Ogrevalni režim v 2 nadstropjih

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ksz

Imaš bloke kot klasični primer, kjer so vsi priklopljeni na isto toplotno črpalko. Si pa vsak regulira svoje stanovanje z ventili na radiatorjih. Ne vem kaj je tu za komplicirati?

malo bolj si preberi njegove želje pol pa komentar

pozdrav.gif
Ne vem v čem je problem? Pri nas imamo stanovanja termostatsko vodene ventile. Lahko nastavljaš uro vklopa in izklopa, ter željeno temparaturo prostora. Sodobnejši imajo precej več opcij za nastavljanje.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ksz

Imaš bloke kot klasični primer, kjer so vsi priklopljeni na isto toplotno črpalko. Si pa vsak regulira svoje stanovanje z ventili na radiatorjih. Ne vem kaj je tu za komplicirati?

malo bolj si preberi njegove želje pol pa komentar

pozdrav.gif
Ne vem v čem je problem? Pri nas imamo stanovanja termostatsko vodene ventile. Lahko nastavljaš uro vklopa in izklopa, ter željeno temparaturo prostora. Sodobnejši imajo precej več opcij za nastavljanje.

mislim da ne razumeš vsega
mislim da ne bova prišla skupaj zato ne bom več komuniciral steboj glede tega vprašanja,kurjave že delam 35 let redno spremljam novosti zato sem tu doma ,pa vem zakaj gre.

pozdrav.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Ok, pač delaš že 35 let. Potem pa mi pojasni, zakaj tak blokovski sistem daljinskega ogrevanja, kjer so stanovanja vezana na isto toplotno postajo ni primeren za večstanovanjsko hišo? Tudi če mu narediš 2 ločeni crpalki, se vedno nisi rešil nastavljanja vsakega radiatorja posebej. Sploh pa zadeva niti stroškovno ni poceni, niti zadeve ne gre speljati brez večjih posegov in vlečenja novih inštalacij.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@jurga
glede na tvoje dolgoletne izkušnje, prosim še za tvoj pogled na situacijo iz prvega posta. Pa pustimo razbijanje in predrage pametne ventile.
Tudi ti meniš, da je bolje, da se skozi cel dan ogreva hiša na neko temperaturo in se ne spreminja, kot je bila ideja v prvem postu?

@all
- ali obstaja dostava peletov po cevi, kot to delajo s kurilnim oljem direkt v cisterno? Pelete bi pa pač v nek zaboj/zalogovnik, ki je v kleti?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jurga bluzi, sicer bi moral it še brat za njemu ampak ja... najbolje je če rešiš vse skup z elektronskimi nastavki na ventile, še najbolje takih, ki omogočanje vodenje preko GSM aplikacije.

Pri sebi sem bolj ali manj "zaje", ker sem pri peči doplačal za drago elektronko vodenja večih mešalnih krogov, ker je vse skup bedarija. Spustiš toplo vodo do radiatorja tam pa potem v piko natančno vodiš nastavitev temperature udobno iz naslonjača, tudi od doma, pa še ceneje je!

Razni sobni termostati so tudi bedarija, ker so v večini primerov samo za en prostor - ponavadi hodnik, kar je neandertalsko za leto 2014.

Zanimiva variata je še kaj takega, samo je bolj za drugo robo, ker ni WiFi vmesnikov za ventile, lahko bi pa na ta način vodil pumpe ipd.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@jurga
glede na tvoje dolgoletne izkušnje, prosim še za tvoj pogled na situacijo iz prvega posta. Pa pustimo razbijanje in predrage pametne ventile.
Tudi ti meniš, da je bolje, da se skozi cel dan ogreva hiša na neko temperaturo in se ne spreminja, kot je bila ideja v prvem postu?

@all
- ali obstaja dostava peletov po cevi, kot to delajo s kurilnim oljem direkt v cisterno? Pelete bi pa pač v nek zaboj/zalogovnik, ki je v kleti?

evo

Kako naredim zalogovnik za pelete?

http://www.peleti.com/zalogovnik-za-pelete.html

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jurga bluzi, sicer bi moral it še brat za njemu ampak ja... najbolje je če rešiš vse skup z elektronskimi nastavki na ventile, še najbolje takih, ki omogočanje vodenje preko GSM aplikacije.
8
Pri sebi sem bolj ali manj "zaje", ker sem pri peči doplačal za drago elektronko vodenja večih mešalnih krogov, ker je vse skup bedarija. Spustiš toplo vodo do radiatorja tam pa potem v piko natančno vodiš nastavitev temperature udobno iz naslonjača, tudi od doma, pa še ceneje je!

Ej, kdo bluzi
Vse kar zeli ta ki je odprl temo se da narediti samo sem napisal da ni pceni
take variante si sicer sam ne bi delal , locis ßtoke in pika to je vse
vi pa bi zopet nakurblali samo elektroniko pa ne nm ka se pol se pacudite kak je drago
pozdrav.gif

Razni sobni termostati so tudi bedarija, ker so v večini primerov samo za en prostor - ponavadi hodnik, kar je neandertalsko za leto 2014.

Zanimiva variata je še kaj takega, samo je bolj za drugo robo, ker ni WiFi vmesnikov za ventile, lahko bi pa na ta način vodil pumpe ipd.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj... nič nisi napisal, sem te še previsoko cenil, ko sem napisal, da bluziš.

Daj se drži napeljevanja cevi. Lahko pa seveda odgovoriš in napišeš, kako bi zgledal "tvoj" optimalen sistem, da vidimo zakaj je tako drag.

Moj predlog je drag? Daj...spiši, bomo vidli za koliko boš naračunal.
uf-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Meni še vedno ni jasno, kako bo on z fizično ločitvijo po štukih rešil željo avtorja teme, da vsak radiator regulira posamično.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Updejt;
penziči se ne dajo ravno prperičat, da bi zgoren štuk laufal na full, ko so vsi v službi. Začasno zmenjeno, da se bo zapiralo oz pripiralo radiatorje.
Ampak vemo kako je luštno vsako jutro tekat po bajti in vrtet ventile:/
Ventili so vrjetno 20+let stari, so pa Herz
Torje vrjetno kaj takgea ne bo pasalo direkt conrad ?