Okolju prijazni avtomobili

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.512
1.282
113
ICE avto primerljiv mora bit dražji. Zakaj? Zato, ker ste nam vi evangelisti dolga leta pridigali, kako imajo evji pol manj delov in so bistveno cenejši za izdelat. Zato jaz pričakujem vsaj -20% cene iceja.
Isto za vzdrževanje. Bojda skoraj zastonj, ker so tako enostavno narejeni.
OK, pokaži mi primerljiv ICE za teh tvojih 15.000 € + 25%.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.061
1.992
113
Steve nic bat…subvencij se bo

Super, do prve krize v proračunu. Videno v nemčiji, letos tudi v avstriji. Kak zaškripa, je to prvo kar se odreže.
Če pogledamo te mizerne prodajne številke pod lupo...60-70% je prisilnih nakupov na firmo. Avstrija misli tudi ta idiotizem eliminirat.

Torej kljub vsem subvencijam in prisili, v eu nismo sposobni prilezt preko 15% tržnega deleža. Od teh 15% je vsaj 2/3 na firmo, kar pomeni da je privat kupcev za vzorec.
Kako točno bomo speljali ta opevani "prehod", če niti subvencije in davčna prisila ne delujeta?

Mimogrede, si sploh prebral kaj ti je tvoj balonček serviral? Not piše da denarja zmanjkuje in vsota je tudi vrtoglavo visoka. Denarja je za ca. 3000 vozil. Lani je bilo pri nas prodanih ca 52k vozil. Torej ta subvencija je peechkin dim. Kako bomo s tem mizernin zneskom izpeljali ta prehod? Rahlo me že skrbi da s tem ne bo nič?

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.371
6.623
113
Mi nikoli nimamo krize v proračunu. Če kaj manjka, vzamemo kredite. ... Mah... ni prostora za politiko tukaj, ali?

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.904
796
113
www.jernej.org
Kolikor razumem, nimajo EV subvencije nobene veze s proračunom. To je denar, ki se je nabral iz raznih EKO davkov (ki jih predpisuje EU.. npr CO2 kuponi in podobne zadeve)... ta denar ima pa potem tudi omejitve, kako se ga lahko porabi... in gre pač v raznorazne subvencije za "zelene" tehnologije (npr. e-kolesa lani).

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Samo Svoj

Steve

Guru
13. avg 2007
10.061
1.992
113
Eni pac navijajo da bi ostali na dinozavrih in laplejo vse mimo, samo za anti reklamo

Isti dan, ko stopi bruseljska vešča pred mikrofon in naznani, da po globokem premisleku ukinejo 2035 ban in prepustijo trgu da naredi svoje, da se bodo ljudje lahko svobodno odločali v čem se bodo vozili, bom nehal kozlat po evjih.

Do takrat pa bom to, kar mi vztrajno tiščijo v gobec kozlal ven

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.793
7.461
113
Med njmi točno 24 avtomatikov (ročni pač ni primerljiv), od tega pol brez cene (ki pač ni 18K, recimo). Ene par jih je glih na 18K, ampak z oguljeno opremo. Tako da ajde, je nekakšne alternative par komadov. Recimo 3 ali 5. Če te ne moti, da je po motorju nepremičnina in da ima ful malo opreme.

Koliko konkurenčnih EVjev pa ima 700km dometa z enim tankom in hitro polnjenje? :evil:

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
505
59
28
Slovenija