Okolju prijazni avtomobili

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.363
6.910
113
Saj bo pocasi... Z novim letom pride cestnina. Potem zdaj nekaj gruntajo o davku glede na tezo vozila. Meja naj bi sla iz 1800 na 1600kg. Tle se bo predvsem EVje zajelo. Pa ne bo se vec subvencij talalo oziroma bodo najprej manjse. Ne vem, kje je dolocen kriticen procent ali visina "kazni" ko se tole zacne sproščat. Mende je pa jasno, da ne bo nič drugace, kot katerakoli druga zgodba na tem svet, ki se jo hoce spelat. Od bonbonckov preko nevtrale do obremenitve.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.005
1.894
113
Samo če je že z ogromno količino bombonov prodaja nikakva, od kot potem fantazije o 100% EV in sanjanje o nekih famoznih prehodih?
Z davčno prisilo Norveška style ne bo šlo, ker je velika večina eu prerevna za to.
Z china style cpp komandno prisilo ne bo šlo, ker potem lahko kar zapremo naše fabrike, ker spet....smo prerevni.

Torej kako bomo zdaj izpeljali ta famozni prehod? Raja noče kupit precenjenih nepraktičnih polizdelkov, prisiliti pa je tudi ne moreš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Kaka je te razlika ce eu avto industrija dela ice ali ev avte? Ja…ker so pohlepni in nocejo it v tranzicijo zdaj pa kitajci trkajo na vrata in panika ter hudi pritiski da se zelen prehod šikanira in ostanemo na teh fosilnih dinozavrih.

Medtem pa zrak zunaj kristalno cist da clovek z veseljem vdihne svez zimski zrak. Not.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.207
764
113
EU
Naj najprej naredijo en dobrer električen avto, pol se bomo pa naprej pogovarjali. Ni šanse, da bom jaz zdaj kupoval ta predraga e-jajca.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.551
1.151
113
Samo če je že z ogromno količino bombonov prodaja nikakva, od kot potem fantazije o 100% EV in sanjanje o nekih famoznih prehodih?
Z davčno prisilo Norveška style ne bo šlo, ker je velika večina eu prerevna za to.
Z china style cpp komandno prisilo ne bo šlo, ker potem lahko kar zapremo naše fabrike, ker spet....smo prerevni.

Torej kako bomo zdaj izpeljali ta famozni prehod? Raja noče kupit precenjenih nepraktičnih polizdelkov, prisiliti pa je tudi ne moreš
To bo šlo s slovensko fovšijo. Če ima sosed SE in EV, potem moram imeti še jaz, in to večjega in boljšega... :evil:

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.379
6.959
113
To bo šlo s slovensko fovšijo. Če ima sosed SE in EV, potem moram imeti še jaz, in to večjega in boljšega... :evil:

Sosed ima sončno. Ogrevanje na tč. Mi imamo tč + drva.

Sosed je prejšnji mesec plačal 10€ manj elektrike kot mi. S tem da smo mi porabili 1-2 kubika drv (zastonj, 1 ura za narezati avto prikolico).

Sosed je moral še streho zamenjati, da je lahko sončno postavil. Če bo kupil še teslo, se mu bo investicija ziher obrestovala :valjamse:

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.379
6.959
113
Tudi če kupiš že narezane, je to 80€ na kubik. Kar ti ostane za zvoziti v drvarnico.

Če si na podeželju, pa večino orodja že imaš oz. ga podeduješ. Malo ironično tudi postane, da si "privarcuješ delo". Potem pa za rekreacijo se vpišeš v fitnes ali kupiš električno kolo. Ni isto, ampak je podoben argument.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.952
6.129
113
Kaka je te razlika ce eu avto industrija dela ice ali ev avte? Ja…ker so pohlepni in nocejo it v tranzicijo zdaj pa kitajci trkajo na vrata in panika ter hudi pritiski da se zelen prehod šikanira in ostanemo na teh fosilnih dinozavrih.

Medtem pa zrak zunaj kristalno cist da clovek z veseljem vdihne svez zimski zrak. Not.
Ker smo mi merili dolžino kumar, se ukvarjali z musliči, vesili mavrične zastave, medtem ko je kitajec skrbno kupoval parcele z redkimi zemljami. Dalje ti ne rabim pisat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Ne vem ce je to krivo. Eu avto industrija je pozresna in kruta (dieselgate, ipd), dvomim da so z odprtimi rokami sprejeli ev 2035 plane.
Ze po tem kako so se lotili evjev in hibridov (ravno toliko da ne placajo prevec co2 penalov) se vidi resnost…medtem pa kitajska mimo po levi in desni.
Se teslo prehitevajo kitajci kamoli nekega renaulta, vwja, ipd

in spet, namesto vlagat v ev se gre eu avto industrija igro zrtve in kako bo vse propadlo brez icejev…zal folk naseda

22. jul 2007
13.536
1.732
113
124
Zelo so zeleno obarvani Kitajci , kateri nam prodajajo zelena EV vozila.
china.jpg

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.379
6.959
113
Res je, sedaj so kutajci tako napredni pred teslo, da celo gledajo kako je sestavljena.

Pač, ljudje nočejo EVjev. Pa se vlaga težke denarje v to zblojeno stransko vejo. Bolj papeški od papeža, hkrati pa kitajci znajo malo pomoči proizvedejo polovico vseh svetovnih co2 emisij.