Okolju prijazni avtomobili

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.748
427
83
Kras
www.mtl.si
kje so ti "praktično zastonj" EVji z 200kk+ ? Iščem pa nikjer ne najdem..
Par mesecev nazaj se je v Sloveniji prodal eGolf s hudimi kilometri za nekje okrog 6 tisočakov.
Drugače pa na mobile.de poglej. In spremljaj malo, koliko teh EVjev se dejansko proda v recimo enem mesecu. Imajo nekateri kar optimistične cene. In prodajajo. Potem pa recimo pride oglas za tak avto z recimo 30% niźjo ceno in ga v roku nekaj dni ni več.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.762
7.227
113
Dali pa so za njih malo manj kot 60.000?!

Kaj misliš zakaj jim je toliko cena padla v primerjavi z BMW (da ne omenjam tebi neljube Tesle)?

S hibridom tvegaš še več - razen s ToJoto, ampak te pa jaz ne bi imel nikoli (več).

Predvsem ker je nov danes pod 45k€. Kok naj bo rabljen pol...
Ali se je potrebno ves čas ukvarjati z mislijo na baterijo in strahom, da bo šlo kaj narobe, ali postane rutina.

Itak postane rutina. Meni se ni, ker se nisem tankala izven doma, razen enkrat v hotelu pa enkrat v sparu na parkplac, da sem malo probala, kako se to gre. Nisem pa se nikamor res sla. Do Portoroža pa nazaj pa ni bilo treba polnit. Tako da sem sla samo na kavo. Tistile id4 ima primerljivo baterijo in primerljiv standardiziran doseg. S tem tvoje dnevne kilometre previzis BP. Filas lahko samo doma. Ostalo si pa preracunaj, kot te stane.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.519
1.287
113
Ja, sem narobe napisal. Maksimalno 200 km v obe smeri + 50 služba itd. Vsekakor manj kot 300 km, kar bi moralo zadoščati tudi za zimo. Drugače pa itak ne bi niti pomišljal na električnega.
Potem brez težav. Pozimi sem z ID.4 delal min 280 km, ampak to je bilo 100% AC in po omejitvah. Sicer pozimi nad 340, pa tja do 400. Poleti dodaj 70 do 100 km k temu.

• Všeč mi je
Reactions: alesn

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.402
3.190
113