Oglas: Plačam za prakso

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Naj mi eden pove kako je s temi volunterskimi praksami. Če ste kaj sledili Gostilno ste najbrž zasledili da je tisti Aljaž ali kaj je že bil razlagal da je imel brezplačno prakso pri kometatorju kuharju.
Torej lahko vzameš nekoga brezplačno v uk, podpišeš pogodbo kjer je navedeno trajanje prakse in gotovo ? Pa ja ni morda tako preprosto imet nekoga za slugo brez plačila?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
dsf je je... še lažje je... ker se sluge "borijo" da bi delal pri tebi.

tud jaz razmišljam da bi uvedel volujtersko krampannje in lopatanje... ko se nauči pravilno držat lopato (revimo po 200 urah) pa dobi plačilo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
...pa v fascikl vložiš novo pogodbo z novim datumom in novimi 200 urami
17758-icon_confused.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Če pravilno razmišljam, je potem smiselno da vsak, ki dela na črno, reče inšpektorju, da je volunter, pa se nima kaj bati ...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Oglas ni moj, je pa iz enega izmed slovenskih forumov...
Kam smo že prišli!?
So mojstri razložili v eni drugi temi: ali si bil v času OŠ, SŠ in faksa plačan? Nisi. Zakaj torej pričakuješ, da boš plačan, ko se učiš za poklic (vsakemu je pač danes že jasno, da s papirji v žepu v resnici ne znaš nič)?

Oz. pojdimo še dlje: v mnogih država se faks plača - zakaj torej ne bi ti plačal delodajalcu, da te vzame, v zameno pa dobiš izkušnje, s katerimi boš morda lahko kotiral na delovnem mestu? Takšen 'paket' že nekaj let ponuja Adria Airways (pa še nekaj drugih letalskih družb) - v letalstvu je bilo namreč že pred krizo precej težko dobiti službo, sedaj pa se ta business model širi še v druge panoge.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Saj ravno o tem sem razmišljal ker če lahko država dela na tak način bomo pa še mi...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tudi praksa naj bo plačana. morda kak € manj kot redno delo a vseno PLAČANA. no razen če se gre za profil "evrofil" kjer je potrebno samo filozofirat...

Ah, yes... Dajmo se spravit na nekoga, ki se ne strinja s teboj na osebni nivo - zdaj sem pa jaz kriv, da si nesposobnen razumeti dejstva, da je izobrazevanje nekaj vredno predvsem tistemu, ki se izobrazuje - ne tistemu, ki ga uci.

Zato, recimo, sem mnenja, da bi morali biti faxi apriori placljivi - in to solidno placljivi, recimo ene 1000 EUR/semester. Vsaj. In x2, ce ga ponavljas.
Bi se kolicina faliranih luzerjev, ki grejo na fax malo svetit pa kaksen stol podpirat "skokovito" znizala. Doker je pa folk mnenja da "sola je itak zastonj" bo pa v veliko primerih... no, tako kot si ti predstavljas.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
lej, še enkrat... nič osebnega... vendar filozofirat pa "delat" za računalnikom kao prakso je nekaj popolnoma drugega kot vlečt zajlo po klancu! ok?

in če je praktično delo kvalitetno opravljeno (ter ima zato podjetje dobiček) potem naj praktikant tudi dobi nagrado (€€€). al bi po tvojem morali vsi delat zastonj?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
lej, še enkrat... nič osebnega... vendar filozofirat pa "delat" za računalnikom kao prakso je nekaj popolnoma drugega kot vlečt zajlo po klancu! ok?

in če je praktično delo kvalitetno opravljeno (ter ima zato podjetje dobiček) potem naj praktikant tudi dobi nagrado (€€€). al bi po tvojem morali vsi delat zastonj?

Kako je drugace, lepo prosim? A zato, ker je fizicno delo je... kaj? Visja oblika zavesti in bivanja? Edino pravilno in zvelicavno, Pravo Delo(TM)? Bolj kul, ker se tebi tako zdi?

