CO2 kupone bi morali nujno ukiniti in tiste, ki so jih predlagali, obsoditi na dosmrtno ječo!
Kaj pa ko boš šel po kruh v trgovino? Tist pa pride do tja na nafto.Glej.
Jaz imam na računu elektriko 100% sonce.
Sicer ne verjamem v pravljice.
Ampak na to ne moreš plačat Co2 davka.
Aha, ja. Sem pozabil, da bo vse na štrom in to že kr leta 2027.... my bad, ker v Indiji Koromandiji zaenkrat še ne živim, mislim da tud Ostržek ni nikoli do tja prišel. Tukaj na zemlji se zaenkrat še wati seštevajo in elektrika se pretežno dela s turbinami in prenaša se jo zaenkrat še po žicah. Trd pristanek bo, trd za sanjače. HVO 100 to bo pa fullll pocen.Lahko z HVo100 ali pa na elektriko.
Pa kje ti živiš..
Tudi v novembru, ko je blo 14 dni oblačno povsod v sloGlej.
.
.
CO2 kupone že obračunavajo in plačujejo elektrarne. Dobavitelj, kot je Gen-I, pa itak zganjajo samo sumarno matematiko nabave elektrike na letni ravni. Večina pri njih jih je itak na 100% nuklearno, ker za to ni 1 EUR doplačila.Glej.
Sicer ne verjamem v pravljice.
Ampak na to ne moreš plačat Co2 davka.
Zaradi mene lohk tud z Jabe v tabelci predstavita.
To vas bodo lepo nategnili pa še ploskali boste.
Dovolili bodo Hybride pa razna E- goriva / mešanice in na koncu boste happy happy pa plačali 5€ / za liter tiste mešanice ko bo aktualna takrat.
Isto sranje se že dogaja z HVo100 dizlom, ko vozijo tega z čudnim poreklom iz kitajske, notri pa palmovo olje, samo da smo v EU srečni da smo bolj zeleni in lahko špedicije svoje Co 2 davke znižujejo.
Se opravičujemTudi v novembru, ko je blo 14 dni oblačno povsod v slo
To je vse dead man walking.
Cene baterij in BEV (battery electric vehicle) tehnike so v tako strmem upadu, da vse te alternative nimajo za burek.
So samo za mešanje megle, da lahko kupujejo čas.
Ampak tega časa jim je zmanjkalo. Sedaj so obramba carine na Kitajce, dokler ne bo usekalo tudi nazaj. Oz. se bodo slednji vtihotapili skozi direktne naložbe v EU. Tudi Japonci in Korejci so isto naredili, eni 30 let, drugi pa 20 let nazaj. Npr. Hyundai Kono Electric že nekaj let proizvaja tudi na Češkem. Tesla ima že GigaFactory Berlin. Čang bo pa postavil TeraFactory Budapest.
Na vsake toliko pridejo veliki tehnološki prelomi in stare tehnologije pač odmrejo.
To, da se na elektriko spoznaš kot zajec na boben si že dokazala. Formula o kateri je govora je čist simpl, seštevanje.Kdor hoče, da mu na novo simulacije delam, sploh za stvari, kjer mi ne zna dati niti vhodnih podatkov, poleg tega pa mene drugače ne zanimajo in so torej po naročilu, bo moral izkazati, da ni popolna izguba časa. Ker roko na srce, več ali manj tisti, ki izzivajo tele izračune in tablece, so prvi, ki jih ne razumejo, čeprav gre za osnovno matematiko. Zato so načeloma bili tok bumbasti, da so sploh izzvali...
Minimum requirement je razumevanje domačega računa za elektriko. Če koga spomnim, da je treba najprej pred lastnim pragom stvari zrihtat, preden se loti reševanja problemov i šire, je namen dosežen.
aja EV je tehnološki prelom? Da ti malo osvežim znanje zgodovine....bili so pred ice v 19 stoletju in zaradi inferiornosti šli na smetišče zgodovine. Zdaj doživljajo renesanso zaradi političnega pritiska in nič drugega.
Glede cen baterij: ta tvoj tako zelo strmi upad pomeni trenutno ceno okrg 115 $/kwh. Kar je daleč od poceni in dražje od ice avtomobilov. Toliko o bureku.... In pri trenutnih cenah litija, so minerji nezadovoljni, ker je prepoceni in delajo izgube, ali pa imajo premale dobičke.
Kitajska, ki je daleč največji dobavitelj litija: "Chinese mining giants Tianqi Lithium and Ganfeng Lithium are set to drop from healthy profits to deep losses in the first half of the year. Falling demand and huge oversupply leave the price of lithium carbonate with little room to rise"
In glej ga zlomka, minerji niso ideološko vodeni in delajo za profit. Kdo bi si mislil ha? Torej če so zdaj že problemi, kako daleč misliš da še lahko gre ta tvoj tako zelo strmi upad?
Mi je vse jasno. Decu se pač ne da s tem ukvarjat, ker nikamor ne pride. Za vsako stvar faše tabelo pod nos.....sej vidiš, da je že konc. goflja pa goflja, od sebe nič ne da.
Zanimivo mnenje. No pa poglejmo v ogledalo. Na Alterju obstaja tema, ki nosi ime "Okolju prijazni avtomobili". V tej tematiki namesto, da bi izvedeli o novih okolju prijaznih vozilih in izkušnjah lastnikov, moramo v glavnem prebirati žaljive objave tistih, katerim takšna vozila niso všeč. Sedaj se pa vprašajmo naslednje: Ali na Alterju obstaja tematika posvečena ICE vozilom, kjer EV zanesenjaki pišejo žaljive objave o ICE vozilih? Ja? Katera že tematika? ...Ni treba pretiravat. Alter naj bi bil provokativen in zabaven. Zdaj če se Ženšče vedno bolj radikalizira, stalka uporabnike in se neumorno prepira...je jasno da doživlja vedno več kontra napadov. Dejstvo je, da je po nakupu Nikole njena agresivnost začela še bolj butat ven, izgleda da je kar občutno razočarana nad uporabniško izkušnjo, zato se še bolj zavija v cifre. ...