verjetno je pri nas razmerje dokaj podobno? pozabili so sicer tiste, ki imajo doma SE...
Poglej priponko 106471
Vedno ste mi zanimivi s temi cenami za domače polnjenje. Tudi zato sem polnilnico v garaži povsem ločil in ima svoje merilno mesto. Filamo izključno med 22-06, v mesecu posesamo okoli 630 kWh poceni toka od E+ in cca 5-10 kWh ta dragega kar v povprečju račun deljen z vsemi kilovati pomeni 0,173 €/kW. Pri moji povprečni porabi 17 kW na 100 km to znese 2,936 €/100 km. Seveda če bi porabili 10.000 kWh na mesec pa bi bili 0.122 €/kw oz. 2,066 €/100 km. To je to in lahko se samo pogovarjamo ali vam pije 10 kw ali 17 kot meni, ali 25 kot mojemu sosedu.to pa res čudna cena ja...edino če je v mislih SE poleg?
ker pri nas je 1.5 do 2€ nekje cena za 100km za polnjenje doma, ponoči.
Seveda polnilnica je bila gratis, lastno merilno mesto so ti dal na SODOtu zastonj, po 3x32A kar grastis baje talajo, elaborat za nov el. priklop je bratranec spisal za liter domačega sadjevca, končne meritve je pa stric podpisala za sixpack?Vedno ste mi zanimivi s temi cenami za domače polnjenje. Tudi zato sem polnilnico v garaži povsem ločil in ima svoje merilno mesto. Filamo izključno med 22-06, v mesecu posesamo okoli 630 kWh poceni toka od E+ in cca 5-10 kWh ta dragega kar v povprečju račun deljen z vsemi kilovati pomeni 0,173 €/kW. Pri moji povprečni porabi 17 kW na 100 km to znese 2,936 €/100 km. Seveda če bi porabili 10.000 kWh na mesec pa bi bili 0.122 €/kw oz. 2,066 €/100 km. To je to in lahko se samo pogovarjamo ali vam pije 10 kw ali 17 kot meni, ali 25 kot mojemu sosedu.
Namensko postavljena polnilnica je pa kaj ... a tega ne šteješ nikamor? (+ pozabil sem še ločen števec, tega rtudi mastno plačaš)Ti si tak pameten, da še najpametnejši obmolknejo.
Tu ne govorimo o ROI polnilnice, ampak o ceni polnjenja.
Spet pametuješ in nekaj na splošno napihuješ.Seveda polnilnica je bila gratis, lastno merilno mesto so ti dal na SODOtu zastonj, po 3x32A kar grastis baje talajo, elaborat za nov el. priklop je bratranec spisal za liter domačega sadjevca, končne meritve je pa stric podpisala za sixpack?
... skratka še tvoja ocena je prenizka.
Skratka min. 2000k eur si dal, za kar bi jst dobil trenutno 1256l bencina in se z njim vozil 20k km ...