabiš, je na voljo podatek direktno iz BMS, rabiš sicer SW in HW za priklop. Novejši modeli pa imajo v service meniju test, realen.Pa saj lahko dobiš potrdilo o stanju baterije
Nekaj ponudnikov že obstaja, v prihodnosti jih bo še več
To so grafi po katerih so litij-ionske baterije večne oz. se je "znanstvenikom" v laboratoriju zdelo smiselno prekinit eksperimet in smatrat da kapaciteta potem linearno pada do konca?Jaz sicer najdem drug graf za litium baterije:
Poglej priponko 98561
Baterije so: Panasonic 18650 NCR cells with a capacity of 3400 mAh nominal capacity.