ograja

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Ne-pač po tvoji želji
smile-1.gif
------čeprav hrast ni prav dober za zunanjo ograjo( zvijanje in pokanje) in je veliko boljši macesen. Lahko narediva beksl...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Moram priznat da vse kar delam pri hiši delam tako da 3× premislim kaj bom dal in prioriteta pri izbiri je da je čim manj dela in stroškov v prihodnosti z izbranim.

Pametno razmišljanje. In pogosto prideš do zaključka, da se splača v štartu malo zamižatpri ceni in je vse skupaj dolgoročno običjano cenejše pa tudi eststesko trajnejše.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
karantanka - glede gavtra...sicer ne vem kje bo pozicioniran..samo a ni 3 metre širine rahlo premalo?

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Danes sem se pozanimal o tej ograji na sejmu. Močno dvomim da bi se jo dalo dobiti kje ceneje saj je to njihov proizvod. Zadeva je narejena iz kombinacije lesa in umetne mase. Vse skupaj pa je podomač povedano prešan skupaj. Mislim da je razmerje nekje 40% lesa in 60% umetne mase. Ograja pa je res v živo še lepša. Imajo pa na sejmu za videt obe varianti barve samo rečt je treba pa ti pokažejo
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm... pomoje bi se pa moglo to še kje v svetu dobit. pred kratkim sem delal neke oglase za tipa, k prodaja tako zadevo, samo da so podni. Sestava je ista... les in plastika. In sm skoz zihr, da tip to uvaža iz kitajske...

sam če obstaja poden, zakaj ne bi tud ograja? sej je sam stroj drug, masa je pa ista...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
se bom tukej "uštulila", ker me tudi ta tema zanima

Plan imava za letos naredit ograjo okrog parcele in sem se zagledala v tako ograjo. Že vsaj tri leta jo gledam po sejmih ... ampak cena pa ni še nič padla. Cena na m2 je od 90–120 € odvisno kako gosto narediš. Ker imava cca 50 m2 je to celo malo premoženje. Pri tem, da bodo v teh kvadratih ena trimetrska dvoriščna vrata (za enkrat brez motorja za odpiranje) in 2x prehodna osebna vrata, kar zadeveo seveda še dodatno podraži.

Bi kdo vedel še za kakšnega ponudnika, ki bi tako ograjo ponujal, mogoče tudi čez mejo. Naj poudarim, da me zanimajo samo "letve" ki se montirajo horizontalno in take oblike.

hvala

En "droben" popravek cena na tekoč meter ni od 90 do 120 € ampak od 190 do 220 €
shocked-1.gif
... zdaj razmišlajm da bi šla v čist leseno varianto ...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Zanimivo bi bilo videt to super duper ograjo čez recimo 5 let . Le kaj bi se zgodilo s to lesno plastično mešanico na soncu vročini dežju in mrazu. Se grem skorajda stavit , da če bi jo malo brcnil se bi razletela v prafaktorje...

Nobena stvar pa ni večna---poglejte deset let stare avtomobile-- vse cinkano in lepo pobarvano na zaæetku, potem pa sama gniloba,,,

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
skratka tale prešana ograja je skoraj 1k € cenejša od aluminija pri 20m balkona. Na oboje dajo 15 let garancije tko da kaj bo čez 5 let me ne skrbi toliko kot to kaj bo čez 20 ali 30 let ker bi rad mel malo dlje ograjo kot samo garantiranih 15 let.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Citat:
se bom tukej "uštulila", ker me tudi ta tema zanima

Plan imava za letos naredit ograjo okrog parcele in sem se zagledala v tako ograjo. Že vsaj tri leta jo gledam po sejmih ... ampak cena pa ni še nič padla. Cena na m2 je od 90–120 € odvisno kako gosto narediš. Ker imava cca 50 m2 je to celo malo premoženje. Pri tem, da bodo v teh kvadratih ena trimetrska dvoriščna vrata (za enkrat brez motorja za odpiranje) in 2x prehodna osebna vrata, kar zadeveo seveda še dodatno podraži.

Bi kdo vedel še za kakšnega ponudnika, ki bi tako ograjo ponujal, mogoče tudi čez mejo. Naj poudarim, da me zanimajo samo "letve" ki se montirajo horizontalno in take oblike.

hvala

En "droben" popravek cena na tekoč meter ni od 90 do 120 € ampak od 190 do 220 €
shocked-1.gif
... zdaj razmišlajm da bi šla v čist leseno varianto ...

po koliko pa bi prisle take tvoje letvice namesto iz plastike iz macesna? podobno kot ima jelovica svoje hise oblecene?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Ravno o taki varianti sedaj razmišljam in mislim, da bo lesena izvedba na koncu izbrana. Z barvanjem pa tud nima težav saj to rada počnem.

sibirski macesen pa ja ne bos barvala ....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Glede zaščite sibirskega macesna:
Ker je to ena najbolj trajnih vrst lesa, se ga največkrat res pusti nezaščitenega in ga potem zaščiti narava (sonce - UV) sama.
Siva plast so 'opečene' celice, ki so pri tej vrsti lesa izredno trajne, voda jih ne spira, tako kakor pri smreki.

Če pa se že premaže, je najbolj smiseln brezbarven premaz z dodanim UV-protektorjem (pa ne kakšna Belinka!), priporočam nakup ladijskih premazov firme Veneziani. Le v takšnem primeru les z leti ne bo izgubil prijetne rumene barve, seveda, pod pogojem da siva ni 'lepa' Stvar okusa, pač.

LP

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Prej je nekdo spraševal za talne obloge iz lesa... Kolega prodaja take stvari, mogoče bi bile primerne tudi za ograje ali pa lahko dobavi kaj takega.

Tukaj je link in kogar zanima, naj ga pokliče ali dobi kontakt preko zasebnega sporočila.

Nazadnje uredil moderator:

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Da izkoristim tole temo.
Na vikendu bi potrebovala cca. 120m ograje.
Lahko je višine tudi 90cm, samo toliko da lahko v miru spustim peseke ven in mi ne pobegnejo.
smile-1.gif

Kaj bi me prišlo najceneje?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Jaz sem to rešil z mrežasto ograjo cenejše izvedbe, vrata pa sem naredil sam iz 'L' profilov in mreže.
Višina je 120cm, pa me je kljub temu psička (srednje rasti, 20kg) enkrat presenetila z elegantnim skokom preko nje.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
odvisno od mrcin ... če maš kake žepne pol ok ... če maš kaj večjega bo prenizka + če je kaka iznajdljiva pasma je fajn če je še "par" cm v tla ograja
grin1.gif