Okolju prijazni avtomobili

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.665
4.384
113
Dobro tega proizvajalca ni zaenkrat še v EU.
Kitajc se bo že prilagodil trgu in regulaciji.
Mora pa EU obvezemo test naredit na avtu preden pride na trg.

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.858
113
Videti je da so simulirali (al orava nesreca?) nalet od zadaj.
Lutka v sedežu je z zgornjim delom telesa "zlomila" sedež.
Se pravi precej presvoh sedez ob naletu od zadaj
Aha, to pa je drugo ja. Sem mislil, da bi tako prišel direkt iz tovarne. :valjamse: Pač v smislu, quick bang feature, ko nimaš niti časa, da bi sedež dol dal. :evil:

• Haha
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.858
113
Dobro tega proizvajalca ni zaenkrat še v EU.
Kitajc se bo že prilagodil trgu in regulaciji.
Mora pa EU obvezemo test naredit na avtu preden pride na trg.
In to bo kaj? Spomni se samo, kako so že zahodni proizvajalci nategovali.
Kitajcu je najmanjši problem narediti avto, ki bo šel čez test bp, potem pa škart robo dobavljati. Je pa pucen.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.433
1.437
113
Škart robo je treba popravljati tudi v garanciji. Najdražji možen špas.
Kar stane v fabriki dobro narest 10 EUR, na servisu popravit slabo narejeno zadevo stane 50 EUR, v ZDA pa vsaj duplo, ker ga ni več servisa pod 200 dolarjev na uro.
Za par manjših napakic na avto gre. Za proizvajat krš, pa ne gre.
Pa slab glas seže v 17. vas, dober pa samo v 9.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.035
9.572
113
Prav. Mene na netmeteringu se nekaj casa ne bojo vidl hranilnik kupovat. Mi zaenkrat popolnoma pase kot je. Kot zdaj vidim sploh ne produciramo neke hude porabe, da bi me ta nov sistem kaj hudo ganil. Pa mamo vse na elektriko. Drgac pa, tehnologija je ze tu, folk pa zal se ne. Pametnejsi, vec ve, ah... Pocas pa zihr in bo vse polahko na krozniku.
Uau, kakšn ekolog. Ta mesec je tvoja sončna ful nardila, glih da ti ledice po bajt svetjo, za to da te pa v rit ne zebe, se pa dobr star kolm kuri. Fulekošpicadbest. Vse ok, sam ne baš ekološko.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.858
113
Škart robo je treba popravljati tudi v garanciji. Najdražji možen špas.
Kar stane v fabriki dobro narest 10 EUR, na servisu popravit slabo narejeno zadevo stane 50 EUR, v ZDA pa vsaj duplo, ker ga ni več servisa pod 200 dolarjev na uro.
Za par manjših napakic na avto gre. Za proizvajat krš, pa ne gre.
Pa slab glas seže v 17. vas, dober pa samo v 9.
Dobra.
Samo ti si evropski butelj, navajen na evropske standarde. Kitajcu dol visi. Pocuza, zapre (in nategne dealerje) in čez 2 meseca bo nova fuLL pucen znamka na našem trgu. Z novim modelom.
Vprašaj se, kako dobiš rezervni del za nek kitajski brivnik čez 1 leto. Ali pa druga rezila. Jih ne dobiš, brivnik gre pa v smeti. Sam je pa pucen. Pol cene nadomestnih rezil od Philipsa recimo.
Pa to je fuLLa eko in trajnostno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.220
9.858
113
Pozimi je dovolj sonca glih za mobitel nafilat da pisemo take bedarije.
Pozimi je sonca 1/5 vvprimerjavi s poletjem. Tisti s TC pa ga porabijo 2x vec. Se pravi je razkorak med poletjem in zimo 10x.
Ko bo prvi s poletno soncno energijo prezivel zimo dam za malico.
Meni sedaj petine ne dela kolikor čez poletje. Poraba je sedaj cca. 4x višja.
Sedaj naj pa pravljičarji dimenzionirajo ustrezno čudežno baterijo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.101
1.032
113
Dobra.
Samo ti si evropski butelj, navajen na evropske standarde. Kitajcu dol visi. Pocuza, zapre (in nategne dealerje) in čez 2 meseca bo nova fuLL pucen znamka na našem trgu. Z novim modelom.
Vprašaj se, kako dobiš rezervni del za nek kitajski brivnik čez 1 leto. Ali pa druga rezila. Jih ne dobiš, brivnik gre pa v smeti.
Tud kutajc zna , če hoče.
Ni pa to takoj in pocen.
Sem mulariji kupil RC avtomobil avtomobil - kitajc(100€+).Zraven je že prišo nekaj rez.malenkosti, kosovnica itd.
Sedaj po več letih se še vedno dobijo vsi rez.deli, pa govorimo o "igrači".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.321
7.057
113
Svica recimo gradi tole

Samo ob trendu nizanja cen baterij in novih tehnologij vprasanje ce bo karkoli drugega sploh imelo smisel