ojačevalec in woofer ponovna vgradnja

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
v avto si mislim ponovno vgraditi ojačevalec in woofer, ki sem jih imel v uporabi v prejšenem avtu, te dve stvari sta sedaj bili v mirovanju 2 leti, shranjene jih imam u sobi na suhem prostoru, zanima me ali je stvar še vredu ali se kaj skvari po tolkem času mirovanja?

P.S.: ojačevalec je od sage, woofer pa od blaupunkta

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
ja uredu je delal use

zanima me če bi se sam spravil montirat te zadeve glede na to da sm amater, bi mi ratalo al je bolš da to kakemu strokovnjaku pustim?
smile-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
jah, če nisi še nikoli, bi blo fino, da se vsaj malo bolj pozanimaš kako in kaj, preden boš naredil kaj narobe. ali pa vsaj kakega kolega, ki to pozna povprašaj...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
V kateri avto boš pa to dal?

Če boš sam delal, bodi pozoren, da mesto, kjer bo masa zelo dobro zbrusiš in maso močno pritrdiš.
RCA kable daj na drugo stran kot napajalne, glej da se nikjer ne križajo med sabo.
Dobro je, če napajalni kabel v motornem prostoru zaščitiš s "snake skinom". Varovalka naj bo čim bliže akumulatorju.
Ko zmontiraš, pa nastavi še LPF in gain (gain najlažje nastaviš tako, da daš avtoradio do maksimalne glasnosti, na kateri boš poslušal in ga postopoma odpiraš, do take moči, da bo nizkotonec še lepo delal.