Iskra gre preko P1 porta... Imaš realne podatke... Elektro to omogoča...Kje pa naj bi dobil podatek o trenutni porabi? Števec sicer je vgrajen takšen, da omogoča podatke v realnem času, dejansko pa mislim, da pošilja na SODO podatke v 15 minutnih intervalih, ampak prek SODO portala bi dobil podatke nazaj vsaj s par urami zamika. Neposrednega dostopa do števca pa mi seveda ne bo nihče dal. Si morda mislila, da bi naredil program po vnaprej predvideni porabi?
Da...Nisem vedel. To pomeni, da potegneš LAN kabel v elektro omarico in imaš dostop do podatkov?
Ja, pa še glasbeno željo boš dobil zraven..Da...
Sicer to sam še nisem urejal... ampak tako je to... Rabiš pa naročiti rajonca da ti odpre omarico

za elektriko se porabi baje samo 1/3 co2 kot ICE, tako da... tvoje javkanje ne gre skozi.Medtem, ko za tvojega EV elektrika nastane tako, da termoelektrarne pri kurjenju premoga prečiščujejo okoliški zrak, nuklearke so kot balzam za okolje, nekako tako kot vijolice ali polje sivke. Brez hidroelektrarn bi pa ribe itak ne preživele.
Imajo, ja. Čitalnik moraš met, pa kakšno kodo najbrž. Pa kolikor se spomnim, je mojster to tiščal čisto k števcu, torej, ob odprti omarici.A nimajo števci tudi "optični" port, ravno za take namene, da lahko pobiraš podatke, brez odpiranja?
Če bi imel čas, bi lepo korak po korak šla skozi izkoristke in ugotovila čudne zadeve. Na srečo nimam toliko časa. Javkam pa ne. Bo EV najbrž kmalu tudi v moji garaži.za elektriko se porabi baje samo 1/3 co2 kot ICE, tako da... tvoje javkanje ne gre skozi.
Po Elektro opremi bos ti bolj malo prckal... Montiraj, kar sem postal v prejsnjem postu pa imas vse reseno. Malo evrckov bo slo, bo pa zrihtano.
A to tokovne traflce samo stisneš preko faznih vodnikov in je stvar rešena? Praktična zadevica.
Praktična, pa vendar meritev ni enaka kot na uradnem števcu... Če nič drugega 15min intrevali niso enaki...A to tokovne traflce samo stisneš preko faznih vodnikov in je stvar rešena? Praktična zadevica.
prišparaj čas, so že drugi , bolj kompetentni to naredili.. pač tako je... sej ni neke znanosti..elektrika se vseeno proizvaja tudi iz drugih virov in ne samo kurjenja.. pač mal vklopit logiko.Če bi imel čas, bi lepo korak po korak šla skozi izkoristke in ugotovila čudne zadeve. Na srečo nimam toliko časa. Javkam pa ne. Bo EV najbrž kmalu tudi v moji garaži.
Nisi kompetenten za ocenjevanje moje kompetentnosti.prišparaj čas, so že drugi , bolj kompetentni to naredili.. pač tako je... sej ni neke znanosti..elektrika se vseeno proizvaja tudi iz drugih virov in ne samo kurjenja.. pač mal vklopit logiko.
Konjske vprege so zamenjali parni stroji, ki so dali pospešek industrijskem razvoju.Ne vem, kam se ti mudi, a ICE so tudi zamenjali konjske vprege čez noč?
Boš postregel s konkretnimi številkami? To je zdej že tvoja tretja domača naloga."čiki" so neprimerljivo manj škodljivi, kot ICE izpusti. Za okolico.