Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
lesena okna imajo garancijo nekje 10 do 20 let, vendar kot so omenili je potrebno vzdrževanje... Poceni okna (ker kvalitetna lesena so dragga) pa znajo priti najdražja.
Pri plastiki pa takole... Načeloma vsi uporabljajo Sücho profile s sedmimi komorami, enak tip zasteklitve in enak tip okovja. Torej so tudi cene tam tam. Variirajo nekje do 15% (največ pri postavki ure dela). So pa tudi pacijenti ala AJM, ki se majo za "high-class" in so tudi do 40% dražji od ostalih najnižjih ponudnikov, izvedba je pa disaster...
Tako da sam bom dal plastična okna, zdržala bodo vsaj 10 let, ker sedaj z lesenimi dobesedno mečem kurjavo skozi okno...
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ne bi še malo počakal na zimski popoust?
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj ga dajejo? Ne vem, nisem nikoli pozoren na to. Kdaj pa se začnejo zimski popusti?
Eno vprašanje: ALU Vs. Plastične rolete? Meni se zdi da se ALU precej segreje poleti in ti bajto dodatno ogreva (če spuščaš rolete sredi poletja sredi dneva-mi to počnemo z obstoječimi plastičnimi roletami da je hiša prijetno hladna).
Torej, se ALU rolete segrejejo kot običajne kovine?
A sva (bližnja) soseda?Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Bližnji sosed je v svojo novo hišo vgradil okna Stabil. Mislim, da jih je direkt iz avstrijske Štajerske pripeljal. Kok pa so bla, pa ga še nisem vprašal.
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj ga dajejo? Ne vem, nisem nikoli pozoren na to. Kdaj pa se začnejo zimski popusti?
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Adaptiram hišo, dobil sem dve ponudbi:
1. LES: macesen, alu rolete, trojni termopan, skupaj 7000 EUR z montažo
2. PVC: AJM, profil Ideal 8000, skupaj 5500 EUR z montažo
Svetla izjema, ki gleda na PVC okna tudi s tega vidika. Očitno je to za rajo višja matematika, pa se s tem ne obremenjuje. Že v osnovni šoli so nas učili koliko zraka se mora izmenjat v prostoru..... Folk pa se čudi od kje plesen in fajht v bajt...Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaz DIHAM, hiša mora DIHAT, če nimate rekuperacije oz. urejenega zračenja, je še samo DOBRO, da majo okna mal lufta.
Jao, folk se bi zapiral notr zarad vsacga centa...najbol da še sebe izolirate + plastično vrečko čez glavo.
Kdor dela novo bajto, al pa konkretno vse prenavlja pa si ne naštima en prezračevalni sistem je....
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Kaj naj ti rečem - ideja pasivnih hiš je, da so vakuumsko tesnjene.