Okolju prijazni avtomobili

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.298
1.273
113
Ker dizelska vozila ljubijo -40 stopinj C.
Že pri -15 stopinj C jih vidiš cel kup na odstavnih pasovih na avtocesti.

Ukvarjanje z fiktivnimi problemi vam je hobi.

• Haha
Reactions: trance0

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.281
6.845
113
Ker dizelska vozila ljubijo -40 stopinj C.
Že pri -15 stopinj C jih vidiš cel kup na odstavnih pasovih na avtocesti.

Ukvarjanje z fiktivnimi problemi vam je hobi.

Pa... Rekel je bencinarja.
Vseeno pa, veliko je ko-ko-dakal (ko bo to, ko bo ono, ko bo tretje), bo pa on... Ko da koga briga. Karavana gre svojo pot dalje.

Naj mi ne zameri, ampak relevanca nakljucnega posameznika z averzijo je ponavadi (pri vseh stvareh) blizu nič. Bemtis, kva meni vse ne paše, ampak klinc, še bolj stresno in časa ter dobro voljo zahtevajoče od prilagoditi se, je neprilagoditi se...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.281
6.845
113
Kar imej ga... Trend gre, kamor gre. Kaj dosti se ne ozira.

So pa tele fore vedno bolj instant. Me zanima kaj pol pride. Pa katere ko-je pa če-je bo to s seboj prineslo. Bom se dozivela, 100 let nau trajal spet. Denar se mora obracat skos hitreje.

• Haha
Reactions: trance0

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.298
1.273
113
Meni je samo smešno, ko iz riti potegnejo ven fiktivne probleme, kot -40 stopinj Celzija.
Vmes se je pa cela Norveška elektrificirala.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.519
4.281
113
Včeraj me je bolj zmotilo to, da v Ljubljani na vseh polnilnih mestih od Petrola ob ulici stojijo parkirani fosilci in kripe od Avant carja.
Potem dobil plac v garaži hiši Rog, pa tudi tam sta bila avta od car sheringa na dveh mestih od 4.

Kaj v najlepšem mestu v Mini Jugoslaviji ni nobenega reda?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.079
10.863
113
kod Džej-Zija
Meni je samo smešno, ko iz riti potegnejo ven fiktivne probleme, kot -40 stopinj Celzija.
Ko bi le nehali Norveško vleči kot zgled. Ker je bilo že nebrojkrat ponasnjeno, v čem je fora. Če si senilen in ne veš, o čem govorim, pa le vprašaj in ti razložim, v čem se Norveška razlikuje od povprečne države.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.726
88
48
Včeraj me je bolj zmotilo to, da v Ljubljani na vseh polnilnih mestih od Petrola ob ulici stojijo parkirani fosilci in kripe od Avant carja.
Potem dobil plac v garaži hiši Rog, pa tudi tam sta bila avta od car sheringa na dveh mestih od 4.

Kaj v najlepšem mestu v Mini Jugoslaviji ni nobenega reda?
Ni. V tem prazničnem času pa tudi drugače je polno enih turistov, ki parkirajo kjer jih je volja. Redarji pa po 18-19 ne hodijo več okoli, tko da čez noč komot parkiraš na polnilnem mestu.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.998
1.886
113

Vem, Norveška je za vas EV usekance promiseland...tako kot njemačka za povprečnega srba, hrvata in kosovarja. Ampak vedno pozabite omenit, da je ta enormna zgodba o uspehu prisilna. Ista scena kot kitajska...plansko gospodarstvo. Da nebi kdo slučajno mislil, da švedi tako zelo ljubijo evje. Pač nimajo druge možnosti.

In do neke mere se to lahko gre vsaka država, če se hoče. Odvisno je samo od tega, kako zelo vladajoči sovražijo svoje državljane

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.726
88
48
Na Norveškem in Švedskem so mel že leta 1991 ko sem bil tam na parkiriščih vtičnice, da so ICE avte čez noč priklopil da ni blo treba webasta laufat.
Recmo da so bli dobro predpripravljeni na električna vozila.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay in NekdoK

Steve

Guru
13. avg 2007
9.998
1.886
113
Kar imej ga... Trend gre, kamor gre. Kaj dosti se ne ozira.

Ker se mi ravno ljubi, sem za hec kliknil na link, da malo vidim s čim se tisti najbolj kritično zblojeni hranite.

Vsi podatki so za 2023...peak EV čas. Od takrat naprej je večina avto maherjev v evokapalipsi, ker prodaja konkretno zaostaja za pravljičnimi napovedmi
Vsi podatki so samo za najbolj rastoče in bogate trge...chery picking. Kaka slovenija, poljska se niti ne omeni

Parol, ki nimajo veze z realnostjo, not ne manjka. Najboljše so na koncu:

"The next few years will be crucial for Europe to secure its leading status. We expect to reach a first milestone of 14 million EVs by 2025."

Zdaj smo na ca. 10 mio. Da misliš, da boš v teh vedno bolj težkih časih 4 mio prodal v enem letu, moraš res veliko koke posnifat.

"After that, low estimates mention EV sales share to reach 85% in 2035, while high estimates talk about 95%."

Ja, estimates iz kristalne kugle od ev župnika. Z realnostjo to nima nobene veze. Letos bo ta delež 15% za celo EU. Vrtoglavih 0.4% več kot lani! Kako ob taki eksplozivni rasti prideš na 85% v 10 letih vedo samo EV excel mojstri

In še ena parola za konec

"From 2035 onwards, we expect 100 % of new cars sold in Europe to be electric. In other words, the time businesses embark on the EV train is now!"

V glavnem...če se hraniš samo s takimi stranmi, potem ti gugl algoritem pomaga da ti tišči še samo podobne neumnosti.... se ne smemo čudit tukaj prisotnim osebam, ki so izjemno mentalno motene. Sicer jih ni veliko, ampak že od nekdaj velja: najbolj blesavi so najbolj glasni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.229
113
www.adriamedia.si
Ko bodo naredili baterije z enakim dosegom pri +40 in -40 stopinjah, ki se bodo napolnile kadarkoli v eni minuti kot moj bencinar in bodo imele 0 % degradacije na 20 let, naj se oglasijo. Seveda pričakujem tudi 800 km dometa z enim polnjenjem in nobenih omejitev glede polnjenja. Vse to po ceni bencinarja iz leta 2019, ko sem nazadnje kupil dobro opremljen avto B segmenta za 13,5k €, to je pred prisilnim draženjem vseh avtov in ostalega.
Boš pač (drago) vozil (kjer ne bo omejitev zaradi izpustov) stara jajca, dokler bodo delovala (in boš imel denar za vse dražje gorivo, recimo ...) ali uporabljal javni prevoz ali lastno moč.

• Haha
Reactions: trance0 in mosseero

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.420
9.695
113
EU
Zakaj dražje gorivo, če bo povpraševanje po bencini (dizlu) upadlo. Manjše povpraševanje, pomeni nižje cene. Se spomnite korone in cene goriva.
Dizel tovornjaki bodo še vedno vozili robo po Sloveniji, do trgovin. Tudi tranzit, skozi državo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.281
6.845
113
Zdaj pa poglej na racun za elektriko pa poglej po kok je strom, pa po kok cela poloznica... Za občutek, kako se lahko nekdo s tem igra in na kaki način...

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo