Okolju prijazni avtomobili

kajn

Guru
5. okt 2007
3.237
2.184
113
Iskajoč brata
Zakaj bi iskal senco v dalmaciji? a ne greš tja ravno zaradi sonca?
drugega od tebe ni za pričakovati..... vidiš samo sebe... tako kot da lahko vsi filajo ponoči....

mene ne motijo električni avtomobili, pač imajo svoje felerje, pa predragi so in niso zelena odrešitev kot se prodajajo... samo ti jih zagovarjaš kot da so diamant zapakirani v zlati papir... kar pa žal ni res..

mtl

Guru
19. jul 2007
11.189
812
113
Kras
www.mtl.si
Zanimivo, kako se pustite povleči v to brozgo. :valjamse:
Sem zjutraj videl tisto bedasto slikco, ki jo je prilepil in si mislil, to je to, spet bo nekaj strani brezveznega natolcevanja.
Niste me razočarali :).
Pa lepe praznike želim :nazdravje: upam da jih boste drugače preživeli, kot zabili tukaj s popolnima nesmiselnim in neuporabnim natolcevanjem in prepričevanjem kdo ima prav. Če vam do sedaj ni jasno, kak bo rezultat, potem je to precej velika težava. :valjamse:

kajn

Guru
5. okt 2007
3.237
2.184
113
Iskajoč brata
So pa vsekakor boljša in bolj zelena odrešitev, kot ICE.
ali so ali ne, bomo še videli... sedaj so, kaj bo s temi baterijami in ekonomskimi totalkami, bomo pa videli v prihodnosti...
če že govorimo o zelenem... je bolj zelen ICE, ki naredi 5000km, kot pa električen avto, ki naredi 30, 40k km na leto
trenutno je najbolj zeleno: ne kupovati stvari, ki jih ne potrebuješ... žal to pa boli, ker nekdo ima 3 kolesa doma, drugi 3 pare smučk, tretji 2 avtomobila, četrti menja avto na vsaki 2 leti, peti pa potuje z letalom 5x na leto.... vse to ni nič zeleno...

zaključujem, ker imaš svoj prav in ne odstopaš....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.577
7.439
113
Hm....@Steve a ne padajo prodajne številke EV v nemčiji ker ni več subvencij?

1766564105236.png

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.874
4.600
113
Kar sem nazadnje preverjal dobiš za 1-1.5k webasto v ICE, ki naredi isto stvar. Če nimaš garaže in rabiš to je kar dobra investicija.

Da še omenimo še nekaj o EU ekoterorizmu ki ne dovoli zagona vozila na daljavo. Tako da isti model vozila v USA to opcijo ima, v EU pa ni na voljo. EVji so tu avtomatično v prednosti zaradi butaste eko-zakonodaje.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.433
13.131
113
kod Džej-Zija
Kar sem nazadnje preverjal dobiš za 1-1.5k webasto v ICE, ki naredi isto stvar. Če nimaš garaže in rabiš to je kar dobra investicija.

Da še omenimo še nekaj o EU ekoterorizmu ki ne dovoli zagona vozila na daljavo. Tako da isti model vozila v USA to opcijo ima, v EU pa ni na voljo. EVji so tu avtomatično v prednosti zaradi butaste eko-zakonodaje.
Ne vem, jaz v Volvu uporabljam zagon na daljavo in deluje bp. Dizel. Preko appa na telefonu seveda.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.433
13.131
113
kod Džej-Zija
Zanimivo. Starost? Hyundai pa VAG recimo imata funkcijo v appu izven EU, znotraj EU pa je blokirana. EU krovna zakonodaja in tudi naša slovenska prepoveduje delovanje ICE motorja na mestu zaradi eko.....
Letnik 2016, MY 2017. Avtomatik, delan za domači švedski trg. Tudi webasto ima in deluje odlično. Zagon na daljavo uporabljam poleti, da ga shladim. Za pozimi imam webasto.