Okolju prijazni avtomobili

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.021
4.583
113
Okolju prijazne gradbene mašine.

Sicer ne vem kako jih polniš na gradbišču, ampak saj ni pomembno, če pripelješ še dizelski agregat na bauštelo.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.878
7.165
113
  • Haha
Reactions: Hanzi in sad

Steve

Guru
13. avg 2007
10.072
2.003
113
Okolju prijazne gradbene mašine.

Sicer ne vem kako jih polniš na gradbišču, ampak saj ni pomembno, če pripelješ še dizelski agregat na bauštelo.

Čakaj zdaj malo, greva počasi:

1. Okolju prijazne gradbene mašine
2. Dizl prestaviš na isti baušteli iz mehanizacije v agregat
3. In to so po vaših kriterijih potem net zero mašine?

Tebi se stanje res iz dneva v dan drastično poslabšuje

Kaj pa ko se to fila, kaj delajo delavci v vmesnem času? Scanje, sranje, sendviči in kavice?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.332
1.195
113
A ta Jan je kakšen PR od Tesle?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.790
7.347
113
pri taščici
Co bom tole docakal da se bom vozil po slovenskih cestah...
Bo treba v nase ceste investirat se bistveno vec kot v obrambo (vojsko)
Mogoce po kaksnem zaprtem "poligonu".
Tesla FSD trzi ze desetletje, pa so ga v Evropi zaceli sele sedaj testirat

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.878
7.165
113
Slo nikoli ne bo zanimiva za kaj takega, mogoče kakšno obmorsko mesto zaradi turizma in pač hajpa...

za nas bo pač FSD in "tranzit" MB - LJ in KP - LJ, 5 ljudi v tesli, ki bo peljala sama.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.021
4.583
113
Čakaj zdaj malo, greva počasi:

1. Okolju prijazne gradbene mašine
2. Dizl prestaviš na isti baušteli iz mehanizacije v agregat
3. In to so po vaših kriterijih potem net zero mašine?

Tebi se stanje res iz dneva v dan drastično poslabšuje

Kaj pa ko se to fila, kaj delajo delavci v vmesnem času? Scanje, sranje, sendviči in kavice?
No če bi pogledal bi videl, da imajo avtonomijo nekje 8 ur/ en šiht.

Sicer sem pa tudi jaz napisal da je to bedarija, ker ne boš asfaltnega finišerja peljal na polnilnico, sploh kjer se na veliko dela.
Nekaj omenjajo, da bodo imeli še en kontejner z baterijami, ki ga bodo pripeljali na gradbišče in polnili mehanizacijo.
Sicer pa večkrat vidiš, da imajo agregate na gradbiščih, kot pa veliki powerbank.

No pač še ena EU glupost.

Drugič pa prvo preberi preden žališ ljudi po Alterju in jim praviš, če so zblazneli.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.838
7.490
113
Stava tvojega predhodnika je 5%. Sicer na letni ravni tako da je še nekaj na časa za opazke tipa bleferka in babše, potem pa pridejo izgovori in ponovno šporget najbrž...

Niti ne. Treba je pa vedeti, koliko teh prodanih EVjev je dejansko prodanih in ne zgolj fiktivno prodanih avtohišam za doseganje kvot. Spomnimo kako je bilo z Golfom in UP! EV. Pežoja 208 skoraj ne vidiš na cesti, hkrati naj bi prodali 100+ kosov e-208. MG naj bi bili cenovno ugodni, pa se niti ne uvrščajo na lestvice.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.469
3.235
113
.....Pežoja 208 skoraj ne vidiš na cesti, hkrati naj bi prodali 100+ kosov e-208. MG naj bi bili cenovno ugodni, pa se niti ne uvrščajo na lestvice.
Zanimiva ugotovitev iz opažanja: vedno ko si kupim drug avto jih je naenkrat okoli mene veliko.

Mogoče pa moraš probat s P208e ali čim podobnim - ampak to ti nisem jaz priporočal. :evil:

PS: a ni P208e eden od "uradnih avtov" Avant to Go?

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.790
7.347
113
pri taščici
Niti ne. Treba je pa vedeti, koliko teh prodanih EVjev je dejansko prodanih in ne zgolj fiktivno prodanih avtohišam za doseganje kvot. Spomnimo kako je bilo z Golfom in UP! EV. Pežoja 208 skoraj ne vidiš na cesti, hkrati naj bi prodali 100+ kosov e-208. MG naj bi bili cenovno ugodni, pa se niti ne uvrščajo na lestvice.
Se bolj zanimivo bi bilo dobiti podatek o uvozu rabljenih e vozil.
Lep delez pri posodabljanju nasega voznega parka imajo uvozeni avti.
Oziroma enostavno podatek o registriratnih EV.

• Všeč mi je
Reactions: vogel

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.669
1.360
113
A ta Jan je kakšen PR od Tesle?

Obnaša se že tak..... prav ne morem nič prebrat kar on piše o tesli ker dobim sladkorno

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.792
7.260
113
Niti ne. Treba je pa vedeti, koliko teh prodanih EVjev je dejansko prodanih in ne zgolj fiktivno prodanih avtohišam za doseganje kvot.

Nekako se pokrajsa najbrz. Kvote so še izpred EV časov in niso zgolj na EV.

Se bolj zanimivo bi bilo dobiti podatek o uvozu rabljenih e vozil.
Lep delez pri posodabljanju nasega voznega parka imajo uvozeni avti.
Oziroma enostavno podatek o registriratnih EV.

Edino kar ostane. Rekli smo svetovno prodajo novih, pa se je en ven vadil s slovensko. Smo zdaj djal slovensko, pa je problem novo. Ce je vedno vecji delez novih EV, bo scasoma tudi večji delež rabljenih. Drugace ne gre.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.792
7.260
113
Enkrat je namignil, da bo sluzbo menjal. Glede na to, da je to ze en cas nazaj, zna bit, da je odpovedni rok mimo in zdaj še opazka, da lahko izbira delodajalca. Je povsem verjetno, da... prodaja pac kej drucga za koga drucga. Se bo hitro pokazalo, kaj.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in sajkek

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.411
9.768
113
Še eno čudežno škatlico, prej je bla lunca, zdej je pa reducirka. Te škatlice v taki ali drugačni obliki, analogne, digitalne, pametne, ne pametne, pa že lep čas tlačijo svet, reče se jim krmilniki. Tile "električisti" so jih zdaj zapakiral v nekaj čisto novega. Kar pa še ne pomeni, da se dotični prodajalec kakorkoli spozna na osnove elektrotehnike. Zna pa rožice sadit in prodajat tko škatlice kot sebe, kar je zanj zelo super.

• Všeč mi je
Reactions: Matko in BLABLABLA