Okolju prijazni avtomobili

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.112
6.324
113
Ga ni

Utopični svet ljubiteljev dizla.
V resnici pa oblak dima ob vsakem manjšem pospešku ali vožnji v klanec.
Spet lažeš ali se pač delaš neumnega, a ne? Govorim o izpravnih novejših EURO 6 dizlih. Ljudje pa delajo boga i pol, in to je problem, ne zaradi mene - po tvoje rečeno ljubitelja dizla. Zato bi se ti sistemi morali preverjati na tehničnem pregledu.

• Všeč mi je
Reactions: krko

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.112
6.324
113
Sicer si se lepo zaštartal...ampak govora je bilo o zvočnem onesnaževanju....torej hrup.
Aja... to te muči. A si netopir ali sova z izjemno sposobnostjo zaznavanja zvokov? Ker jaz velikokrat ne slišim niti tovornjaka ki smeti pobere pred bajto, kajšele, ko sosed štarta svojega BMW-ja. Pa drugače živim v mirni soseski. Pa tudi okna niso višek zadnje tehnike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Aja... to te muči. A si netopir ali sova z izjemno sposobnostjo zaznavanja zvokov? Ker jaz velikokrat ne slišim niti tovornjaka ki smeti pobere pred bajto, kajšele, ko sosed štarta svojega BMW-ja. Pa drugače živim v mirni soseski. Pa tudi okna niso višek zadnje tehnike.
Pomeni živiš v relativno bogati soseki, ergo ni problem da ne greste vsi na EV. Verjetno je tale BMW celo dražji od primerljivega EV.

Drugače bi slišal stare golfe kako se vžigajo in ropočejo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Bistvena razlika je, da en onesnažuje lokalno, drug pa centralizirano.

Vsekakor je napredek, ni pa še idealno. Bo pa

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.837
1.028
113
za čisti zrak se gre. Kdaj boš menjal svojega čistega EVja, za avto, ki ne samo, da je čist, ampak celo čisti zrak. Boš lahko bolj mirno vlekel cigarete.

Ne poznam dizla oz. ICE avta brez emisij. Ne glede na verzijo EURO natega... Kot rečeno (pa želeli ali ne), EV se bliža. Zanimivo bo opazovati, kdaj bojo tudi najbolj prepričani pokleknili. Pa nikomur nič slabega, samo kolesje se v to smer vrti... že nekaj let.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.837
1.028
113

Mogoče gluh? Tako, namerno, saj ves...

sad

Guru
24. avg 2007
21.275
9.900
113
Ne poznam dizla oz. ICE avta brez emisij. Ne glede na verzijo EURO natega... Kot rečeno (pa želeli ali ne), EV se bliža. Zanimivo bo opazovati, kdaj bojo tudi najbolj prepričani pokleknili. Pa nikomur nič slabega, samo kolesje se v to smer vrti... že nekaj let.
Si prebral članek? Sodobni dizli ČISTIJO onesnažen zrak.
Sicer pa itak ga ni čistega, tako kot EVja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.275
9.900
113
Bistvena razlika je, da en onesnažuje lokalno, drug pa centralizirano.

Vsekakor je napredek, ni pa še idealno. Bo pa
Sam tak, tebi dol visi za tiste, ki so pri centralizirani lokaciji. Zakaj pa je tebi pomemben tvoj hrup, tisti hrup in onesnaževanje tistih, ki so zraven centralizirane lokacije, pa niso pomembni, nje?
So si itak sami krivi, da so Fužinci ali pa Velenjkovci. Drži?
Preklet egoist.
PS: In še enkrat: tiste raziskave ne boš komentiral, samo pavšaliziranje ti gre ven. To je vse kar si sposoben. Še enkrat: v umazanih okoliših sodoben ICE ČISTI zrak. Torej? Saj se pa gre za življenja in zdravje ne? Tam bi morali subvencionirat ICEje in obdavčit EVje, ker ne čistijo zraka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Saj ICE tudi onesnažuje centralizirano, pa še kje. Transport ICE energije je hud onesnaževale, kaj šele črpanje in potem predelava...medtem ko štrom relativno čisto spravimo do lokacije uporabe.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: sad in tony

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.837
1.028
113
Si prebral članek? Sodobni dizli ČISTIJO onesnažen zrak.
Sicer pa itak ga ni čistega, tako kot EVja.

Po pravici, nisem. Pri naslovu sem se ustavu. Si pa upam predpostavit, da več kot se voziš s sodobnim dizlom večji eko warrior si al kako? :) Vzrok - posledica upam, da ti je tu jasna. Bom kar koncal, preden zacnem očitat al se kaj vec (to naj ostane bolj domena ICE-jasev).

Od zdaj naprej spoštujem vsakega z novim dizlom, heroj oz. fant od fare. Podpira petro mafijo, EU tehnologijo + zraven še zrak čisti. Tu verjamem, da je božji dar, če se veliko voziš / ker v primeru EV je bogokletno (Darjan pa to). Sicer drag čistilec ampak naj bo, za skupnost gre.

Pod črto, novi dizel = win-win? Nisem prepričan ampak ok, naj bo tako. Vsak naj vozi kar želi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Kaj se zgodi s temi igračami ko je kriza in ni več subvencij?

Tesla Sales Fell 59% In Germany In January

In to ne samo Germany only:

And, at least for now, as the report notes, the trend appears to be following suit throughout the rest of Europe.

Vedno bolj dobivam občutek, da je potrebna samo ena resna recesija in bodo te igrače odplaknjene na smetišče zgodovine. Preživeli bodo tesla, kot butični player in par kitajcev se bo vozilo okoli in je to to

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.447
7.095
113
Ni rest of europe...ker NO je 96% novih EVjev.

Slo in evropa nista tako velik player, zato moraš gledat zadeve globalno.