Okolju prijazni avtomobili

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.845
4.576
113
Fisker je USA Projekt.
Je pa prav luštni avto bil, sem videl včeraj enega v Gradcu na cesti.
Ampak če to shodi pa je to dragi hec, razen če si v Magni pred koncem za ena 2 avta delov odnesel domov
Za Fisker se je ustanovilo sedaj (sicer plačljivo) "društvo" ki naj bi skrbelo za SW in tudi rez. dele. Če bo to delovalo ne vidim problema v "servisiranju".

Steve

Guru
13. avg 2007
10.432
2.564
113
Za Fisker se je ustanovilo sedaj (sicer plačljivo) "društvo" ki naj bi skrbelo za SW in tudi rez. dele. Če bo to delovalo ne vidim problema v "servisiranju".
To so pravljice za lahko noč. Fiskerjev je bilo prodanih daleč premalo, da bi en proizvajalec delov samo pomislil na to, da bi zagnal proizvodno linijo. Če pa že, pa bo cena tega dela takšna, da ga noben ne bo kupil.
Trenutno deli še so na voljo, ker je bilo proizvedeno ogromno delov za predvideno serijo za prvo leto, ki se nikoli ni uresničila.

• Všeč mi je
Reactions: sad in sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.845
4.576
113
Fisker je tolk kitajc kot so Tesle. Ne vidim neke razlike, razen da je musku uspelo prepričat dovolj vlagateljev da še živi, fiskerju pa ne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.845
4.576
113
Glede delov, v Teslah se najde en kup delov ki so od drugih proizvajalcev oz. od dobaviteljev tem proizvajalcem. Recimo hyundai (pol)osovine na teslah niti nimajo pobrušenega hyundai logota. Torej je tesla USA avto ali korejski (baterije, polosovine)? ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.676
13.056
113
Ko si tak pametn. Vsaj poguglaj tako kot se zagre.

Magna owns the entire ADAS system in the Fisker. Huawei owns it in the Arcfox. Its a well known fact that the Ocean shares its platform with the Arcfox alpha-t.

BAIC..

deli so bili iz chine, v grazu so samo sestavljali...software iz vseh koncev zato pa avto nikol ni delal tako kot bi moral.

sad

Guru
24. avg 2007
22.739
11.544
113
To so pravljice za lahko noč. Fiskerjev je bilo prodanih daleč premalo, da bi en proizvajalec delov samo pomislil na to, da bi zagnal proizvodno linijo. Če pa že, pa bo cena tega dela takšna, da ga noben ne bo kupil.
Trenutno deli še so na voljo, ker je bilo proizvedeno ogromno delov za predvideno serijo za prvo leto, ki se nikoli ni uresničila.
Zna pa tudi 3D tiskanje nekoliko olajšati to težavo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.151
8.287
113
pri taščici
Zanimivo da tega stelantis felerja v dveh mesecih nisem nikjer zasledil

Steve

Guru
13. avg 2007
10.432
2.564
113
Še prej se je končalo, kot sem sam mislil da bo.

Ne se prehitro veseliti, ker hudič se skriva v detajlih. Piše da je Merz hero, ki je to zrihtal. In kaj točno je Merz predlagal? Samo ice v obliki pluginn hibrid in ev range extender

Echoing appeals from industry, Merz said plug-in hybrids and "range extender" vehicles should play a role in the transition, as well as biofuels and efforts to reduce emissions in production, for example with the use of green steel, which is produced using renewable energy.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.131
780
113
Kras
www.mtl.si
Še prej se je končalo, kot sem sam mislil da bo.
Sem že kakšen mesec, dva nazaj napisal, da bo ta prepoved padla. ;)
Sprejeta je bila v času popolnega EV hajpa (neumnost avtomobilske industrije in politikov) in nabitih cen vozil zaradi pomanjkanja vozil na trgu. Avtomobilski proizvajalci so se že zdavnaj vsi obrnili od tega, ker od hypa se ne da živeti, je treba tudi kaj prodati, tako da je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo politika pokleknila pred lobisti. ;)
Ne se prehitro veseliti, ker hudič se skriva v detajlih. Piše da je Merz hero, ki je to zrihtal. In kaj točno je Merz predlagal? Samo ice v obliki pluginn hibrid in ev range extender

Echoing appeals from industry, Merz said plug-in hybrids and "range extender" vehicles should play a role in the transition, as well as biofuels and efforts to reduce emissions in production, for example with the use of green steel, which is produced using renewable energy.
Hibridi in phevi so pa žal nova resničnost, saj je umazani dizel postal nezaželjen (če sem prav videl, je sedaj nekje na slabih 20% trga in še vedno strmo pada). In žal na drug način ni možno ponuditi vsaj približno enake porabe.
Bo pa to zagotavljajo precej težav v prihodnosti. Umaknili se bodo injektorji, adblue in ostale zadeve, prišle bodo pa baterije in elektromotorji, itd.
Po mojem mnenju bodo lastniki rabljenih avtomobilov na slabšem.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.462
901
113
EU
Vsega je pa kriv Musk, ker nas je z EV vse nategnil na süho
:evil:

• Haha