tla in stropi niso izolirani (tudi višine ni zadosti), spodaj je garaža/klet, gor na podstrešju pa imam namen dodat izolacijo po tleh (steklena/kamena volna, nisem še zihr)
Kako ti nej pa naredi ponudbo brez ogleda?Verjetno butasto vprašanje.
Jaz gledam med 3 ponudniki v Prekmurju za toplotno. Grem do vsakega za ponudbo Ane. Pač malo mi je bedno nekoga vabit pogledat pa delat ponudbo pa te vzamem drugega![]()
Ne to mi je jasno da pridejo pogledat. Samo mi je pač nerodno klicati da pride gledat a potem izberem drugega ponudnika. Sej vem da je standard samo se bolje počutim ce mi kdo potrdi da je takoKako ti nej pa naredi ponudbo brez ogleda?
Točno tako je in nič drugač. Bi pa na tvojem mestu razmislil o toplotni, če imaš svoja drva. Ne bi nikol verjel kok udobno se lohk na drva greješ. Če boš kej okol LJ skakal ti z veseljem ob pivu demonstriram.Ne to mi je jasno da pridejo pogledat. Samo mi je pač nerodno klicati da pride gledat a potem izberem drugega ponudnika. Sej vem da je standard samo se bolje počutim ce mi kdo potrdi da je tako![]()
Ne seri z udobno proti TČ.Točno tako je in nič drugač. Bi pa na tvojem mestu razmislil o toplotni, če imaš svoja drva. Ne bi nikol verjel kok udobno se lohk na drva greješ. Če boš kej okol LJ skakal ti z veseljem ob pivu demonstriram.
Dec je rekel, da bi čimveč kuril kamin. Proti kombinaciji kamin/TČ je uplinjevalni kotel nadudoben. Seveda morš pa rit spravit na 24 do 48 ur v kurilnico za 15 minut, kar ti pri samo TČ ni treba.Ne seri z udobno proti TČ.
Drva pa lahko prodaš in si v plusu.
za dušo.....ogenj je le ogenjIn zakaj bi kuril kamin, če boš imel toplotno črpalko? To mi res ni jasno. A kamin je že noter?
Ker če ni, zakaj bi vgrajeval dvojni ogrevalni sistem, potem pojdi samo na drva ali pa samo na TČ. Razen, če želiš imeti rezervo. To je potem drugo.
Absolutno, ni vrag, da ni energetska svetovalnica celo zastonj.No tak na oko bi rekel da bi moralo biti 6 KW za dosti.
Bi pa bilo fajn pred tem iti do enega energetskega svetovaleca, da naredi izračun.
Obvezno, se splača.Ne vemo izolacije tal in stropov..recimo da so v skladu z zunajim ovojem: 6 kW. Mislim, da je smoterno uporabit TČ tudi za gretje SV. Potem lahko tudi pomivalni stroj priklopiš na toplo vodo (opcija je tudi pralni, preko mešalne pipe).
Tista drva ki jih jaz kurim v uplinjaku, jih niti zastonj noce noben pobrat. Kaj sele da bi kdo kaj za njih dal.Ne seri z udobno proti TČ.
Drva pa lahko prodaš in si v plusu.