Kje sem napisal, da bi morali vsi delati zastonj mi sicer ni jasno, ampak, se enkrat: Na praksi, v procesu kjer nekoga ucis nekaj delati se mi ne zdi normalno, da bi placeval, ker na koncu za pol opravljenega placas dvakrat - ucitelja, ucenca, pa se narejeno ni.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

Pa ima podjetje dobiček? Očitno si iz foha, povej koliko stane en izkušen kvalificiran sekač in koliko naredita skupaj z enim začetnikom. Več ali manj, kot če bi profi delal sam?

Pa pod "stane" je itak samoumevno, da se upošteva material, prevoz, amortizacija, itn.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Oglas ni moj, je pa iz enega izmed slovenskih forumov...
Kam smo že prišli!?

Citat:
Ker že eno leto neuspešno iščem opravljanje obvezne študentske prakse na VS programu FERI (računalništvo) in ne mislim ostati v položaju Catch-22, sem pripravljen podjetju, ki mi predlaga dober dvomesečni projekt na področju programiranja, ki ga bom lahko dal v poročilo, poleg tega pa podpiše pogodbo o opravljanju prakse, plačati 1000€.

Ponudbe na ZS.
Območje: Štajerska

Ne vem, kako in kaj je je Catch-22 in še kaj, vem pa, da na primer, v nemčiji programer robotov na BMWju dobi 50 eur na uro, nekateri tudi več. Tako sem enkrat malo pogledal zraven, ko je ravno nastavljal enega robota (govorim o industrijskem robotu, da ne bo kdo zamenjal za one iz filmov) in sem videl da se je cel čas "igral" z nekimi številkami, simboli in in čudnimi besedami, ki niso bile ne nemške in ne angleške. Nekatere robote so nastavljali tudi po tri dni, štiri dni, tako da ... Lepi denarci.
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
So mojstri razložili v eni drugi temi: ali si bil v času OŠ, SŠ in faksa plačan? Nisi. Zakaj torej pričakuješ, da boš plačan, ko se učiš za poklic (vsakemu je pač danes že jasno, da s papirji v žepu v resnici ne znaš nič)?

Oz. pojdimo še dlje: v mnogih država se faks plača - zakaj torej ne bi ti plačal delodajalcu, da te vzame, v zameno pa dobiš izkušnje, s katerimi boš morda lahko kotiral na delovnem mestu? Takšen 'paket' že nekaj let ponuja Adria Airways (pa še nekaj drugih letalskih družb) - v letalstvu je bilo namreč že pred krizo precej težko dobiti službo, sedaj pa se ta business model širi še v druge panoge.

Ja najboljše bo, ko bomo delavci plačevali delodajalcem, da lahko sploh delamo. Saj večina delodajalcev se že zdaj tako obnaša, češ bodi srečen, da lahko delaš ........ plačilo za opravljeno delo pa nobenega ne zanima.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
kolko glede na miselnost nekaterih ni daleč do tega... seveda razno filozofiranje in podobna "intelekturalna" dela bodo seveda mroala biti močnooo plačana DELO (fizično) pa naj bo zastonj... ker delavec ima vsaj kam pridt zjutraj da ne bluzu doma...

evrofil dva vedno naredita več kot eden. če je tudi "vajenc" vsaj mal praktičen. če je pa "intelekturalc" potem pa bolje da drug dan tud pride ne... ker je neuporabn... če je efekt od dela naj bo vajnc plačan.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Ja najboljše bo, ko bomo delavci plačevali delodajalcem, da lahko sploh delamo. Saj večina delodajalcev se že zdaj tako obnaša, češ bodi srečen, da lahko delaš ........ plačilo za opravljeno delo pa nobenega ne zanima.
Ja - delo je produkt, ki se trži. Glede na to, da se vsi ob delu izobražujemo (z izkušnjami), in da se izobrazbo plača, je to logično.