Žal so prebutasti, da bi skapirali, ali pa se namerno delajo Budale...Ti od vseh bi mogu vedet, da mora bit za vsak kw solarnih celic zadaj kw backupa. Ampak dajmo se še dalje sprenevedat anede.
Žal so prebutasti, da bi skapirali, ali pa se namerno delajo Budale...Ti od vseh bi mogu vedet, da mora bit za vsak kw solarnih celic zadaj kw backupa. Ampak dajmo se še dalje sprenevedat anede.
Ok, se opravičujem, sem napačno zapisal. Ampak vseeno, kaj ima vzdržljivost prvih ICEjev veze z vzdržljivostjo današnjih EVjev? Ker še enkrat, EVji so sedaj že čisto zrela tehnologija, vsaj po mojem mnenju.Ne, nism primerjal tranostnosti trenutih EV s prvimi ICE. Primerjal sem vzdržljivost.
Pri ekologiji vedno primerjam trenutne EV s trenutnimi ICE.
Si bil tam? Ker v članku to ne piše. Sicer pa srečat srba z EV, temu bi pa se bilo za preklonit in roko dat.Kaos na cesti: Več kot 15 ur stal v prometnem zastoju
Zastoj na hrvaško-srbski meji v smeri proti Srbiji je dolg približno 18 kilometrov.www.zurnal24.si
Polnilnice za elektriko so bile proste, za bencin / dizel so se pa tepli.
Samo potegni vzporenico in si zamisli, da je ves ta pleh na štrom. Mal kW seštej, pa bo hitr jasno, da smo še daleč od tega.Ne je že bilo isto na zadnji črpalki v Nemčiji na A3 takoj ko prideš preko Donave.
Ionity prazen, Balkanci pa Romuni in ostali veseljaki pa tankajo dizel / bencin z 2€+ po litru.
Jaz sem polnil za 39 centov /kwh in sem tudi bil na AC in ne nekje bogu iza leđa.
Ne skrbi, je še dovolj balkancev na cesti tak da do 2050 leta še ne bo panike, mogoče medtem že fuzijo spravijo v delo in bo elektrike ko...Samo potegni vzporenico in si zamisli, da je ves ta pleh na štrom. Mal kW seštej, pa bo hitr jasno, da smo še daleč od tega.
Ni problem elektrike, oz količina energije, "problem" je kako spraviti nekaj MWh na odjemno mesto po obstoječih žicah. Za ta namene bi pač vsako polnilno mesto moralo imeti ogromne lokalne hranilnike električne energije.Ne skrbi, je še dovolj balkancev na cesti tak da do 2050 leta še ne bo panike, mogoče medtem že fuzijo spravijo v delo in bo elektrike ko...
Zato ker ima EV eno veliko prednost pred ICE. Natankaš ga doma na 100% in kreneš na pot. ICE pa po nekaj urnem vozakanju okoli po trgovinah, da baba nakupi vsa darila še nimaš potem energije it na pumpo dotočit, ker že imaš preko glave vsega in si pač misliš da boš naslednji dan raje na AC tankal.Samo veš kar mi ni jasno.
Zakaj hudiča, če je že dizel zmožen narediti 1000 km z enim tankom, greš na Avtocestno črpalko in točiš črno zlato za 2,10€ po litru.
To je lepo.Tesla v US of A rešuje zadeve konic takole: https://www.reddit.com/r/TeslaModel3/comments/r2wqem
Ne rabijo, kontejner je dejansko baterija. cca 60 - 80 avtov lahko nafila, potem pa pripeljejo drugega, če se izkaže, da gredo zaloge energije proti 0To je lepo.
Kako pa elektriko k temu potegnejo??
Daljnovod???
ima se može se?No v Nemčiji je skoraj na vsakem izvozu iz avtoceste kakšna črpalka, kjer so cene normalne cca 1,60€ za dizl.
50 centov po litru več plačat.
Samo če si debil in nimaš navigacije v letu 2025.
Seveda, počasi se bo šlo z nafte. Govorim o glupih političnih agendah in nemogočih rokih, ki jim ploskaš.Ne skrbi, je še dovolj balkancev na cesti tak da do 2050 leta še ne bo panike, mogoče medtem že fuzijo spravijo v delo in bo elektrike ko...